Oroszország kénytelen lesz azokra az országokra irányítani a fegyvereit, ahonnan fenyegetés éri – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután finn kollégájával, Sauli Niinistövel tárgyalt Moszkva környéki rezidenciáján.

A Kreml honlapján olvasható közlés szerint az orosz államfő egy finn újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy "ha valakik Oroszország területét fenyegetik, akkor nekünk a fegyveres erőket, a korszerű csapásmérő eszközöket azokra a területekre kell majd irányítanunk, ahonnan a fenyegetés kiindul." "Hogyan is lehetne másképp, hiszen a NATO közeledik a határainkhoz és nem mi mozgunk valamerre?" – tette fel a kérdést Putyin.

Az orosz elnök mindazonáltal közölte, hogy Moszkvát a NATO rakétavédelmi rendszerének tervezett kiterjesztése jobban aggasztja, mint az Európába telepítendő fegyverekről szóló nyugati nyilatkozatok. "Ezek inkább Oroszországnak szánt és az Európai Unióval kapcsolatos politikai kijelentések" – vélte. Hozzátette, hogy azokat elemezni fogják, de egyelőre nem lát okot "különösebb aggodalomra".

Putyin kijelentette, hogy országa nem fenyegeti Finnországot, amelynek biztonságát szerinte a legjobban az garantálja, ha megőrzi semlegességét.

Az orosz államfő a nap folyamán a Hadsereg-2015 elnevezésű, a Moszkva közeli Kubinkában rendezett haditechnikai fórumon és kiállításon bejelentette: Oroszország az év végéig több mint 40 újabb interkontinentális ballisztikus rakétát állít hadrendbe.

Vlagyimir Putyin a finn elnökkel közös tájékoztatóján reagált Petro Porosenko ukrán államfő hétfői kijelentésére, miszerint Oroszország valójában Viktor Janukovicsot fizette le, amikor 3 milliárd euró értékben ukrán állampapírokat vásárolt, hogy a megbuktatott elnök ne írja alá az európai uniós társulási megállapodást. Putyin szerint Kijevnek ilyen értelemben ugyancsak megvesztegetésnek kell tekintenie a Nyugattól kapott pénzügyi segítséget. Közölte, hogy Ukrajna nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel Oroszország nem kéri a kölcsönnek szánt milliárdok idő előtti visszatérítését, de remélik, hogy azt visszakapják.

Az orosz elnök emellett bírálta az Egyesült Államokat és az Európai Uniót, amelyek szerinte nem gyakorolnak kellő nyomást Kijevre, hogy az végrehajtsa a délkelet-ukrajnai konfliktus békés megoldását célzó minszki megállapodásokat. Mint mondta, Moszkva "a lehetőségek szerinti befolyást gyakorolja" az el nem ismert donyecki és luhanszki népköztársaságokra".

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Putyin az ilyen fejjel a falnak mondataival nem fogja visszaszerezni az oroszok megtépázott világtekintélyét.
Gondolkodnia kellene hogyan ad kenyeret a éhezők kezébe, s nem 40 új interkontinentális ballisztikus rakétát kellene hadrendbe állítania. Ezt tették kommunista elődei, de ők is belebuktak.

Ki kinek a területét fenyegeti, erről mást mondanak az ukránok, a lengyelek, a litvánok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
craven
Kivel szomszédos oroszország? - akivel akar! :D
F_Viktor
Putyin az ilyen fejjel a falnak mondataival nem fogja visszaszerezni az oroszok megtépázott világtekintélyét.
Gondolkodnia kellene hogyan ad kenyeret a éhezők kezébe, s nem 40 új interkontinentális ballisztikus rakétát kellene hadrendbe állítania. Ezt tették kommunista elődei, de ők is belebuktak.

Ki kinek a területét fenyegeti, erről mást mondanak az ukránok, a lengyelek, a litvánok...
bakegya
Na bejelentkezett a mi teknősünk méltó párja is.
Az emberiség sík hülyéi sose fogynak ki!
Freewolf
Teljesen igaza van Putyinnak! Arról nem is szólva, hogy az Ukrán válságot az USA és a CIA pénzelte. Az egész destabilizició az ő művük! Most pedig szemforgatva óbégatnak! Gusztustalan fasiszta banda!
adrenalink
@F_Viktor: Van akinek a stadionépítés a fontos, van akinek meg a rakéták hadrendbe állítása...
pbalage
@Freewolf: én is úgy hallottam, hogy az amcsik elfoglalták a krím félszigetet, azért lett pipa a putyin előtte meg szétlopták egész ukrajnát, most meg épp Moszkvánál járnak.
(a Dörmögő Dömötörben volt vezércikk, és tudom hogy hiteles, hiszen Te is onnan tájékozódsz.)
De Te legalább még örülsz is neki, hogy rád van irányítva a ruszkik egyik atomrakétája.
Remélem a te fejed olvad szét legelőször, amikor rákoppan a kupádra a hegye.
Grafix69
@Freewolf: Neked , kivételesen teljesen igazad van ebben most. Az USA érdekeltségébe tartozó Türkmén gáz mezőket akarta exportálni az EU-nak. Amivel az Orosz piacot teljesen el megszüntette volna. Az Ukrajnán keresztól Európát ellátó gáz vezetéket az Oroszok gazdasági okokból nem engedhette , mivel a fő energia piacát gajra vágta volna. Nyilván semmi köze az Ukrajnában élő orosz nemzetiségnek az egészhez, magát a konfliktust az USA okozta gazdasági előnyök miatt . Olyan mértékben el van adósodva az Amerikai gazdaság Kína felé amit az Európába irányuló névleg független de Amerikai érdekeltségbe tartozó Türkmén gáz szállításával akart kompenzálni az USA. Nyilván ez durva gazdasági beavatkozás az Orosz gazdaság ellen aminek az energia hordozók exportálása teszi ki a gazdaságuk 70-80 százalékát . Putyint szorongatják és képesek etnikai és agresszor politikának beállítani az Orosz védekezést ami Ukrajna megszállásához vezetett. Persze az is nyilvánvaló , hogy az Ukránok utálják az Oroszokat ,ennek oka az 1932-33 ban történt Oroszok által végrehajtott 7 millió Ukrán éhen halását követelő Sztálinista uralom következménye. Nyilván a média Oroszországot agresszorként állítja be az Ukrán válságban ,persze elfelejtik megemlíteni az Amerikai gazdasági agresszorok jellemző igazi okait.
Freewolf
Mielőtt agyon okoskodnátok magatokat, a CIA buktatta meg Janukovicsot és amerikai zsoldosok harcolnak a szakadárok ellen! Egyébként az oroszok már mutattak be amerikai halott zsoldosokat és a CIA is elismerte, mennyi pénzt tolt bele Janukovics megbuktatásába! Mikor az amik be akarták a NATO-ba léptetni az ukránokat, az oroszok azonnal rátették a kezüket a Krímre, illetve a szakadárok! Úgy tudom, volt népszavazás is, hogy az oroszokhoz csatlakozzanak! Tessék, ez a demokrácia! Lehet hablatyolni, de a tények beszédesek! Az oroszok nem tűrik el a közvetlen közelükben állomásozó ellenséges hatalmat. Az USA se tűrné, de ezt senki nem veszi figyelembe! Erről Nógrádi György szakértő is ilyen értelemben nyilatkozott a tv-ben!
bakegya
@Freewolf: te most azonnali lövészárkokat ásni van kedved-kezdheted de csakkk a saját kerted végében kezd,aztán meglátjuk mikor érsz a Fehérház udvarába-onnan integethetsz,majd visszaintegetnek neked,de ne lepődj meg,mert addigra SE A TE ,SE AZ ÉN FÖLDEM MÁR SEHOL SEM LESZ,CSAKKK HÓ ÉS HALÁL.
Az ember legértelmetlenebb bűnös cselekedete a HÁBORÚ.
36
Szerintem, az orosz rakéták, eddig is a NATO célpontokra voltak irányítva. Ezzel nem mondott újat Putyin. Talán annyiban változott a helyzet, hogy még inkább széttelepültek, közelebb a nyugati határaikhoz. Úgy is kukkolják a műholdakkal egymást.
Strong
Putyin mindig is egy ijesztő figura volt. Ezen a képen is úgy néz ki mint egy hentes, ami felméri munkát...

Meggyőződésem, hogy aki tart tőle, az jogosan teszi. Ugyanis több vélemény szerint még nem érzi úgy, hogy kész lenne az életműve. (arról, hogy mi az - talán már körvonalazódik az Ukrán beavatkozás láttán)
Sokat mondó az is, hogy amióta energetikai "nagyhatalommá" nőtte ki magát,(visszaállamosítva az amúgy magántulajdonú gázmezőket -és gázcégeket - bebörtönözve tulajdonosaikat...stb...) messzemenőleg a legtöbb pénzt fegyverkezésre -és fegyverek fejlesztésére költi...
bakegya
@Strong: ls hát ilyen figura termett nekünk is-aki egyre nyiltabban ugyan ezt teheti.
ISZONYATOS NYOMORBAN-MINDEN HIGÉNIÁT NÉLKÜLÖZVE ÉL OROSZORSZÁG NÉPE-és most Ukrajnára is ugyanez érvényesítve lett.afegyveres erők terrorjában éheznek,fáznak és halnak meg az ukrán lakósság ezrei-a nőket megerőszakolják,az időseket bántalmazzák-mindez a mi határainkon túl,de elég közel ahoz,hogy velünk magyarokkal is ez történjen.
Freewolf
@bakegya: Igazad van! Épp ezért nem kéne az USA-nak több helyen is háborút kirobbantania, nekünk meg helyeselni hozzá!
Freewolf
Mielőtt elkezdődik Putyin fikázása is, annyit jegyezzünk már meg, hogy Oroszországban hihetetlenül népszerű!
Dr. Felipe
Csak hát az oroszok támadták meg az ukránokat és nem fordítva, persze tudjuk hogy Oroszország "honvédő" háborút folytat ukrán területen is. Így szokott ez lenni propaganda szinten.
Putinkának sok köze nincsen hogy Ukrajna mint szuverén ország csatlakozik a NATO hoz vagy sem.
Lepényleső
Kenyere javát megette,most maradandót akar alkotni?Tartok tőle,hogy még nem késett le róla.
lajospapa
@Freewolf: Jó neked, hogy mindent tudsz!
postás
@Freewolf: @bakegya: Akkor most "betolok" egy harmadik nézőpontot.
Akkor mi van, ha Obama prezi kérte meg Putyint, hogy:
- Figyu mán Vlagyimir! Kezd a "meccs leülni". Mondj már valami félelmeteset, amire mi rámozdulhatunk és mehet tovább a "kicsik" szopatása, újrafelosztása!
Magyarul, a nagyhatalmak egy csapatban játszanak, nem olyan ellenségesek,mint ahogy az elsőre kinéz. Ja, hogy ez "összeesküvés elmélet"? Kérdem én: Ki tud hatékonyan "összeesküdni", ha nem a legnagyobbak? Van aki meg tudná őket akadályozni benne? Akkor meg miért ne? (Ugye?)
Mézike
@Freewolf: Az igaz ha nekünk is lenne egy Putyinunk akkor az ország nem itt tartana.
sokanvagyunk
Jelenleg épp nagyobb félelemben él Európa a ránk szabadított menekültáradattól, amit csak saját magának és szövetségeseinek köszönhet, mert élhetetlenné tették országaikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.