A látványtervek alapján olyan kórházat építene a magyar kormány Nagyváradon, amelyik egyetlen magyar kórházra sem hasonlít. Közben már elkészült egy félezer oldalas megvalósíthatósági tanulmány is – tájékoztatta az erdon.ro internetes portált Csűry István, az egyházkerület püspöke.

2010-es beiktatása óta dédelgeti a tervet, hogy a Református Egyház az oktatáson kívül az egészségügyi szolgáltatással is bővítse portfólióját. Az ispotálynak szánt 3,5 hektáros telket már meg is vásárolták Nagyvárad határában, a Szatmárnémeti felé vezető országút mentén, szemben a Real bevásárlóközponttal.

Ilyen kórházat építene Magyarország Romániában

Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár június elsején vette át Csűry István kezéből a kórházépítési tervdokumentációt, amit a hírek szerint Orbán Viktor is támogat.

Az épület önmagában úgy hárommilliárd forint körüli összegből jönne ki, további 1,5 milliárd kellene az orvosi műszerek, eszközök, valamint a bútorok beszerzésére. A beruházás fedezetének zömét a magyar államtól várja az egyházkerület, de a berendezés egy részét összekalapozná külföldi kapcsolatai révén – olvasható az Erdon.ro cikkében.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Hellcat: Várjuk már meg hogy a Román állam mit is szól mindehhez???Lesz véleményük és az nem hiszem hogy tetszeni fog a pispek úrnak, meg a hazugovicsnak, az itthoniaknak meg biztos nem tetszik, hiszen a magyar költségvetésből, egy másik állam területén építene kórházat, egy másik állam állampolgárai számára, hát ez már nagyon nagy agybaj!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Itthon katasztrofális helyzetben van az egészségügy, de erre van pénz?! Sajnos, a neveltetésem okán nem írhatom le amit szeretnék, meg a monitorom is kisülne, valamint kitiltanának, így csak azt írhatom: a jó curva édes...a..jukat!!!
Anna Mária
@justhpeter: Ez is azt mutatja, hogy a vallósághoz már semmi közük. Kész. Ezek nem érzékelik a realitást.
Jozefina
A román kormány nyilván örül neki és röhög azon, hogy kapnak egy új kórházat. Legfeljebb a magyarországi betegek is majd ott kapnak egészségügyi ellátást.
Azzal, hogy a Magyarországon élő emberek egészségügyi ellátása szégyenletes, az nem érdekli a fidesz-kdnp politikusait. Nekik mindenféleképp biztosított a kivételes és soron kívüli ellátás.
panellproli
Sajnos nagyon is tudják mit csinálnak. Az OV.már 15 évvel ezelőtt megalkotta azt a stratégiát, amit szépen meg is valósított.A hűbérurak és jobbágyok országát. Az utóbbiak csak a buta és beteg emberek lehetnek, ugyanis ezeket lehet megfélemlíteni és uralkodni rajtuk. Ezért b...ták szét az egészségügyet és az oktatást- nálunk. A határon túl meg támogatják mindkettőt. Beiskolázási segély, kórház építés és ki tudja még majd mit találnak ki.Őket elnyomni nem tudják, hát ugyanúgy meg kell őket vásárolni a támogatásukért, mint az itteni oligarchákat.Ezt szopta be a magyar- és amig nem áll ki egységesen az állampolgári jogaiért nem is érdemel mást.
Dr. Felipe
Jó sokba került ez nekünk hogy beleszóltak a szavazatukkal a magyarok belügyeibe és ez csak egy tétel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.