A kormány arra számít, hogy az emberek a 2026-ig úgyis elfelejtik, milyen áldozatot kellett hozniuk Orbánék gazdaságpolitikai felelőtlensége miatt.

Az már senki előtt nem titok, hogy hatalmas a hiány az államháztartásban:

március végén a deficit 2321,4 milliárd forint volt, ami a költségvetési törvényben egész évre tervezett és engedélyezett 2514 milliárd forint 92,3 százaléka. Ez a hiány negatív csúcs a rendszerváltást követő évtizedekben,

és vélhetően azért következhetett be a lassan immár elkerülhetetlen államcsőd, mert ennyire ellentétes még sosem volt egymással a fiskális és a monetáris politika.

Ezt még Bokros sem merte meghúzni – Pokoli megszorítások jönnek: a június 9-e után érkező Orbán-csomag mértéke minimum 1600 milliárd forint lesz

Vélhetően sokan fogják visszasírni Bokros Lajost    Fotó: MTI/MTVA/Beliczay László

A hiánycélt pedig csak egy módon lehet tartani: megszorításokkal. Ennek egyik módja a kamatkiadások csökkentése, aminek ismételten az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer lesz a kárvallottja.

Egy biztos, az európai parlamenti és az önkormányzati választásig nem várható kiigazítás – azt Orbán Viktor is tudja, ha megtenné, az egyenlő lenne a politikai öngyilkossággal és a választások elvesztésével –, utána viszont annál inkább.

A Népszava szerint a kormányzat arra alapozhat, hogy az emberek a 2026-os országgyűlési választásokig úgyis elfelejtik az áldozatvállalást. A megszorítások mértékét minimum 1600 milliárd forintra becsülik. Ennek tudatában bátran kijelenthető, amikor megkezdődik az Orbán-csomag bevezetése, vélhetően sokan fogják visszasírni Bokros Lajost…

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Pálinkás Pál: Igen!Én is költözöm,de nem felcsútra,mert ott szerintem a szar hamarosan kiborulhat és nem vagyok kíváncsi mikor felkoncolják a leghülyébb kiszolgálói!
RonaGyuri
Totál tévedés, nem bízzák az amnéziára!!

„a kormányzat arra alapozhat, hogy az emberek a 2026-os országgyűlési választásokig úgyis elfelejtik az áldozatvállalást’ –írja a derék nepszava.hu

Persze az nagyon valószínű, hogy pokoli megszorítások jönnek: a június 9-e után érkező Orbán-csomag mértéke minimum 1600 milliárd forint lesz. Hiszen „hatalmas a hiány az államháztartásban:
március végén a deficit 2321,4 milliárd forint volt, ami a költségvetési törvényben egész évre tervezett és engedélyezett 2514 milliárd forint 92,3 százaléka. Ez a hiány negatív csúcs a rendszerváltást követő évtizedekben,
és vélhetően azért következhetett be a lassan immár elkerülhetetlen államcsőd, mert ennyire ellentétes még sosem volt egymással a fiskális és a monetáris politika.”.
Ahogy az is várható, hogy: „az európai parlamenti és az önkormányzati választásig nem várható kiigazítás ”.
Azonban az a vélekedés, hogy „a kormányzat arra alapozhat, hogy az emberek a 2026-os országgyűlési választásokig úgyis elfelejtik az áldozatvállalást”!
Ők ahogy szokták intenzív munkával fogják szajkózni, hogy mindenről más tehet, s ők mentették meg az országot! =))
Pálinkás Pál
@balos: nem pont a költözésre gondoltam...
Béla333
Mi lenne, ha a választók a június 9-i választás előtt döbbennének rá, hogy milyen aljas, hazug, tolvaj, hozzá nem értő, oroszcsicska hazaárulók vezetik az országot?!
Igaz hülyemagyar maffiahívők?
Még Kokós Tomi kijutása is veszélybe kerülhetne...
egyember
REMélem, hogy a megszorításokat csak az egybites vakonhívő-mazochisták fogják nem-észrevenni, ill, üdvözölni. Ezek száma viszont REMélhetőleg jelentősen csökkenni fog.
Viszont: a jelenlegi un. "ellenzék", akik ebben a helyzetben is fő feladatuknak (kommunikációjuknak) egymás lejáratását
tartják, képesek lesznek még ezt is el..., baltázni. Ezt, a rabló-rezsim eltakarítását -valószínűleg- csak a zemberek tudják
megvalósítani. Ha mégsem, akkor megérdemeljük a jövőt
balos
@Pálinkás Pál: Országon belül maradva élezem a szívlapátot!
Menőmanó
@simmering73: Van benne igazság, de a fidkányok nagyon tudnak hergelni.
A bal oldalnak ehhez sincs tehetsége. Többek közt.
csak úgy....
viktor, adj a pofájukra , csavarj rajtuk még egy nagyot, attól talán megjön az eszük...,hogy veled és miattad baszták el az életük!
geopapa
Himnuszunk szerint megbűnhődtük a múltat és jövőt. De valamilyen ármány folytán mindig épp jelen van, amit most bűnhődünk. Talán mert múltunkból édeskeveset okultunk.
Orbán kénytelen rájönni, hogy a pénzt előbb meg kell termelni, s csak utána lehet elkölteni/ellopni. Mi pórnép mikor jövünk rá, hogy ő maga és egész NER-e csalás, hazudozás és hozzánemértés?
Philip Marlowe
"Ezt még Bokros sem merte meghúzni"

MIT?

"Pokoli megszorítások jönnek"

MIK?
sándorbence
megintgyün amegszoritás orbán holvan apénzünk
remélem hamartakarodnak anerrel együt komcsik
justhpeter
Nem létezik akkora megszorítás, ami Orbánt megállítaná a lejtőn. Azért sem tudnak csodát tenni, mert a csodát csak a gyerekkori mesékből ismerik és a csodához szükséges megszorítással le kellene mondaniuk a lopkodásról. Anélkül pedig ez a rendszer szó szerint életképtelen. Tehát sem ész, sem akarat nem fog csodát tenni.
CsipkeRózsa
@simmering73: 6:56

Ő adott felhatalmazást a saját ítéletének végrehajtására!
SÍva
Javaslom, hogy a Szerencsejáték után fizetendő szja-t építse vissza! Mert ugye azt eltörölték január elsejével, meg a kaszintókat is érintse ez a fajta adó! Ne mindig a tényleges munkát végzők és az alkalmazottak szívják már meg a felelőtlen költekezésüket és a lopásaikat!
szaboria1
@simmering73: Letagadja még azt is, hogy ő van a képen.
CsipkeRózsa
Ezt azért még ki tudjuk fizetni:

"Már eldőlt: 33 milliárdért Mészáros Lőrinc építheti a bérlakások helyére a Közszolgálati Egyetem új campusát"

A kinti magyarok kampányára is van néhány milliárdunk.
szitafotó
Egyszer már magukat szorítanák meg de nagyon,hogy levegőt se kapjanak!
jáger laszló
Fogadni merek,hogy ezt is túléljük! Akkor + minek izgulni?
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@jáger laszló: szerintem kérd el a krisnásoktól az ételeik receptjét,mert húst max akkor fogsz látni,mikor a patkány kielőz a kukához menet :))))
bence
@simmering73: ! Pontról pontra ezt valósította meg az elmúlt 14 évben !
Lepényleső
...és ez nem a vége,de még nem is a vég kezdete,- ez egszerűen az illegitim uralkodók játékszere,
a kizsákmányolás folytatólagos egyszeri eszköze,- lesz bő másfél napig,aztán minden vissza az elejére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.