Nagy Márton közölte, miszerint a kormány feljelenti a SPAR-t, és az igazságügyi tárca fog eljárni ebben az ügyben. Továbbá hozzátette, hogy az Európai Bizottság jelenleg csak vizsgálja, hogy indítson-e vizsgálatot a SPAR panasza miatt a kiskereskedelmi különadóról.

Megkereste lapunkat Orbán Viktor a Spar-ügy miatt – A kormány a miniszterelnök sértegetése és a valótlan állítások miatt beperli az osztrák multicéget

Illusztráció: pexels

Arra a kérdésre, hogy az osztrák anyacéget vagy a magyar SPAR-t támadják-e meg jogi úton, a miniszter azt válaszolta, hogy "több szinten történt sértő állítás".

A SPAR vezérigazgatója nemrégiben egy interjúban beszélt arról, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, és panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

Korábban Nagy Márton egy másik sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott az ATV kérdésére, hogy "Ha valaki kardot ránt és elkezd kaszabolni, annak következménye van". Hozzátette, hogy racionális viselkedés lenne a SPAR számára hosszú távon elhagyni Magyarországot ilyen mély veszteség mellett.

A Világgazdaság megbízható forrásokra hivatkozva korábban azt írta, hogy a kormány pert fontolgat a SPAR ellen.

Az EU elfogadta a kiskereskedelmi különadót, a magyar kormánynak adott igazat korábban. Az Európai Bizottság egyelőre azt vizsgálja a panaszlevél kapcsán, hogy indítson-e vizsgálatot – mondta Nagy Márton.

A szavaiból az derült ki: már sok “feljelentés volt” emiatt az Uniónál, de a kormány nem vonja vissza a kiskereskedelmi adót.

Az üggyel kapcsolatban megkereste lapunkat a miniszterelnök jogi képviselője, dr. Turi György, és azt kérte, egy korábbi cikkünkkel kapcsolatban ismertessük olvasóinkkal Orbán Viktor álláspontját. Ugyanis a kormányfő szerint az alábbi nyilatkozatrészlet hamis állításokat tartalmaz.

„A Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Alapvetően a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cégünk tulajdonjogát” – fogalmazott nyilatkozatában Hans Reisch.

Orbán Viktor jogi képviselőjén keresztül kijelentette, a fent említett esemény nem történt meg, a miniszterelnök nem kérte sem Hans Reisch úrtól, sem a Spar kereskedelmi multi bármely tulajdonosától, képviselőjétől és munkavállalójától azt, hogy engedje meg a rokonának, hogy befektessenek a Spar magyarországi leányvállalatába.

Forrás: atv.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Maffia tempó...!
Ennek csak a hülyemagyar maffiahívők örülnek. De ők nagyon...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Szerintem magára vette a geci és családja a zsarolási ügyet!
Béla333
Maffia tempó...!
Ennek csak a hülyemagyar maffiahívők örülnek. De ők nagyon...
Menőmanó
Hombárfejű Marci, meg LézerJankó is mondott erősen erre utaló mondatokat.
Meg az orbán rokont se a Spár találta ki. Mért mondana ilyet ha nem igaz?
KisTehen
"A miniszter közölte, hogy jogi lépések lesznek az ügyben, és az igazságügyi tárca fog eljárni. "

az európa parlament mintáját kellene követni ... a magyar parlamentnek kellene kivizsgálni az ügyet és közös határozatot kiadni a spar-ról
rücsü41
Nagy Marci most azt akarja elhitetni hogy a Spar vezér csak úgy egyszerűen kitalálta, hogy Orbán egy rokonának akart részesedést a Spar magyarországi cégéből?Nagy Marci azt gondolj, hogy nem csak mi magyarok álmodunk minden nap és este Orbánról, hanem még az osztrákok is?Lehet hogy ez a mi Nagyunk azt is gondolja, hogy ha nem megy jól az üzlet egy külföldinek , akkor annak Orbán jut az eszébe, hogy miatta , a külön adók miatt van rossz álma, és "rágalmazza" meg a "mi szeretett és nagyon igazságos vezérünket , az Orbánék egyik fiát , a Viktort?"Lehet hogy fóbiája van a Spar vezérnek, Orbán fóbiája, és nem értem, hogy miért nem Varga Misi jutott az eszébe aki az adók kitalálásáért
is felel?
puszt
Nemigen lesz per, hisz nem érdeke a kormánynak, h terítéken legyenek a magyar viszonyok, ill. ne adj isten mások is ráfeszüljenek.
Horizont
Nem lesz pör. Kicsit pattognak még, mint kecskeszar a deszkán, fitogtatni akarják, hogy erejük van közben csak a bolha köhög az elefánt hátán. Kis érzékeny mimózalelkű csicska had...hát bántották a nagyságos főméltóságú kegyelmes urukat. Kimondták a valót...ejnye , bejnye kukoricára térdeltetni Hans Reisch -t. Az istenit már neki mit képzel ez magáról, hogy nem adja oda a nemzeti vőnek amit kér. Nálunk ez nem szokás így.
KisTehen
@puszt: de érdeke ... minél nagyobb a nyugati felhajtás, annál jobb lesz
Pusztai
nem a fidesz a legnagyobb katasztrófa, hanem ez!
.. "Porrá zúzzák a közeli bolygókat a fehér törpék"
nem lesz hová menekülni!
Béla333
Hát ha egyszer a nemzet vejkójának kell ez az áruházlánc...??? Nincs mit csinálni!
Ha nem adják, sőt még védekeznek is, hát beperelik. A magyar állam nevében!
viccesvigságok
amugy annak a csemetének aki miatt kirugták az egyetemi oktatót itt élő orosz, annak lett volna igénye a SPÁR ból egy részesedésnyi üzletrészre vagy tulajdonrészre. Ők tudják Rahmulikov vagy hasonló a neve de ugy a 7, ,leggazdagabb itt. Nem kitaláció a spártól, ez megin csak tetelés.
Dr. Proktor
Nagy Márton hülyének teteti magát, mert a különadó, extraprofit adó szelektál, nem vonatkozik a magyar láncokra...
Az extraprofit adó veszteségre pedig úgy marhaság ahogy van, miért nem mondja hogy államosítani akarják, utána pedig megkapja Lőrinc vagy a vej, hugyért - szarért... és olyanná is teszi!
Pusztai
mindeközben az államháztartási hiány több mint 93%.
fasza!
eu-ban legmagasabb kamatadót fizetjük.
még faszább.
magyarigeza
Kommunista hazaáruló (hídpénz)sikkasztó csürhe. Az országból is elhajtunk benneteket!
csak úgy....
oszt hol az annyukba perlik be öket (a sart) mikor azok már öket zsarolásért beperelték?
Kapanyél
Szóval pofán verek valakit, aztán rohanok feljelenteni, mert a betört orra összevérezte a kezemet! Így is kell!!!
csak úgy....
@magyarigeza: akkor baszod belöled lesz egy temetetlen halott! :)
tibi, te nagyon hülye...,egyre hülyébbb...,téged már csak dúró dóra tudna, ha akarna
egy szájból-szájba lélegeztetéssel föltámasztani! :)
lampa laz
Malac marci, ezzel a feljelentéssel csak az a baj, hogy az "osztrák fűszeres" sokkal szavahihetőbb mint ti. Nem ugrálnék a helyjetekben, mert lehet, hogy van bizonyítéka is. Mi meg úgy hisszük el ahogy hallottuk tőle, mert látjuk, hogy ezzel a módszerrel vásároljátok fel magatoknak az országot. Jobban jártok ha kussoltok.
Pusztai
@lampa laz: és ezek kérik számon a Spar gazdálkodását.
mkozben
bravó!!
kormányozni azt tudnak!! A CSŐD FELÉ!
bravó!!
kormányozni azt tudnak!! A CSŐD FELÉ!

"az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) néhány nappal ezelőtt módosította a 2024-es finanszírozási tervét 3982 milliárd forintos, módosított nettó finanszírozási igény figyelembe vételével. Az ÁKK új finanszírozási terve szerint az új nettó finanszírozási igény 1467 milliárd forinttal magasabb, mint a tavaly december elején közzétett eredeti tervben szerepelt. Ez egy több mint egyharmados módosítás, ami hatalmas változtatás. Egyes szakemberek szerint technikai államcsőd felé tart az ország."
"az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) néhány nappal ezelőtt módosította a 2024-es finanszírozási tervét 3982 milliárd forintos, módosított nettó finanszírozási igény figyelembe vételével. Az ÁKK új finanszírozási terve szerint az új nettó finanszírozási igény 1467 milliárd forinttal magasabb, mint a tavaly december elején közzétett eredeti tervben szerepelt. Ez egy több mint egyharmados módosítás, ami hatalmas változtatás. Egyes szakemberek szerint technikai államcsőd felé tart az ország."
magyarigeza
Soros cselédsajtója és az ostoba balos hordája. Leírják, hogy róóósz a zorbán. DE semmi jobbat nem tudnak felmutatni.

Őrült elmebeteg Gyurcsány szekta. Hazaárulók.
simmering73
@magyarigeza: Elmentek otthonról? Ütne meg a guta.
Pusztai
a majdnem csőd, az eu aljára esés az kiváló eredmény, vagy rossz??
Béla333
@Pusztai: 18.23
Tudod hogy van ez..:

"A fideszes Dancsó József parlamenti képviselő hétfőn egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív"."
hvg.hu/itthon/20120912_A_negativ_novekedes_is_novekedes__megszol

A hülyemagyar maffiahívőnek mindegy hogy le vagy fel, csak mozogjon...!!!
Pusztai
@Béla333: 0))
ez egy csúcs fidesz öntököndöfés.

hát én annak örülnék, ha a sperma és csürhéje már nem mozogna!
szaboria1
Tegnap a sima google hírekben olvastam Mészáros Lőrinc be vallotta gondolkodtak üzletlánc felvásárlásában.
Akkor ki hazudik megint. Tuzson meg olyan csendben van, mert tudja semmit sem tehet majd.
Pusztai
@szaboria1: Tesco nbalhé is volt, mára kuss.
fideszes gyökér
speciel belülről tudom, hogy hazudott a nemmagyar.
Pusztai
@szaboria1: o))
arra gondoltam, a média kussol!!
Spar lépett a helyébe, muszáj valakit mindig bazogatni, TERELÉS!!
Pusztai
@szaboria1: utólag visszaolvasva, jogosan!

amikor az emberben van valami gondolat és beégett, majd kimondja, utólag más gondolhat mást is, ez volt MZP esetében, amikor aztán azt hazudtak rá, hogy katonákat küldene Ukrajnába.
kiragadták ezt, és ezzel bukott szinte mindent ő és az ellenzék.
Dr. Proktor
@Pusztai: Ha jól emléxem valami olyat nyilatkozott az a Nagy de nem Márton, hogy aki veszteséget termel az hagyja el az országot...
Hát menjenek a fő veszteségtermelők a búsba!
lampa laz
@Pusztai: Agyrém ez az ország, ami itt történik az már hátborzongató. Mindent kilopnak alólunk, csődbe viszik az országot, akkora adósságot akasztottak a nyakunkba, hogy bele fog dõgleni a nép az ebből adódó megszorításokba, de még mindig alavju viktor van a hibbant agyalágyult fejekben. Viszont van egy szarhalom idióta ellenzék akik nem tudnak minderre alternatívát mutatni. Most is inkább bunyóznak, tépik egymást a választások miatt.
koszpeko
@human: üsd pofon százados de nagyon dulván
Pusztai
@lampa laz: Tizenéve baszogatom ezt az ellenzéknek csúfolt SZARHEGYET! - a szarhalom heggyé nőt!! o))- tegnap is többször kihullott a halyam amikor megszólalt egy- egy "ellenzéki" valami mérhetetlen fassággal, - benne Bolgár, aki már csak idegesít, nem veszi észre lejárt az ideje, és az a fajta kommunikáció amit folytat az halott, árt??-
Képesek maguknak 1 percen belül ellentmondani, egymást baszogatni, és hülyeséget beszélni.
A helyzet nem javul, romlik!!!
dr. prédikátor
Cigány lókupec!!!Az osztrákok meg fognak szopatni rendesen!!!
Pusztai
@dr. prédikátor: nekem a Ryanair szopatása tetszett a legjobban!
Dr. Proktor
@Pusztai: Ne feledkezzünk meg a francia cafeteria cégek kiűzéséről sem, utólag mennyibe került az államkasszának - természetesen a mi adóforintjainkból!
Na igen, más pénzével könnyű verni a csalánt...
rücsü41
Mióta bűncselekmény az ország miniszterelnökének a megsértése?
bence
Szegény döbrögit sértegetik , ahelyett , hogy tálcán kínálta volna fel a SPAR az egész üzletláncot a kolostor gecinek . Annál nagyobb sértés minthogy egy szelet sem jutott neki belőle a legnagyobb bűn amit elkövettek ellene !
rücsü41
A cikk szerint Orbán kereste meg a lapot, de a szövegben az áll hogy Nagy Márton nyilatkozott.Orbán már nem beszél, vagy nem tudta összezdni a gondoltait amivel a Spart támadja a miniszterelnök, vagy nem tudja az újságíró, illetve a cikk írója, hogy Nagy Márton nem Orbán Viktor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.