A tulajdonosi jogokat a Külgazdasági- és Külügyminisztérium gyakorolja. A kínai cég eddig is szervezte a furvarokat, most viszont bővítik csapatukat.

A HVG360 szerint pilótákat és más szakembereket keres Airbus A330-as repülőkre egy kínai vállalat. A cég eddig is szervezte a fuvarokat a magyar állam tulajdonában lévő ilyen teherszállító gépre. A Hungary Cargo Airlines Kft. most úgy tűnik, bővíti a csapatát, és immár nemcsak fuvarok szervezését, hanem repülők üzemeltetését is tervezi.

Ez meg hogy lehet? – A kínaiak magyar pilótákat keresnek az állami repülőgépekre

A kínaiak magyar pilótákat toboroznak/Fotó: 123rf.com

A lap szerint ez azért érdekes, mert a kormányzati Airbus tulajdonosi jogait a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja, az üzemeltetés viszont a Wizz Air végzi. A hvg.hu értesülései szerint ipari körökben felmerült, hogy az üzemeltetés esetleg máshoz kerül, sőt az is, hogy a magyar állam további szállítógépeket lízingelne.

Az állami Airbus amúgy eddig is bérfuvarokat teljesített nagyrészt Magyarország és Kína között, már amikor nem közvetlenül a kormányzati megbízásokat végezte.

Forrás: hvg.hu, mfor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Hogy lehet, hogy lehet. Hát úgy, hogy Orbán eladta az országot, népestől, földestől. Ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: sőt
Na kérem; ez itt tényleg nem amerika!

Már megint elgondolkodtam ezen az alapvető tényen

S persze nem csak, hogy nem amerika, de nagyon nem Nyugat, sőt egyértelműen nem az európai polgári kultúra része.
Egy itthon elterjedt állítólagos John Davison Rockefeller Sr. idézet szerint az első milliók megszerzését jobb, ha nem firtatjuk. Az az iaság, hogy nálunk ez megszokás lett, a legfrissebb milliárdok is szeretnek az ismeretlenség homályában fialgatni.
De ha már John Davison Rockefeller Sr. egy valóban tőle származó idézet szerint: „I believe the power to make money is a gift of God”. S igencsak egyértelmű, hogy Orbán környezetében ez egyértelműen igaz! =))
jáger laszló
A pilóta nemzetisége lényegtelen a repülés szempontjából!
csak ennyi
barátilag
J.L.
nemkati
Kategóriák

Repülőgépipari vállalat
Elérhetőségek

布达佩斯, Budapest, Hungary, 1011
Cím

[email protected]
E-mail cím
kereső
Aki ennél a cikknél leragad a "pilótáknál,", mint lényegi dolognál, annak azt is nehéz megérteni, hogy a 2x2 miért négy, és nem öt. Gründöl a magyar állam a kinai népköztársaságnak egy "magyar" céget, magyar adófizetzői finanszirozésban. É miért is nem lepődök meg, hogy a gazda állat a külügy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.