Ugyanakkor arra nem reagáltak, hogy egyébként szeretnének-e állami részesedést a Sparban.

Átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amely azt állítja: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget – írta a propeller.hu.

A kormány szerint hazudik a Spar: „A különadó tény, minden más alaptalan!”

Vajon ki mond igazat...      Fotó: Spar Magyarország

A Lebensmittel Zeitung pénteki cikkében a Spar vezetője kijelentette, a Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba.

A Telex az állítással kapcsolatban megkereste a kormányt, hogy valóban elhangzott-e a magyar kormány részéről utalás állami tulajdonszerzésre a Sparban. Kérdésükre délután megérkezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza: „A kiskereskedelmi különadót az Európai Unió bírósága nyilvánította jogszerűnek. Ezek a tények, minden más állítás alaptalan!”

A nyomásgyakorlást tehát lényegében cáfolták. Arra nem reagáltak, hogy egyébként szeretnének-e állami részesedést a Sparban.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha már csípőből tagadják, akkor biztos igaz és most egyszrre nagyon savanyú lett a SPAR-szőlő...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
"Átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc.".

ez ígazdaságilag értelmezhetetlen fasság!
mint mentettek ki???
Qqberci
Ha már csípőből tagadják, akkor biztos igaz és most egyszrre nagyon savanyú lett a SPAR-szőlő...
Pusztai
@Qqberci: sztem a Spar kft-be akartak üzletrészt mert az értelmezhetetlen mit visznek ki.
mint vagyon.
KisTehen
tudjátok libsik ... amikor egy kapitalista a pénz ellen védekezik ... az már a végetek kezdete

HAHAHAHA
kereső
@Pusztai: A Spar Magyarország Keresekedelmi Kft már nem tulajdonosa bizonyos vagyonelemeknek, amelyek Magyarországon működnek- hanem azok átkerültek egy svájci tég tulajdonába- hogy ezt milyen módon oldották meg az átalakitás során, az üzleti tittok- csak a befeketetőkre tartozik. Mivel épületet, szállitási-logisztikai kapacitást ...etc.fizikailag nem lehet át tenni svájcba. És valószinúleg azért Svájc, mert az ottani gazdasági környezet jobban védi a befektetéseket a kalózkodástól, mint az osztrák.Stimmt?
csak úgy....
@KisTehen: a szegény kapitalista lölö és a vö...,meg a többiek, velük mi lesz te fasz?!
Menőmanó
Mi meg elhisszük, orbán soha nem hazudott, soha nem akarta elvenni ami másé.
Ő mondta avval a sűrűn nyalogatott szájával.
Meg azt is mondta, nem arra kell figyelni, hogy mit mond. A Spár megfogadta a tanácsot, és figyeli, hogy a Röfi mit tesz. És ugye a jól menő cégeknek visszautasíthatatlan ajánlatokat szokott tenni.
Ábel
@Pusztai: A vagyonát. Hogy ne tudja a fidesz lerabolni.
Ábel
@KisTehen: Amikor a kapitalista menteni kényszerül a vagyonát, hogy a fidesz ki ne rabolja.
kereső
@csak úgy...: Kéretik a NER cégeket nem valódi vállakozásnak tekinteni. Kapitalizmusban a cégek, gazdasági társaságok : " saját hasznukra, és saját KOCKÁZATUKRA" vállalkoznak. Hol van itt gazdasági kockázat vállalás a lölö féle cégeknek? Ha nem megy, akkor megvásárolja az állam- átvállalva a saját/magán meggazdagodás "költségét"- azaz a haszon a "lölö" cégé, a kár meg a mienk.
KisTehen
@Ábel: pénz beszél, kutya ugat ...
Eladott Ország
Vajon a kormány a gázzal villannyal ezt az akciózást miért nem játssza el? - Mert az a saját zsebére menne. Mikor lesz a kötelező akciózás a gázár esetében? Ja nálunk csak egyféle -orosz- gáz van és akkor azzal nincs akciózós kötelezettség. "A háborús élelmiszerár-infláció " helyett a hozzánemértésük miatt elkúrt és szétlopott gazdaság" találóbb lett volna. Bezzeg az ÁFA és az ágazati különadók ( 27 + 4,5%) nem gond, ugye ? ( 100 milliárd forintos adóalap felett 4,1-ről 4,5 százalékra emelkedik 2024-ben) A várban most akciós a könnygáz.
Philip Marlowe
Mit is mondott a kommunista "királyotok" Gyurcsány?...El lehet innen menni!!! Igaz akkor még nem volt itt "annyira" a Spar.
De a többi multi már igen!
Szóval kedves SPAR!...EL LEHET MENNI... HA NEM TETSZIK...!
Nem fogtok hiányozni...
Ha be tudjátok tartani más országok szabályait, akkor legyetek szívesek a miénket is betartani!
Vagy ...Auf Wiedersehen!...
Aki Én
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján én a sparnak hiszek.
Pusztai
@Aki Én: itt újságírói fasság van!
semmit nem tud a Spar svájcba telepíteni!!!
ha pénzről van szó az meg bankban van, adózás utáni nyereséggel meg azt csinál amit akar! a ft konvertibilis.
Ráadásul rengeteget beruházott, felújíott a Spar, nem kivonuláskor újít fel, vagy ha félne.
Környékemen 3 üzlet van egy teljes két részleges felújítas volt.
Cherry
A kormány mikor mond igazat hahahhahah az év vicce ez a fideszb@nda
kereső
@Pusztai: Nem csak könyvelés- hiszen közben átalakitották a cég múködését is, ami nem publikus. Abban van a lényeg. A vagyonelemek áthelyezése, eladása??? egy cégből, nem pusztán könyvelés technikai kérdés. Ráadásul, mivel nem néztem meg- nem is érdekel- a magyarországi kft- a magyar cég tulajdonosi struktúrája milyen változáson esett át, azt sem tudni.Na, de nem is érdekel- az érdekel, hogy továbbra is megmarad az a minőség, és ár ami eddig jellemző volt erre a bolthálózatra.
Pusztai
@kereső: maradjunk annyiban, vagyonelemek itt fungálnak itt vannak, stb.
mijafaszt vinnének ki?? max nyereséget, de ezt sem vitték ki!!!
beruháztak!!
a tul szerkezetetet az elején írtam, sztem üzletrészt akarnak.
kereső
@Pusztai: Én is azt irtam, fizikailag nincs mozgás- nem is lehet. Az biztos, hogy a nem részletezett vagyonelemeknek már nem a Magyarországon bejegyzett cég a tulajdonosa- nem gyakorolhatja a tulajdonosi jogokat, nem rendelkezik felettük.
Pusztai
@kereső: ynáugye!
a matekból bukott fasz médiacsótány leírt egy baromságot és sokan bekajálják.
Péter2
@Pusztai: "
Átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc - írja az Economx. Azt állítják: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszer kereskedelmi céget. Hans Reisch a Spar Austria csoport vezérigazgatója korábban egy osztrák élelmiszeripari szaklapban azt írta:
a kisajátítástól való félelem miatt vagyont von ki Magyarországról a salzburgi központú kereskedelmi csoport.
Ennek részeként az észak-olaszországi, a szlovéniai, a horvátországi és az itteni piacon közreműködő svájci leánycégük kezelésébe adták a vagyonkezelési jogok egy részét. ""
Pusztai
@Péter2: ez pappér munka!!!
ennyike.
csak úgy....
a kormány szerint mindíg mások hazudnak,pedíg ök már kurvasokszor lebuktak...,vagy titkosítottak,hogy a birkáik ne kapjanak gellert a genyóságaiktól ha az éppen józan állapotban találná öket! a kurva komcsik kevesebbet hazudtak egy év alatt,mint ezek havonta!
Pusztai
@Péter2: "a kisajátítástól való félelem miatt vagyont von ki Magyarországról a salzburgi központú kereskedelmi csoport."

1948 komcsi tempo.

eu közepén eu tagként 21. szzd. ???
Pusztai
@csak úgy...: a komcsik nem sokat hazudtak más kárara, ELHALLGATTAK!
csak úgy....
@Pusztai: ugyanaz a kategória csak másképp van kipingálva!
Csizmás Kond
Körberabolták keletet az osztrákok, mindenhol kiművelték magukat.
rücsü41
Ki kell hangsúlyozni hogy a kormány szerint nincs itt semmi látni való!Na de mit mond Orbán , aki az ajánlatot tette.Úgy gondoljuk komolyan ,hogy a Spar vezér csak úgy , alaptalanul mondta azt ,hogy Orbán ajánlatot tett a Sparnak hogy egy rokona üzletrészt akar a Sparból?Beállt a haza választási harcba?Na nem már!Ennyire nem lehet "hüle" a Spar vezér, hogy alaptalanul "vádolja" a mi büntetlen életű és feddhetetlen doktorminiszterelnökurunkat.Az meg különösen érdekes hogy a mi kis köpcös Orbánunk ezt a "rágalmazást" szó nélkül eltűri.Vizsgálja már az esetet a Korrupcióellenes Hatóságunk, vagy Tényi úr bejelentésére várnak a hatóságok?
balos
@csak úgy...: Hülye!Akkor éltünk,most isszuk a nemzethy lőrét nemzeti pántlikával és kok-kárdával átkötve!Akkor 20milliárd volt a hiány,most fejenként ennyit lopnak a családos barátaink az adónkból!
csak úgy....
@Csizmás Kond: az osztrákokat önszántukból választották királyaiknak a magyarok ,akik még a törököt is kiüzték helyettük magyarországról ,te buta bimbó román!
csak úgy....
@balos: és akkor te engem hülyézel le? - mikor magad mondod ki halkan ,hogy ti vagytok a hülyék mert ezt veletek megtehetik !?
Péter2
Én a spár helyében kivonulnák Magyarországról , had legyen p-fideszes oligarcháé az üzletlánc kiüresedett helye , majd a vásárlók meglátják a minőség és az árak közti különbséget , mert újabban ami magyar , az lassan ritkán jó , és nagyon drága , ha a spár kivonul erre lehet készülni , itt is a ner monopóliumot akar , hogy hizlalni tudja a p-fidesz a disznajait .
csak úgy....
@Péter2: majd jönnek a kínaiak,ez miatt 0rbán nem esik kétségbe ,hiszen ez lehet a célja!
Péter2
@csak úgy...: Nincs kizárva , akkor lesz még kutyahús is , legalább a ner tagok zabálhatnak azt is , meg bogarakat , szöcskéket , meg ki tudja milyen rágcsálókat !
csak úgy....
@Péter2: ha majd 0rbán csinálja a híveinek az étlapot, amin a szar is szerepel,mint föfogás,akkor azok majd azt is elmajszolják mint kínai a bogarat!
Yoda69
Nem is tudom miért, de valahogy inkább a SPAR-nak hiszek.
Pusztai
@RonaGyuri: " Éppen ezért a kisajátítástól való félelem miatt vagyont von ki Magyarországról a salzburgi központú Spar kereskedelmi csoport,"

Nos itt van a balfasz médiacsótány kreténsége elrejtve, mert a másik helyen ugyanez így hangzik:

' Éppen ezért a kisajátítástól való félelem miatt vagyoni JOGOT von ki Magyarországról a salzburgi központú Spar kereskedelmi csoport,"

a FASZ médiacsótány nem tudja ez két dolog!! De ő újságíró!

Tehát az igaz amit elsőre írtam:
pappér munkával átcsoportosítanak tuljadonjogot másik leány cégükbe, , de semmi materiális elem nem mozdul, csak immateriális.

Ahogy ismerem a fideszt: erre majd kurva nagy adót fog kivetni, mert nehogy már hülyére vegyék a fideszmaffiát!
balos
@csak úgy...: Nem jével írtam!Veled miért nem tehetik meg?Netán Te is útra keltél?Sajnos ebben a világban már nincs olyan hely ahol nem a pénz és a háborús nemi szervek uralkodnának!Ahol mégsem ott nem él ember!
kereső
@Pusztai: 17:52 Miért szopnának be bármit- nincs mindenkinek, számviteli, gazdasági, jogi ismerete, hogy tudja mit is jelent valójában- a gyakorlatban a sparnak ez a lépése. A propi meg nem gazdasági szakportál, hogy ezt megtegye.Én azért irtam le , hogy konkrétan ez mit is jelent.
bence
Inkább hihető a kormány napi szintű hazugsága mint a Spáré !
Pusztai
Kormány kontra Spar (Népi kommentek)
2024. március 18. - Magyaur MIRE MEGY KI A JÁTÉK?
"Hans Reich, az osztrák SPAR elnöke arról beszélt, hogy az Orbán-kormány részéről azt közölték velük: a magyarországi leányvállalat gondjai nagy mértékben enyhülnének, ha a magyar állam részesedést kapna a cégben. "

..Orbán Magyarországa 1 db mondatban. Micsoda egy szégyenletes, alávaló, gusztustalan bűnszervezet ez a kormány!

Van valami pikáns abban, ahogy a csőd szélén táncoló, gazdasági mutatóit tekintve az EU utolsó helyén cammogó ország gazdasági "fenoménja" kritizál és tanácsot ad.
Nyíltan megzsarolni egy céget, csak, hogy bevásároljuk magunkat, csak mert elvenni egyszerűbb, mint felépíteni valamit? Maffia, ennyi és nem több."

magyar-gyaur.blog.hu/2024/03/18/kormany_kontra_spar_nepi_kommentek
Menőmanó
@Maccska: A gazdádnak mégis megfájdult rá a foga.
Pusztai
@Menőmanó: Az uccsó két évben több mrd eu beruházást hajtott végre, előtte nyereséges volt, és ha befejeződik,- lehet már vége- a beruházási hulllámnak akkor megint nyereséges lesz.
3 üzlet van itt a környékemen, kettőt részben egyet hatalmasat meg teljesen felújítottak sok 10 mrd-ért.
Lehet jó ütemben akarja a fidesz lenyúlni, vége a beruházásoknak jöhet az üzleti nyereség, osztalék, ha üzletsészt szerez a geczi családtag.
simmering73
Ártunk és ormányunk nem pihen, a kicsi fogaskerekek megállás nélkül dolgoznak. Nagyon szerettek volna beférkőzni a Spar tulajdonosi körébe, ez nem jött össze, sőt, a vállalat feljelentést tett a nemzetközi bíróságon. Addig is, ameddig a bíróság megvizsgálja és elbírálja az ügyet, fogták a magyarországi vagyonukat, és amit lehetett, kivittek az országból. A Nemzetgazdasági Minisztérium a szokásosnál nagyságrendekkel terjedelmesebb közleményben reagált a dologra, elmagyarázták, hogy ők mindent jogszerűen csináltak, az extraprofitadót azért vetették ki, mert a cégeknél nyereség képződött, ők csak ezt a plusz nyereséget kaszálták le, majd tették be a rezsivédelmi alapba. Azt már nem tették hozzá, hogy a rezsivédelmi alapból mindenre költenek, legkevésbé azonban rezsivédelemre.
kolozsvaros.com/rovidek/amikor-a-preda-tiltakozik/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.