George Pataki, New York állam volt kormányzója is indul a Republikánus Párt elnökjelöltségéért. A politikus ezt csütörtökön a honlapján egy YouTube-videóban, majd személyesen is a New Hampshire állambeli Exeterben is bejelentette.

A 69 éves Pataki, aki 1995 és 2007 között három cikluson át volt az általában a demokratákhoz húzó New York állam kormányzója, az első, részben magyar származású amerikai politikus, aki valaha is elindult az Egyesült Államok elnökválasztási küzdelmében.

A fiskális kérdésekben konzervatív, társadalmi ügyekben gyakran liberális nézeteket valló politikus centristának számít a pártjában, amelynek elnökjelöltségéért számos erősen konzervatív politikus is indul. Videoüzenetében George Pataki emlékeztetett a New York állam kormányzójaként elért sikerekre, valamint arra, hogy vezető szerepet játszott a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követő helyreállításban.

"Újból magunkévá kell tennünk azt a szellemet, azt az érzést, hogy egy nép vagyunk" – hangoztatta Pataki a New York város, és a ledőlt ikertornyok helyén felépült One World Trade Center képeivel illusztrált videóban.

Az elnökjelölt-aspiráns szerint az amerikaiak így nem a politikusokat, hanem önmagukat tennék képessé "egy határtalan, fényes jövő" megteremtésére.

A volt New York-i kormányzó az exeteri városházán is az amerikai álom újbóli megvalósíthatóságának fontosságáról beszélt. Felidézte, hogy mind a négy nagyszülője bevándorló volt (az apai nagyszülei Magyarországról érkeztek), az apja úgy kezdett postásként dolgozni, hogy egy szót sem tudott angolul, ma pedig a fivére asztrofizikus, ő pedig versenybe szállt az Egyesült Államok elnökségéért.

George Pataki a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás személyesen megélt emlékére hivatkozva hangsúlyozta, hogy az államnak szavatolnia kell polgárainak biztonságát. A világnak jobb, ha Amerika erős és ha kiáll a szabadság ügye mellett – mondta. Megválasztásának esetére megígérte, hogy az Egyesült Államok ki fog állni a szövetségesei mellett, külön kiemelve Izraelt és a NATO-t, azon belül pedig a balti államokat.

Hangsúlyozta, hogy nem most van az ideje a katonai kiadások csökkentésének. Leszögezte, hogy Irán sohasem juthat nukleáris fegyverhez, az Iszlám Állam (IÁ) ellen harcoló koalíció tagjait pedig támogatnia kell az Egyesült Államoknak.

"A szövetségeseinknek bízniuk kell bennünk. Az ellenségeinknek félniük kell tőlünk. És ez így lesz" – mondta.

Pataki a nyolcadik jelentősebb politikus, aki bekapcsolódott az elnökválasztási kampányba. Támogatottsága az országos közvélemény-kutatások szerint a kampány jelenlegi, korai szakaszában nem számottevő – nem kizárt, hogy nem lesz az első televíziós vitákra meghívandó tíz legnépszerűbb aspiráns között –, de tanácsadói abban bíznak, hogy a demokrata többségű New York állam volt republikánus kormányzójának politikai nézetei felkeltik majd a potenciális választók érdeklődését.

Pataki túlzottnak tartja a szövetségi kormány befolyását az államok ügyeire, így az országos tanrendet és egészségbiztosítási rendszert is.

"Üzenjük meg világosan a washingtoni politikusoknak: önök a mi szolgáink és nem az uraink" – hangoztatta Exeterben George Pataki.

A politikus ugyanakkor, konzervatív párttársaitól eltérően, támogatja a melegek emancipációját és az abortuszhoz való jogot és azt vallja, hogy a magánszektornak is lépéseket kell tennie a klímaváltozás hatásainak ellensúlyozása érdekében.

Az aspiráns kormányzói múltjára hivatkozva adta értésre: tudja, hogyan kormányozza Amerikát. Adócsökkentést ígért, valamint jóléti támogatás helyett gazdasági és munkalehetőségeket. Megfogadta, hogy csökkenteni fogja az állami bürokráciát, különösen annak azt a részét, amely az Obamacare néven ismert egészségügyi rendszert irányítja és az amerikai adóhivatalnak (IRS) azokat a "korrupt alkalmazottjait, akik visszaélnek a kormányzati hatalommal és politikai vagy vallási alapon hátrányos megkülönböztetést alkalmaznak".

Pataki szerint nem lehet kivételezés politikusokkal szemben és nem létezhetnek kivételek a hatalmasok számára. Megígérte, hogy az ő elnöksége alatt az igazságügyi minisztérium mindenkivel méltányosan fog bánni és "senki sem áll majd a törvények fölött, még akkor sem, ha volt külügyminiszter, vagy ha történetesen Clinton a neve" – hangoztatta az aspiráns.

A nyilvános fellépéseivel dollármilliókat kereső Clinton-házaspár példájára utalva azt hangoztatta, hogy a demokratáké a kivételezettek pártja, és hogy a republikánusok képviselik a középosztályt. A demokratákat a múlt pártjának nevezte, és sürgette, hogy a következő évtizedben a "határtalan" amerikai fejlődés járjon együtt a természeti környezet javulásával. Egy olyan közeljövőt vázolt fel, amelyben Amerika azt mondhatja majd a világnak: "még semmit sem láttál".

Ez az aspiráns szerint azt jelenti, hogy a következő évtizedben az amerikai lesz a világ legjobb munkaereje, hogy Amerika megtanulja gyógyítani a rákot és az Alzheimer-kórt, tiszta energiával látja el a világot, és olyan ország lesz, ahol a repülőknél gyorsabb vonatok járnak és önvezető autók "olyan utakon, amelyeket még ki kell találni".

Mint azt a hivatalos bejelentés helyszíne, Exeter is jelzi, a volt kormányzó nagy jelentőséget tulajdonít New Hampshire államnak, ahol az iowai jelöltállító gyűléseket követően elsőként tartanak majd előválasztási fordulót az elnökjelöltségre pályázók jövő évi, pártokon belüli küzdelemsorozatában. Az államban, ahol függetlenek is szavazhatnak a pártok jelöltjeiről, a mérsékelt republikánusok rendszerint sikeresen szerepelnek.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Valaki származásának legegyszerűbb jelölése az anya és apa nemzetiségének az említése...de hogy három etnikumú legyen valaki ott már bajok lehetnek.
m.macskosz
@Csizmás Kond: Ostoba hozzászólás volt, de ez nem meglepő tőled.
Képzeld, az én ereimben is folyik tót, sváb és magyar vér, de köszönöm,
nincs velem semmi baj.
Csizmás Kond
@m.macskosz: hogy én hogy állok hozzá, vagy te mit értesz meg belőle azért nem ugyanaz...
Ahol három felmenő van ott többnek is kell lennie ...ha ez valamit segít...
m.macskosz
@Csizmás Kond: Kár volt szólnom hozzád, mi az, hogy három felmenő???!!!
Mindenkinek van egy csomó felmenője: anya + apa, anyai és apai nagymama,
dédszülők, ükszülők, szépszülők...
Csizmás Kond
@m.macskosz: megáll az eszem...
ember neked két szülőd van akiknek szintén kettő kettő...ha csak nem a gólya hozott...szóval az apád és anyás ha egy etnikumúak akkor az egy ha különetnikumúak akkor legalább négy de három sehogy...
verum
@Csizmás Kond: - az egyik szülő lehet mondjuk magyar-olasz származású, akkor azt melyik "etnikumhoz" tartozónak tartod?
m.macskosz
@Csizmás Kond: Próbálj meg koncentrálni, hátha sikerül felfognod:
anyai nagyanyám sváb, nagyapám tót, apai nagyanyám magyar, nagyapám magyar.
Na, hányféle vér is csorog az ereimben? Három: tót, sváb és magyar.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Mert a macskáknál a nagyszülők már nem számítanak felmenőknek?
Csizmás Kond
@m.macskosz: ..most te próbáld meg...ne arról van szó, hogy hányféle véred van hanem hányféle kromoszómád...
ha aszerint vesszük ahogy te elképzeled fel sem lehetne sorolni egyesek eredetét...több fatájú lenne mint Mabutú nevei...:)
m.macskosz
@Csizmás Kond: Olvasd vissza, mit írtál elsőként, én arra reagáltam, a további eszmefuttatásod nem érdekel.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: de igen...éppen ezért a háromszőrű az mindig háromszőrű marad...
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: emlékszem anélkül is...viszont egy embernek nem lehet három eredete sőt akárhány van akkor is csak egyféle lehet...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Na látod. Akkor te is lehetsz egyszerre sziámi, perzsa meg dél-olasz. Ha hallgattál volna nem csináltál volna hülyét magadból.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Filep már annyiszor elmondtam...várd meg, hogy más dicsérjen meg...
verum
@Csizmás Kond: -
"viszont egy embernek nem lehet három eredete sőt akárhány van akkor is csak egyféle lehet..."
Ja, mind Ádámtól és Évától származunk. A többi csak homály.
Ország lehet ezerféle, de a benne lakó emberek származása ködös. Csak a faj az, ami azonos.
Csizmás Kond
@verum: Nézd ez nem is olyan nehéz...mondok egy példát :
Van itt is aki magát magyarakárminek tartja, olyan márpedig nincs ugyanis az illető vagy magyar vagy akármi de csak az egyik vagy egyikse...mert mindkettő nem lehet...ennyi.
A faji eredet egy lényeges kiindulópont viszont idők folyamán át lehet alakulni erre is van millió példa de soha olyan nem volt hogy valaki kétféle legyen, ez csak a mai szirupos világ szüleménye.
verum
@Csizmás Kond: tehát ha valakinek magyar az anyja és zsidó az apja, az magyar, igaz?
Csizmás Kond
@verum: Ha úgy él úgy viselkedik azt a kultúrát műveli akkor az. Ha a másikat akkor a másik...ha egyszer ez egyszer az akkor egy kétkulacsos akinek soha senki ne fog hinni.
verum
@Csizmás Kond: - kétkulacsos? Te megtagadnád a vallásod és a származásod, ha idegen származású lenne a társad és az ő hazájában élnének?
Nem attól vagyok magyar, hogy minden mást megtagadok. Magyar lehet zsidó, cigány, buddhista vallású és hottentotta őssel rendelkező is.
Csak akinek szűk az agya, a lelke, a szíve, ott fér el egyvalami. Az értelem, a szellem, az érzelem befogad ezer és egy dolgot és identitást. Ez az emberi lét egyik nagy lényege szerintem.
Csizmás Kond
@verum: ..most akkor eredetről vallásról vagy társról akarsz diskurálni ?
...és valaki attól valami, hogy akként él gondolkodik viselkedik...és nem attól, hogy per pillanat minek vallja önmagát.
...az emberi lét egy társadalmi betagolásként elfogadott jellemzés ami minden színű nyelvű vallású egyedet egyesít, és e társadalmi léten belül tagozódik a faj.
verum
@Csizmás Kond: - az emberi lét nem szatócsbolt, ahol külön polcon van a cukor és a kenyér.
Egy ember az élete folyamán is változik. Ateistából vallásos lesz, vagy fordítva. Egy népre lehet jellemző valamilyen vallás, vagy identitás, vagy származás, de az egyén mindig egyén, nem skatulyázható.
Nem lehet elégszer idézni I.István királyt:
"Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak."
Csizmás Kond
@verum: minden változik. ...sőt minden egyszer meghal, elmúlik, ilyen a faj is és még ez az egész világrendszer is...de amíg van aki megnevezze önmagát és lesz aki azt elfogadja addig lesznek különbségek is egészen a két utolsóig...
verum
@Csizmás Kond: - igen, minden változik. Lám, neked sem jelent semmit I.István intelme, pedig ragaszkodsz a magyar kultúrához.
Mihez is ragaszkodsz egyáltalán?
Csizmás Kond
@verum: ...csak sejtem, hogy mit értesz a ragaszkodáson...tehát ragaszkodok de ez csak addig tart amíg élek...tehát nagyon rövid ideig és ha ezt nem adom át másnak akkor az máshoz fog ragaszkodni.
A ragaszkodás nem ellensége az együttélésnek tehát az Istváni intelmek nem azt mondják, hogy ne legyek magyar, hanem hogy kollaboráljak éljek lehetőleg békében másokkal is...
verum
@Csizmás Kond: - igen, jól érted az intelmet. Csakhogy te nem akarsz másokkal élni. Ezt gondold át!
Attól, hogy ide bevándorlók jönnek, te a családodnak, másoknak átadhatod azt a kultúrát, amihez ragaszkodsz. Ugyanúgy megmarad akkor, mint a bevándorlóké, akik szintén ragaszkodnak a magukéhoz. Egymás mellett megfér mindegyik!
Csizmás Kond
@verum: ...honnan ezek a magabiztos kijelentések ?
mi az hogy nem akarom ?
...ha te akarod akkor miért nem fogadsz valakit magadhoz ?
vagy ha az egymás mellet neked azt jelenti, hogy melletted de nem a tiédbe akkor meg miről beszélsz ?
keresztapa
@Csizmás Kond: @verum: Anyja ír, apja olasz, ő tiszta magyar,?. ..Amúgy nemzetközi keverék.
Csizmás Kond
@keresztapa: ...valaha valamelyik felmenője innen vándorolt ki...ennyi benne a magyar.
verum
@Csizmás Kond: - a bevándorlók befogadása nem azt jelenti, hogy mindenkinek a lakásába kell befogadni valakit. Csak annyit, hogy elviseljük hogy itt él, hogy a nehéz körülmények és a munkanélküliség ellenére is itt akar létezni.
És aki segíteni nem tud, legalább ne ártson. Ez az én véleményem. És többet nem szeretném ragozni.
keresztapa
@m.macskosz: Az a lényge, hogy származásilag ismeretlenségből lett magyar.
verum
@keresztapa: - idehaza rengeteg magát "fajmagyarnak" tartó nemzetközi keverék. Most akkor mi van?
Csizmás Kond
@verum: Szerintem te a bevándorlót összetéveszted egy háziállattal...befogadod és kész, ha megunod kirakod...
A bevándorlónak végül ugyanolyan élettér kell mint neked...tehát ha neked nincs fölösleges területed élőtered, akkor hová fogadnád be ?
verum
@Csizmás Kond: - te vagy aki összetéveszti a bevándorlókat. Én még háziállatot sem unnék meg és nem raknám ki. Élettér meg van, a kivándorlók helyén bőven.
Pusztán akarat és szándék kérdése.
Másik cikknél irta valaki a mondást, amit neked is figyelmedbe ajánlok: ha nem lennének szegények, a koldusok éhen halnának.
Csizmás Kond
@verum: ...értelek...tehát aki kivándorolt albionba annak a házát elfoglalhatja egy afgán...
...egyre érdekesebbeket írsz...:)
keresztapa
@verum: Akkor lehet tudati zavar, ha az eredet anya magyar anyakönyvezett , az apa úgy szintén akkor magyar., ha az anya Ír az apa indián akkor mesztic, ha az anya magyar a férj néger akkor zambó. Mindég az anyakönyvben beírt állampolgárság a döntő.
verum
@keresztapa: - neked. Nekem meg nem.Ennyi.
verum
@Csizmás Kond: - hülyeséget beszélsz és rám fognád. Vagy nincs szövegértelmezésed, vagy tudatosan terelsz. Nem írok többet, mert az eddigiek világosak. Legfeljebb neked nem.
keresztapa
@verum: Ha magyar anyakönyvezett a nő , a férfi cigány anyakönyvezett akkor a gyerek
XIIJlO kiejtését nem ismerem mert nem beszélek cigányul. ... A vándorlásoknak csak a nő és férfi kapcsolatból született gyerek anyakönyvezésekor bejegyzett állampolgársága az elfogadott,mérvadó ..
verum
@keresztapa: - nem létezik olyan, hogy cigány anyakönyvezett, mert valamilyen állampolgársága van a cigánynak is. Ha zsidó szülőknek anyakönyvezéskor a bejegyzett állampolgársága magyar, miért nem fogadja el olyan sok antiszemita a magyarságát?
A jogilag bejegyzett állampolgárság nem feltétlen egyezik meg a származással. Ha nem is mérvadó jogilag, a gyakorlatban számon tartják. A külföldön élő magyar is magyarnak tartja magát és megteheti.
Elegem kezd lenni a sok elfogult írásból, de tényleg. Mintha lassan a kuruncinfó oldalán lennék...
keresztapa
@verum: A kurucinfó is ugyanolyan elfogult, mint minden- és mindenki más média,írott , képi, rádió, maguk a pártok kivétel nélkül. De a lényeget kimeríteni, csak ezen ismeretekkel, tudod a leghitelesebben magadnak kiszedni, ha igényed van az igazabbat megtudni. Nem a regnáló párt propagandáját kell tutira tudni, de az ellenzékiek demagógiáját se. Állampolgárság ha kettős akkor kérdésként merül fel, hogy melyiket tartja elsődlegesnek. Ez az amikor döntenie kell, magyar vagy zsidó, ha magyar akkor nem Izrael mellet áll. Ha Izraeli akkor meg nem a magyar mellé áll. Ehhez is meg, ahhoz is nem lehet.
Magyar nem teszi függővé az országházban a képviselőnek nemzetiségét, lehet kettős állampolgár a parlamentben, de Izrael a Keszetben nem engedi a kettős állampolgárságú
képviseletet, egyikről le kell mondania, akkor ki is az a sokszor emlegetett antiszemita.
Antiszemita közli a nem antiszemitával, hogy most pedig antiszemita mert ő úgy döntött valós tartalom nélkül. Na ezt kell tisztázni! De ehhez sok minden mással is tisztánlátás igényeltetik.
verum
@keresztapa: - most tényleg nem érted, miről beszélek? Felfogod, hogy más a jog és más az egyén identitása? Attól, hogy te nem fogadod el más ember identitását, még létezik.
Eh, falra hányt borsó veled beszélgetni!
keresztapa
@verum:Ma 19:29-re Igen igaz magyar cigány, kisebbsége cigány. Ezt szavazásnál észleled, mikor a kisebbségi jegyzékre kéri felvételét mert cigánynak vallja magát származásilag, nem magyarnak. Csak az országban él az ország lakója,
keresztapa
@verum: Sajnálom az értékelésedet az identitásról, világosan írtam csak nem lehet érteni annak aki nem akarja megérteni, Olvasd többször el a kettős állampolgárságnál világosan kibontakozik az identitás.
verum
@keresztapa: - kapaszkodj meg, értem amit írsz,csak nem értek vele egyet. Van ilyen, még olyan magabiztos egyénnel kapcsolatban is, mint te.
Ez van.
Anna Mária
Az identitása mindenkinek a magánügye. Egy személynek akárhány is lehet attól függően hogy hány helyen élt a világban, ahol otthon érezte magát, a családjában hány nemzetiség, nyelv van képviselve.
Mindenki maga dönti el, hogy milyen identitásúnak tartja magát, ezt senki más nem teheti meg helyette.
Az állampolgárság más ügy, az sokmindentől függ, különböző országoknak különböző szabályaik vannak.
Nem létezik "magyar gén", "japán gén" se "német gén" - egészen elképesztő, hogy legalább általános iskolai végzettséggel rendelkező emberek ilyesmit gondolnak.
keresztapa
@verum: Akkor azt írd, hogy amit én írtam azzal nem tudsz egyetérteni, mert te az Azonosságot, önazonosságot, azonosságtudatot nem úgy érted mint amit jelent az azonosulást mintha az kötelező lenne bárkire is. A személy dönt a hova való azonosulásáról!
Identitás : Azonosság, önazonosság, azonosságtudat nos ennek az értelmezése szükségeltetik.
Anna Mária
@keresztapa: Ne hari, nem érthető, amit írsz. Talán próbálj meg központozni.
verum
@Anna Mária: - én értem amit ír, még ha zavarosan is fogalmaz. Csak ő nem érti azt, hogy egy ember ha dönt, hogy hova tartozik, az lehet egyszerre több hely is, nem csak egyetlen.
És mivel nem érti, vagy nem akarja elfogadni, ezért másnál sem fogadja el. Pedig ez az ő magánügye és ez egyáltalán nem kötelező érvényű senki másra.
Anna Mária
@verum: Jó neked! :)
Nekem nincs türelmem kibogarászni, hogy mit akar.
De elképesztő ez a szint.
Anna Mária
@verum: Volt egy eset, amikor a Nagy Gén Kft., - azt hiszem így hívják -, kiadott valami jobbikosnak egy áltudományos "leletet", mely szerint nincsenek sem zsidó, sem cigány elődei - akkor azt hittem, ennél lejjebb nincs.
levi
Ehh, micsoda kommentek...
Én csak sok sikert kívánok neki, ha három ciklusban megválasztották nem lehet rossz politikus, elkéne néhány idehaza is.
sziha
@Csizmás Kond: guglizzal ra a kromoszoma szamra, meg fogsz dobbeni. Az en ereimben sok fele ver csordogal, amolyan multikulti. Tudod, ez a par eves jelenseg. Ha a hulyeseget tanitanak, a partottad egyutt egyetemi docensek lennetek, az tuti.
Csizmás Kond
@sziha: Azt elhiszem, hogy multikultinak képzeled magad de hogy valójában ki vagy az nem képzeleti kérdés.
...és ha már a guglizást említed gondolom előkapartad a népszámlálási adatokat is ahol szerepel a te multiizéd is...
...a hülyeséget pedig nem tanítják, hanem levakarni próbálják mindenkiről...ami nálad nehezebben megy.
pistapapa
@Anna Mária: Ekkora butaságot legalább titkolj.
keresztapa
@Anna Mária: @verum: Talán ha elolvassátok a fő címet akkor rájöttök, hogy sokat kell még olvasnotok ahhoz, hogy forgalom képesek legyetek. ("Magyar jelölt") Ulti multi. Meddig keresi helyét, hogy eldöntse, hogy hova tartozik a világba, vagy átcsapott bolygó magyarnak. Ahol van nem oda azonosul, önazonossága nem ott van hanem másutt,máshol ott ahol éppen van. tudja egyáltalán, hogy mit akar, ezt is azt is. Ez a Világpolgár!
Anna Mária
@pistapapa: Természetesen nem butaság, bárki megszerezheti az alapismereteket e tárgyban, te sem vagy kivétel.
Biztos nagyon megrázó az antiszemiták, rasszisták számára megtudni, hogy az emberi faj három nagy rasszának a genetikai állománya azonos, 0,1 %-nyi eltérés mutatható ki
Nagyon érdekes és tanulságos történet Imrédy Béla miniszterelnöké, aki nagyon büszke volt a saját "fajmagyarságára", és amikor kiderült, hogy a dédanyja német zsidó volt, akkor elvesztette az eszméletét, elterült a földön.
Lackó50
Attól, hogy "magyar" származású, még nem biztos, hogy ujjonganunk kellene. Soros György is magyar származású, sőt nagyon jól beszél magyarul, de nem mondanám, hogy a magyarok felvirágoztatásán járna az esze. Csak az a fontos neki, hogy mindenből anyagilag jól jöjjön ki. Ha ezzel nekünk árt, az erkölcsileg egy csöppet se zavarja. Én ebben a Patakiban se bízok. Ő is a világ csendőre akar lenni, mert majd amerika megmondja a tutit mindenkinek. Ők a jelenlegi "árja" faj, akik mindenki felett állnak és majd ők rendet tesznek a világban. Sokféle ember él a földön és nem biztos, hogy mindenkinek az a jó, amit amerika diktál.
keresztapa
@Lackó50: Hiába magyarázod szájbarágóan nekik, nem tudják értelmezni a származást keverik az indentitással,. azaz hiába magyarázod Soros származás hiábavalóságát, ha önazonossága a haszon szerzés mert azzal tud hasonulni, nem a magyarságával, diktálni akar mindenkinek mindenütt mert ő tudja csak a tutit. @Anna Mária: Az emberi faj három nagy rasszának genetikai állománya azonos, az a 0,1% nyi eltérés az a tudomány kimutatásának elhanyagolható tévedésein alapszik. A keresztény vallás a származást Ádám és Éváról vezeti le, akkor a tudomány ezt támassza alá a 0,1% nyi eltéréssel. Genetikai azonosság alapján. Akik kiáltanak antiszemitát rasszistát azok saját magukat nevezik rasszistának, antiszemitának .
Anna Mária
@keresztapa: Ha Soros, vagy bárki magyarnak nevezi magát, akkor magyar.
Ha azt mondaná, hogy amerikai-magyar, tehát két identitással rendelkezik, az is rendben van.
Bocs, a tudománynak nem az a dolga, hogy keresztény meséket támasszon alá. Jól is néznénk ki! :)))
KERKA
Mondjuk nehéz is lenne árja amerikai származásu embert találni, mert mindegyiknek valamelyik európai nációból valók az ősei.
Ha pedig ragaszkodik valaki ahhoz, hogy ős amerikai a származása, akkor az ősei indiánok voltak:))
Egyszer valaki nagypofával hírdette, hogy ő eredeti ős ausztrál. Mire mondták neki, hogy akkor az apád fegyenc volt, az anyád pedig kurva.No, csak ilyen röviden.
keresztapa
@Anna Mária: "Magyar" jelölt is indul az amerikai választáson! A magyar idézőjelbe tevése miért van?
pistapapa
@Anna Mária: Soros,Pataki sem nem amerikai,sem nem magyar.Jelenleg amerikai zsidók. Amerikaiak az indiánok,akiket szeretett néped majdnem teljesen kiírtott.
Jozefina
@keresztapa: talán mert nem magyar, csupán magyar származású és nem kért orbán állampolgárságából sem. De köztiszteletben álló személy, aki nem titkolja magyar gyökereit!!!
Anna Mária
@pistapapa: Ők döntik el, kicsodák, nem te.
keresztapa
@Jozefina: Még szerencsésebb lenne ha titkolná, a gyökér, a gyökerét!
keresztapa
Ön jelölt, a hatalom birtoklásáért mindent bevet, a politikában ez a módi! Itt a hatalom megszerzése a lényeg és nem a magyar >>származás>> az csak egy hivatkozás a szimpátiáért. De sok személy ha egy külföldi, a magyarságát említi ezek az önbecsülés nélküli nyugatimádók csillagok közt érzik magukat, és a valóságot más dimenzióban élik meg. Aki büszke magyarságára az Magyarországon büszkélkedjen, és ne egy idegen országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.