Magyarország kulcsállam, amely nem "belesimuló" külpolitikát visz, hanem térségi érdekképviseletet is magára vállal, emellett a világrend átalakulásával kapcsolatban a megszokottól eltérő értékrendet képvisel – mondta Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke a Huszárvágás – A magyar konnektivitás stratégiája című könyvének bemutatóján kedd este Győrben.

A miniszterelnök politikai igazgatója hangsúlyozta, hogy a világban zajló hatalmi átrendeződések a világpolitika egyensúlyára is kiterjednek. Példaként említette, hogy a jelenleg zajló ipari forradalmak olyan technológiákon alapulnak, amelyekhez a nyersanyagok nem álnak rendelkezésre Európában, így a kontinens kiszolgáltatott.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint Európa térdre esett

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond az új könyvének, a Huszárvágás – A magyar konnektivitás stratégiája című kötet bemutatóján Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Hunyadi Mátyás-termében 2023. december 12-én. MTI/Hegedüs Róbert

Szerinte ehhez mi, magyarok két módon viszonyulhatunk: vagy érzelmileg, vagy természeti törvényszerűségként tekintünk a változásra és megpróbáljuk kezelni a helyzetet, hiszen a változások akkor is megtörténnek, ha mi nem veszünk ezekről tudomást.

Azt viszont el tudjuk dönteni, hogy milyen módon reagálunk – közölte, hozzátéve, hogy könyvében azt javasolja, próbáljuk megtalálni a lehetőségeinket, a stratégiai gondolkodási keretet.

Orbán Balázs azt hangoztatta, hogy Magyarország, amelynek kiváló a földrajzi elhelyezkedése, demográfiai értelemben nem túl jelentős, de technológiai fejlettségét, exporterejét tekintve az.

Az elmúlt harminc évben az ország képessé vált arra, hogy megtermelje, amire szüksége van, és arra is, hogy ez az áru versenyképes legyen a világ többi részén is.

A politikus kitért arra, hogy Magyarország a méretéből adódóan nem tud csak a belső piacra dolgozni, így a gazdasága komplex, több ágazatban tud jól teljesíteni, képes az export fejlesztésére.

Az elhelyezkedésből adódóan Magyarország az Európai Unió és a Balkán kapuja is

- emelte ki.

Orbán Balázs hangsúlyozta, hogy nem lehet tudni, mi fog történni a világban, de a blokkosodás politikája nem megoldás. Magyarországnak nem jó, veszélyes, mert egyebek mellett elzárja a kitörési lehetőségeket és geopolitikai veszélyt is jelent – mondta.

Meglátása szerint a blokkosodás politikája nem megerősíti az Amerikai Egyesült Államok fejlődési pozícióját, hanem felgyorsítja a változás folyamatát.

Látjuk, hogy Európa térdre esett gyakorlatilag attól, ahogyan az Egyesült Államok viszonyul az orosz-ukrán háborúhoz

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Oroszország nem omlott össze, képes volt diverzifikálni a gazdaságát és erősítette a kapcsolatát Kínával.

Kiemelte, nekünk azt kell tudnunk, hogy ebben a helyzetben mit kell tenni. Hozzátette: a kulcsállam pozícióban a magyar gazdaság a sajátos helyzetéből adódóan egy újabb kitörési pályát tud bejárni a következő években.

A kuratóriumi elnök szerint olyan megközelítésre van szükség, amely nemet mond a blokkosodásra és az összekapcsolódásra épül, így az egyoldalú függőség megszűnik, a szuverenitás megerősödik, a gazdaság spektrumai pedig szélesednek.

Ez olyan magyar kormányzati politikát jelent, amely hangsúlyt fektet a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, logisztikai központok kialakítására, odafigyel arra, hogy növelje a hozzáadott értéket a magyar gazdaság teljesítményében, a külpolitikája pedig a nemzeti érdekeken alapul – jelentette ki Orbán Balázs.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
'Oszt mégis a vikkanccsal törölték fel a padlót...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
'Oszt mégis a vikkanccsal törölték fel a padlót...
kereső
," emellett a világrend átalakulásával kapcsolatban a megszokottól eltérő értékrendet képvisel "- tényleg nem megszokott "értékrend" a hazaárulás, és a "szövetségesek" elárulása.
Tehenész
Igen, és bennünket figyel térdelve a szakadék széléről ahogyan mi ott lent egyedül maradva kapálódzunk.
Clavigo
@Maccska: ja... kb. mint egy sarki qrva..,úgy " üzleteltek. Aki fizet,,azt szopjátok le..,,.Hányok tőletek ,Safranek.
Clavigo
@Maccska: Leszarom,,hogy mi van Szudánban.. Arra válaszoltam,,amit írtál... Aki fizet,,azt szopjátok.. arab,ruszki,,eu,,,tökmindegy..!
Béla333
Fölösleges fárasztani magunkat azzal, hogy egy ilyen hivatásos hazudozó ömlengését elolvassuk! Úgysem szánta ő másnak, csak a hülyemagyar maffiahívőknek!
balos
@Béla333: Én is csak azért írok nekik,mert imádom,mikor értük jön a tek-mentő!
Horizont
Az apád faszát azt. Letérdelt!!! Tudod ki térdelt le te mocsokláda? orbán és általa Magyarország.
Mennyi pénzt kapsz a kuratóriumi elnökségért, te ingyenélő élősködő seggnyaló szarhalom?
kereső
És akkor a sándor palota kegyelmes asszonya felölti a legbájosabb mosolyát, akkorát, hogy a telefon túl végén is látszik- és felhivja a svéd miniszterelnököt. Ugyan gyünne má el Bpestre, a karmelita kolostorba, mert az ott székelő nagyúrnak "játszadozni van kedve"- immár nem csak a zsebre tett országával, hanem Európával, az USA-val- és ehhez kell a svéd miniszterelnök Canossa járása- járuljon a nagyúr elé kézcsókra, természetesen mindezt a kölcsönös tisztelet és bizalom jegyében.Európa meg nem jó helyen esett térdre, mert azt nem putyin cár és orbán viktor előtt tette.
Horizont
@kereső: Remélem nem jön el a svéd miniszterelnök.
Clavigo
@kereső: " bátorította. "- mondta a pedosimogató kegyelmes asszony... ( rögtön kiújult az arcidegzsábám )...
RonaGyuri
ez a nyalonc betegebb mint gondoltam! =))
Nessy
rbánt elkapta az "ide nekem az oroszlánt is" szindróma! Már ő alkotná meg az új világrendet is!
Orbán Balázs dupla jutifalatot érdemel a gazditól!
Sakk Matt
Persze, hogy térdre esett Európa! Magyarország két vállra fektetését nem lehet álló helyzetből véghez vinni.

www.youtube.com/watch?v=YkE7Tr7OILg
Qqberci
"A magyar konnektivitás stratégiája":

Mindenkibe belerúgunk, aztán futunk... Ugye, hogy mindenki utánunk jön?...
sándorbence
őisidegbegyütt atöbivelegyütt akereklukunálgugolnak ésálmodznak
alukfőnökmeg azámerekaitornyház elöttsürögforog hogynagylegyen
csak úgy....
Közel 700 milliárd forint érkezik az EU-tól a magyar pedagógusok béremelésére
444.hu/2024/02/07/kozel-700-milliard-forint-erkezik-az-eu-tol-a-magyar-pedagogusok-beremelesere

akkor ki is esett térdre te ökör,ha már a pedagógusaitok bérét is az eu.-nak kell fizetni?
hazudni rendületlenül...
Pusztai
Ti estetek térdre, szoptok mindenhol!!
Keleten, nyugaton, délen, északon.
justhpeter
Európa térdre esett - Orbán Balázs meg fejre !
Lepényleső
...sokan szívesebben térdelnének önként templomokban,- ahogy Európa,
nem mint mi akik állnunk,- parancsszóra,de miattuk már nyakunknál a fekália?
dragonfly
Közeleg a hétvége
Nem lesz ennek jó vége!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.