Orbán Viktor közölte, hogy a Magyarországon felhalmozott tőke már külföldön keres befektetési lehetőségeket.

Azért vagyunk itt, mert Magyarországon van felhalmozott tőke, amely most már Magyarországon kívül keres befektetési lehetőségeket

- mondta a miniszterelnök pénteken a boszniai Banja Lukában, a Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság által rendezett üzleti fórum megnyitóján.

Orbán Viktor elszállt: "Királynak számít Magyarország" – Már annyi a felhalmozott tőke, hogy külföldre kell vinni a kormányfő szerint

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, miután átvette a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a boszniai Szerb Köztársaság elnökétől Banja Lukában 2024. április 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a vállalkozók előtt felidézte: korábban két határ választotta el Magyarországot és Bosznia-Hercegovinát, "egyet már eltöröltünk, nincs horvát-magyar határ, Schengen van". A magyar autópálya mindjárt eléri a horvát határt, "a horvátok is iparkodnak", így hamarosan autópályával is össze lesz kötve a két ország – közölte a magyar miniszterelnök.

Hozzáfűzte, Banja Luka és környéke rendezett, nagy porták vannak, ez olyan ország, ahol van jövő, "mert a gazdaság jövője mindig az emberi minőségen múlik, azt pedig a környezet fejezi ki".

Ha a politika képes lesz arra, hogy stabilizálja ezt a térséget, akkor itt kiszámítható gazdasági környezet lesz

- szögezte le Orbán Viktor.

Kitért arra, hogy a gazdasági előrejelzések Nyugat-Európában a növekedés potenciálja nagyon alacsony szinten van, Németország recesszióval küzd. Magyarország az idei két és fél százalékos növekedéssel "királynak számít" – fogalmazott.

Megállapította: az európai gazdaság dinamikája jelenleg a Balkánon van, mert itt "az emberek akarnak dolgozni és tudnak is dolgozni", magas ipari és mezőgazdasági kultúra van, mit Magyarországon, és együttműködésre törekednek.

Van egy "ellenérv az üzleti világban, hogy ez a világ legbonyolultabb állama" – folytatta a kormányfő, hozzátéve, ez igaz Szarajevóra, de nem igaz Banja Lukara, itt az ügyeket el lehet intézni, ezért a bürokráciára vonatkozó félelmeket "félre lehet tenni".

Orbán Viktor azt mondta, azért hisz ebben a térségben, mert 14 évvel ezelőtt a magyar gazdaság is cudarul állt, a magyar gazdaság mérete hetven százalékkal kisebb volt, mint ma. Azóta Magyarország megtett egy olyan utat, amit mások is meg tudnak tenni, "ezt a dinamikát, ezt a fejlődést itt is el lehet érni" – hangsúlyozta.

Megjegyezte, 14 évvel ezelőtt a magyar cégek még nem lettek volna itt, mert Magyarország rendkívül tőkeszegény ország volt. "Ma már vannak regionális bajnokaink", és mintegy ezerötszáz, külföldön befektetni képes vállalat – közölte a magyar miniszterelnök. Mint folytatta, a magyar a saját történelmére, kultúrájára, nemzetére büszke ország,

Magyarország a magyaroké, ezért elvárjuk a külföldiektől, hogy úgy viselkedjenek, ahogy viselkedniük kell

Ez a gazdasági döntéseknél azt jelenti, hogy a szerb kormány világosan megmondja, milyen szektorokban fogadják a magyarokat szívesen, ahol pedig nem fogadnak szívesen, mert nem akarnak versenytársat, "oda nem jövünk" – közölte Orbán Viktor. Hozzátette, "ez az ország a szerbeké", ezért olyan magyar vállalatok vannak itt, amelyek azokon a területeken dolgoznak, amelyeket a szerbek kijelöltek.

"Fontos, hogy a helyiek elfogadjanak bennünket, azt érezzék, hogy lehetőségeket hozunk, azokra a területekre, ahol szükség van beruházásra, fejlesztésre" – hangsúlyozta a kormányfő. Közölte, vegyesvállalatok alakítására is biztatja a magyar cégeket.

"Ez kétirányú utca" – jegyezte meg Orbán Viktor, jelezve, Magyarország várja a szerbeket "munkavállalóként és vállalkozóként is", mivel "az együttműködés nem lehetőséget vesz el, hanem lehetőséget teremt".

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
remélem komolyan gondolja, mert viccnek nagyon durva!!! =))
justhpeter
Állatok között nincs ennyire veszett. Gondolom ő és a tetves bandája már eddíg is gondoskodott jó sok "belföldi tőke" külföldre viteléről.
Pusztai
Akkor mé van 62 ezer mrd államadósság?
Ebből kétharmadot ti növeltetek te rohadék gazember!!

Most komolyan?
Egy ilyen ostoba, klepto és cezaromániás pszihipata elmebeteg gazember hogyan lehet MO miniszterelnöke???
Menőmanó
Csak az a baj, hogy a felhalmozott tőke többsége a fidkányok 25%-nak a tulajdona. A többiek meg csórók bazmeg, Idén már Bulgária is előttünk van, nem mögöttünk. Ez akkora siker, hogy még a Hold is is röhög rajtunk.
Clavigo
Tetves,muszkaszopó görénx...!! Az EU- nak meg nem győztök rinyálni a visszatartott pénzek miatt... Hogy baszna már szét a koleszterin,,te sertés.. ! Végre nyugalom lenne..
Nyírfa
Vannak királyok és királynők köztünk, de te még a komornyikuk sem lehetsz. Én most egy királynő előtt tisztelgek: elhunyt Ferge Zsuzsa, aki soha nem magát hirdette, hanem az emberség, a szolidaritás hírnöke volt.
csak úgy....
0rbán fölcsapott rémuszbácsinak! :) - gondolom lestek a bosnyákok a bánya lukábu..
nevemnick
Kvíz: ki ő? „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi... Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.” Készítette a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szerve 1982 májusában.
csak úgy....
@nevemnick: "esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi" ez csak a viki lehet! :)
jó emberimerök voltak a zsaruk a 80 as években!
Qqberci
"Már annyi a felhalmozott tőke, hogy külföldre kell vinni"

Lefordítom: ki kell menekíteni a lopott pénzt!...
lusta
Most érthető csak igazán miért Tompika az EU listavezető. Szerintem irtó jó anyaggal látja el magán kívül a többieket is.
Clavigo
@nevemnick: Győri Gábor ,,obsitos társadalmi együttműködőt ( besúgót ) tippelem...
Nyírfa
@Pusztai: 10.00

" Egy ilyen ostoba, klepto és cezaromániás pszihipata elmebeteg gazember hogyan lehet MO miniszterelnöke???"

A nap, a hónap, az év, az elmúlt 14 év kérdése.
nejlontacskó
Mindenki nyugodjon le a picsába, a vejére, és a majdnem humanoid széfjére, Lölőre gondolt, a Dr Miniszarelnők!
Cherry
Ezt az elmebeteg zsiros mocskot az első lámpavasra kellene...tele a zsiros gatyád te patkány, olyan hülye vagy hogy már Graz sem fogad hahahhahahah
Cherry
Tévedsz zsiros cigány a nép tőled félti a pénzét rohadék!! csak ehhez hülye vagy mint egy segg...
Yoda69
Most igazat szolt a geci. O mar regota Svajcba es egyeb offshore allamokba talicskazza a magyar kozpenzt, Eddig bizonyithatoan 5 ezer milliard forintot lopott el sajat maga, csaladja es slepje szamara.
csak úgy....
@KisTehen: lankadsz boci, így téged sosem fog megfilmesíteni a kálmán! :)
terlasz
Az a felhalmozott töke a dolgozók állampolgárok adójából származik, de a hasznát mások élvezik.
Így könnyű, bűnbanda!
rücsü41
A felhalmozott pénzünk annyi mint a tenger és ezért is nő az államadósság mert ez a kormány nem fizet a megrendelt és átvett szolgáltatásokért, biztos az orosz banknál tartja a tenger sok pénzt, mert az itthoni bankokban nincs.Nincs pénz a pedagógusok bérének emelésére, a megfelelő nyugdíjak kifizetésére, az egészséggyógyítására, mert mindig majdnem százezer milliárd forint tartozása van a beszállítóknak , a MÁV szállításának gyors és pontos elvégzésére, ,az önkormányzatoknak a korábbi jogszabályok alapján járó költségeinek kifizetésére, semmire sincs pénz, a segítséget az EU-tól várja a pénzügy zsenink a segítséget de különben OV szerint halomban áll a della, a pénz!Olyan ez mint a Kárpátok Géniuszának Romániája volt, a vezető kivégzése idején, kevés tartozásuk volt, a legkevesebb a béke táborban, de olyan szegények voltak hogy semmi nem volt kapható a boltokba, csak itt még nem ez a helyzet.Hogy hol a rengeteg pénz?Talán meg kell keresni a tüntetőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.