Ugyanakkor arra nem reagáltak, hogy egyébként szeretnének-e állami részesedést a Sparban.

Átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amely azt állítja: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget – írta a propeller.hu.

A kormány szerint hazudik a Spar: „A különadó tény, minden más alaptalan!”

Vajon ki mond igazat...      Fotó: Spar Magyarország

A Lebensmittel Zeitung pénteki cikkében a Spar vezetője kijelentette, a Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba.

A Telex az állítással kapcsolatban megkereste a kormányt, hogy valóban elhangzott-e a magyar kormány részéről utalás állami tulajdonszerzésre a Sparban. Kérdésükre délután megérkezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza: „A kiskereskedelmi különadót az Európai Unió bírósága nyilvánította jogszerűnek. Ezek a tények, minden más állítás alaptalan!”

A nyomásgyakorlást tehát lényegében cáfolták. Arra nem reagáltak, hogy egyébként szeretnének-e állami részesedést a Sparban.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha már csípőből tagadják, akkor biztos igaz és most egyszrre nagyon savanyú lett a SPAR-szőlő...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Pusztai: 17:52 Miért szopnának be bármit- nincs mindenkinek, számviteli, gazdasági, jogi ismerete, hogy tudja mit is jelent valójában- a gyakorlatban a sparnak ez a lépése. A propi meg nem gazdasági szakportál, hogy ezt megtegye.Én azért irtam le , hogy konkrétan ez mit is jelent.
bence
Inkább hihető a kormány napi szintű hazugsága mint a Spáré !
Pusztai
Kormány kontra Spar (Népi kommentek)
2024. március 18. - Magyaur MIRE MEGY KI A JÁTÉK?
"Hans Reich, az osztrák SPAR elnöke arról beszélt, hogy az Orbán-kormány részéről azt közölték velük: a magyarországi leányvállalat gondjai nagy mértékben enyhülnének, ha a magyar állam részesedést kapna a cégben. "

..Orbán Magyarországa 1 db mondatban. Micsoda egy szégyenletes, alávaló, gusztustalan bűnszervezet ez a kormány!

Van valami pikáns abban, ahogy a csőd szélén táncoló, gazdasági mutatóit tekintve az EU utolsó helyén cammogó ország gazdasági "fenoménja" kritizál és tanácsot ad.
Nyíltan megzsarolni egy céget, csak, hogy bevásároljuk magunkat, csak mert elvenni egyszerűbb, mint felépíteni valamit? Maffia, ennyi és nem több."

magyar-gyaur.blog.hu/2024/03/18/kormany_kontra_spar_nepi_kommentek
Menőmanó
@Maccska: A gazdádnak mégis megfájdult rá a foga.
Pusztai
@Menőmanó: Az uccsó két évben több mrd eu beruházást hajtott végre, előtte nyereséges volt, és ha befejeződik,- lehet már vége- a beruházási hulllámnak akkor megint nyereséges lesz.
3 üzlet van itt a környékemen, kettőt részben egyet hatalmasat meg teljesen felújítottak sok 10 mrd-ért.
Lehet jó ütemben akarja a fidesz lenyúlni, vége a beruházásoknak jöhet az üzleti nyereség, osztalék, ha üzletsészt szerez a geczi családtag.
simmering73
Ártunk és ormányunk nem pihen, a kicsi fogaskerekek megállás nélkül dolgoznak. Nagyon szerettek volna beférkőzni a Spar tulajdonosi körébe, ez nem jött össze, sőt, a vállalat feljelentést tett a nemzetközi bíróságon. Addig is, ameddig a bíróság megvizsgálja és elbírálja az ügyet, fogták a magyarországi vagyonukat, és amit lehetett, kivittek az országból. A Nemzetgazdasági Minisztérium a szokásosnál nagyságrendekkel terjedelmesebb közleményben reagált a dologra, elmagyarázták, hogy ők mindent jogszerűen csináltak, az extraprofitadót azért vetették ki, mert a cégeknél nyereség képződött, ők csak ezt a plusz nyereséget kaszálták le, majd tették be a rezsivédelmi alapba. Azt már nem tették hozzá, hogy a rezsivédelmi alapból mindenre költenek, legkevésbé azonban rezsivédelemre.
kolozsvaros.com/rovidek/amikor-a-preda-tiltakozik/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.