Csütörtök délután írta ki Orbán Viktor Facebook-oldalára, hogy „A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el”, ám hiába derült ki, félrefordítás eredménye a "baloldalizás", a miniszterelnök tudomást sem vesz a tényről, inkább kampányol vele.

Orbán nem vesz tudomást a félrefordításról – Inkább kampányolásra használja

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor posztjának gondolatmenetét arra hegyezte ki, hogy mivel Fico merénylője baloldali, míg a szlovák miniszterelnök békepárti, így az ellene elkövetett merénylet után csak még inkább a Fideszre kell szavaznia minden békepártinak.

Ahogy fogalmaz:

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért.

Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Mindezt órákkal azután, hogy a hazai sajtó nagy része megírta, az egész baloldalizás egy félrefordítás eredménye a magyar, és az angolszász sajtóban egyaránt: az eredeti szlovák szövegekben szereplő „levický” (lévai, Léva városába való) jelzőt fordítja úgy a legtöbb automata fordítóprogram, hogy baloldali (szlovákul „ľavicový”) – ismertette a Telex.

Szinte lehetetlen, hogy a miniszterelnök oldalát kezelő stábhoz ne jutott volna el a hír, hiszen a Momentum még közleményt is adott ki a témában, illetve kommentek sokasága foglalkozik a témával.

A Robert Ficót meglövő 71 éves szlovák Jurij Cintuláról egyébként a sajtó már tegnap este kiderítette, hogy korábban a Slovenskí Branci nevű neonáci, migránsellenes szervezet elkötelezett szimpatizánsa volt, több fotón is feltűnt az SB rendezvényein.

Forrás: telex.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
"Baloldali" vagy "Jobboldali" ez a kategorizálás baromság! A lényeg abban van, hogy már korábban is azért tüntetett, hogy Fico és kormánya kategórikusan elhatárolódott attól, hogy fegyvereket küldjön Ukrajnába pláne, hogy katonákat.
Nácinak náci, és éppen ezért az Ukrán nácikat támogatja, akik "etnikailag tiszta" ukrajnára törekednek, fel akarják számolni Ukrajnában a Banderista nácik a különböző etnikumokat és kultúrákat, nyelveket, és "tiszta etnikumú" "ukránt" szeretnének faragni mindenkiből, ez a szlovák náci meg ugyanezt szeretné Szlovákiában is!
Most ezt az eszement nácit nevezhetjük szélsőjobboldali nácinak, vagy szélsőbaloldali kommunista nácinak, annyi biztos, hogy háborúpárti, ahogy azok is háborúpártiak, akik támogatják azt az USA geopolitikai érdeket, hogy az egykori USSR (CCCP) részét képező különvált Ukrán közigazdasági területet a NATO-hoz csatolják, megszereztzék az összes jó minőségű termőföldjét, a hatalmas palagáz lelőhelyeket, a nagy kiterjedésű ritkafém bányákat stb. miközben egyértelműen megállapodtak (ezek iratokkal bizonyított tények) Gorbacsovval és Jelcinnel, hogy az USA és a NATO nem bővíti a katonai szövetségét se az egykori Kelet-Európai posztkommunista országok területeire, se az egykori CCCP területeire.
Ezt a megállapodást az USA felrúgta, és belekezdett a 2014-es 5 milliárd dollárért finanszírozott Majdani puccsal a világ harmadik nagy területi és gazdasági újrafelosztásába, amit ki tudja miért Oroszország máig nem hajlandó benyelni.
Formailag természetesen Oroszország az agresszor, de Irakban 2003-ban 11.800 km-re az USA partjaitól vajon ki is volt az agresszor, amikor az USA úgy döntött hogy addig bombázza Irakot, amíg tömegpusztító fegyvert nem talál. 4 évig nem talált, aztán csak abbahagyta! Ott ki volt az agresszor jogilag és erkölcsileg is?
Ja, hogy az USA-nak mindent is szabad bárhol a világon!
Aki Én
@Őrnagy: a gazdád meg hergel, uszít és hazudozik folyamatosan.
Te meg végtelenül buta vagy és kajálod.
Szegény Dzsoni és Árnika
A Fargo egy matiné ehhez az őrülethez képest!
Őrnagy
@Aki Én Gyagyás: Buzi Gyagyás elmeroggyantakkal nem foglalkozok! Keres magadnak mást buzi partnernek, akivel összepasszoltok!
Ezt már sokszor leírtam neked buzi Gyagyás, ideje lenne felfognod!
sándorbence
elég vastagbör van aképén hogy amerényletet saját kampányra használja fel
lehet háborupártizni komcsizni megegyebek a szavazóinak akiksimán benyalják
mindezt minta vakok
Őrnagy
@sándorbence: Az a gond, hogy van róla video felvétel, amikor a merénylő arról nyilatkozott, hogy azért lőtt rá előre megfontolt szándékkal a miniszterelnökre, mert a Szlovák kormány nem akarja se fegyverrel, se katonákkal támogatni Ukrajnát!
Ez tány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.