Magyarországnak meg kell védenie a schengeni külső határt – mondta a német szövetségi belügyminiszter az ideiglenes műszaki határzárral kapcsolatban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban szombaton megjelent interjúban. 

Thomas de Maiziere az elsősorban a német menekültügyi helyzetről szóló interjúban a magyarországi ideiglenes műszaki határzár építésével kapcsolatban feltett kérdésre, miszerint erődként képzeli-e el Európát, azt mondta, hogy "természetesen nem", és német politikusként alapvetően erős fenntartásai vannak a kerítésekkel kapcsolatban. Magyarország azonban olyan állam, amelynek schengeni külső határa van, "és mi azt igényeljük, hogy az ilyen országok biztosítsák külső határukat" – mondta a német belügyminiszter.

"Ezenfelül Magyarországra súlyos teher nehezedik, az utóbbi hónapokban ott tízezrével vettek fel és regisztráltak menedékkérőket" – mondta Thomas de Maiziere.

A német menekültügyi helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy "elfogadhatatlan és Európára nézve szégyen", hogy a Németországba érkező menedékkérők több mint 40 százaléka a Balkánról származik. Ezt az arányt "drasztikusan csökkenteni kell", és ha már sikerült volna, akkor "egészen más hangulat" lenne az országban – mondta a miniszter a FAZ-nak.

Hangsúlyozta: "teljesen érthető", hogy Németországban az emberek "kritikus kérdéseket" tesznek fel, hiszen azt hallják, hogy válságövezetekből érkező menekültekről van szó, és közben szinte minden második Szerbiából, Koszovóból vagy Albániából jön. Ez a jelenség "értetlenséget" vált ki – mondta Thomas de Maiziere a konzervatív lapnak.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@nena: A kerítés nem megoldás, ezt már bizonyította az USA, meg az összes kerítéssel védekező ország. Határőrség visszaállítása, éles lőszerrel, az megállítja az új honfoglalókat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nena
Hoppá, ezt übereljétek Propis hozzáértő, hozzászólók !
lópicigáspár
@nena: A kerítés nem megoldás, ezt már bizonyította az USA, meg az összes kerítéssel védekező ország. Határőrség visszaállítása, éles lőszerrel, az megállítja az új honfoglalókat!
nena
@lópicigáspár: Szintén zenész.. Csak nem akartam túl drasztikus lenni... :-)
lópicigáspár
@nena: Nemsokára nácik leszünk...! :-))))
Anna Mária
@lópicigáspár: Igen, többek között a nácik szokása fegyvertelen, kiszolgáltatott emberekre lőni.
Anna Mária
@lópicigáspár: Értelmes hozzászólás, gratulálok.
Csizmás Kond
Szerintem az egész csak egy színjáték ahol rászoruló emberekkel játszassák le a nyomorúságot. Az csak a nagyongyengeelméjű hiszi el, hogy kétezer kilóméterekt gyalogolnak csakhogy koldulhassanak valamelyik nyugati államban...
lópicigáspár
@Anna Mária: Ez hiányzik: retronom.hu/files/images/sZOVJET-MAGYAR-007.preview.jpg

Illegálisan akarnak belépni az országba, szóval meg kell védeni oszt jónapot. De nem vitatkozok veled e téren. Az én értékrendem szegényes a te magasztos humanitáriusságodhoz! :-)))
Anna Mária
@lópicigáspár: A katona nyugdíjban sem szokott gondolkodni.
lópicigáspár
@Anna Mária: Nem! Nekem azt az ukázt adták anno az őrtoronyban egyszer felszólítani, aztán a lába elé lőni, ha mégse áll meg célzott lövés, lehetőleg a lábába (fejbe!) hogy ne kelljen magyarázkodni a bíróságon. Most se más a helyzet!
Anna Mária
@lópicigáspár: Jó, akkor ne gondolkodj, nem kötelező.
De remélem, az feltűnt, hogy már nem vagy a magyar néphadsereg katonája. :)))
lópicigáspár
@Anna Mária: Neeem?! Akkor milyen japán deszantegység támadását vertem vissza a minap a házam előtti kiserdőben!? Na megyek a kantinba, iszok egy sört!! :-)))
nena
A Jugó háború idején, 91'-ben határőként ott voltam a déli határon. Eszék hetenek át tató bombázása idején, rengetegen menekültek át hozzánk éjszakánként a zöldhatáron. De amint elmentek a határkövek mellett már emelték is magasba a kezüket, tudták hogy itt azért fegyveresek vannak.. Nem Győrben, Budapesten kellett őket összefogdosni ! Mohácsnál, Barcsnál, tovább nem is jutottak, oda is mi szállítottuk őket, és a háború után vissza is tértek a hazájukba újjáépíteni ! / ma Horvátország /
Ennyit arról mennyit jelent az hogy Államhatár
vizinyuszi
@lópicigáspár: @nena: + taposóaknák Ukrajnától Szlovéniáig!
vizinyuszi
@nena: Ezek nem fognak. Sőt sokasodnak is majd szépen a kontónkra.
lópicigáspár
@vizinyuszi: Az aljas megoldás, nem ad az embernek választási lehetőséget, biztosan szétszórt lesz tőle! Viszont a figyelmeztető lövés után választhat. Ráadásul legalább valami teljesülne a kurmány választási ígéreteiből a jó néhány munkahellyel, mint hivatásos határőr!
Anna Mária
@vizinyuszi: Persze, persze, ez a te fantasztikus ötleted, csak egy bibi van: Magyarország aláírta a taposóaknák betiltásáról szóló ottawai egyezményt.
No meg Európában vagyunk, ahol csak egy maroknyi ostoba nácikát tenne boldoggá a véres emberi cafatok látványa.
nena
@lópicigáspár: Határőrség : Egyszer fejbe, utána a levegőbe ! És nyugi, a Katonai Ügyészség úgyis azt fogja megállapítani hogy jogszerű volt a fegyverhasználat.
90-91 pedig akkor már a libsik voltak...
Anna Mária
@lópicigáspár: Ó persze, az agyonterhelt adófizetők biztosan nagyon szívesen tartanák el a határőröket. Nehogy már azt gondold, hogy ez munkahelyteremtés lenne!
vizinyuszi
@lópicigáspár: Táblákkal fel kell hívni a figyelmüket.
Eleve ész nélkül, illegálisan nem lépünk át egy államhatárt.
Egyébként pedig maradna még belőlük.
vizinyuszi
Akkor tartsuk el (és Európa többi országa) az ingyenélők seregét.
vizinyuszi
Ezek nem menekültek, hanem közönséges határsértők és nagyon szépen visszaélnek az európai menekültjoggal.
Anna Mária
@vizinyuszi: Attól, hogy te a kormánnyal együtt ezt mantrázod, még nem lesz igaz.
Vicces lesz, amikor majd ész nélkül lépsz át illegálisan államhatárt, hogy mentsd a nácika bőröcskédet! :DDD
sentinel216
Kamerád! A schengeni határt NEM kizárólag Magyarországnak, hanem az összes schengeni állam összefogásával kell megvédeni! Az kevés, hogy ideküldtök pár milla Eurót, mert az úgyis elvész az 500 milliókat kereső néma gombnyomogató fideszes birkák zsebében. Technika (gépjárművek, helikopterek, drónok) - élőerő - infrastruktúra - szakértők! Ez kellene ide, mert nálunk ez hiánycikk. A belügyér Sanyi bácsi gumicsizmában, meg a kukkeros honvédelmi miniszter a határ közelében semmit sem ér!
sentinel216
Valamikor a múlt század közepén még arra esküdtünk fel: "A magyar (Nép)Köztársaság államhatára szent és sérthetetlen, ... ha kell életem árán is megvédem!"
nena
@sentinel216: ...és még az eskütétel előtti nap aláiratták velünk, a másnap már csak a családnak szólt... :) és igen : ..az életem árán is megvédem... Anna Marit még nem ismertem akkor... kivétel lista akkor még nem készült... :D
Anna Mária
@nena: Most sem ismersz, butus! :D
Egyébként semmi akadálya, szolgálatba helyezheted magad: máris indulhatsz és életed árán védheted a határt.
Odacsücsülsz a napra, várod a parancsot, majd szólnak, hogy mikor ihatsz.
Ha nem szólnak, hát pech. :D
nena
@Anna Mária: Komlón épp hűsítő zuhi.. Jehh... :)
sentinel216
@nena: Gesztenyésben, vagy Kökönyösön?
sentinel216
@nena: Belvérosi Kodályba jártam általánosba, aztán a Steimetzbe közgázra ... de szép is volt ...
36
Szerintem ezt már Merkel megmondta Orbánnak, még februárban.
Lepényleső
A Törökök ellen már megvédtük Európát,megkaptuk érte a déli harangszó hangját. Jutányos
üzlet. Egyébiránt a Magyaroknak,a Magyaroktól kellene megvédenie magát,- nemzeti alapon?
Commneter
@lópicigáspár: ma, 11:53

Csak lassan a testtel lópiciMester!:Lol
Nehogy "elpatkoltassa" már a csikókat!:xD
Commneter
@Anna Mária: ma, 12:28

Ha már a "lópicinél" járok, egyet neked is ajánlok: szállj le a magas lóról, ne játszd itt "eszes neszed", fölösleges!- hiszen tudjuk, te vagy itt (is) az ész, a nagy, a nem (is) kevés ... de mégse!:xP
Commneter
@Lepényleső: ma, 18:10

Képzeld el, ha jól körülkerítenénk "magunkat", s már menekülni sem tudnánk "magunk" elől ... hogy mi lenne itt?!:3
Fradigege
Én, mint Magyar menekült elmennék Szaúd-Arábiába...
1: turisták sem mehetnek be, max., ha ott melós vagy mérnökként...
2: neki állnék a kereszténységet hirdetni
3:+be is robbantanám magam
4:szögbelövővel feszítenének keresztre.
Miről is beszélünk? aha, menekültekről, mint a Boston-i marathonon. Nem érdekelnek a bevándorlók, nem érdekelnek a menekültek. Alap: azért lettünk schengen-i(seggem) tagok, hogy ne legyen az EU(eu) átjáróház. Ausztráliába például elég erős a bevándorlási szabály. Valami szigetre deportálnak, ahol eldöntik, hogy "te" most akkor mit is akarsz. Nem kell a buzgó mócsing szolidaritás. Éppen eleget szenvednek az öreg falusi kisnyugdíjasok, bizonyos rétegtől.(!)
mate03
@sentinel216: Na látod!? Rá tapintottál a lényegre! Nem pénzt adni ezek kezébe,mert ellopják!Valóban technikai és szakértői segítséggel,kellene a Sengeni határt védeni ! Ez lenne Európa,segítsége és egyetlen lehetősége,hogy valóban csak háborús menekültek jöjjönek!
Hari
@vizinyuszi: te élték már ott, ahol ezek? Ha igen, ne beszélj ostobaságokat, ha nem, akkor oda kell menni egy kicsit levegőben. Ja én sem voltam.
Hari
@Hari: bocs, levegőzni-t akartam irni
Commneter
@Fradigege: Én amerikai birtokokra irányítanám őket, hiszen ők eleve sokat tettek azért, hogy a helyzet előálljon!;)
S nagyon kíváncsi lennék arra, ahogy például George W. Bush elbabusgatná birtokán az "áldozatait" ... usw.
Feraj49
Kissé tudatlan vagyok ! Nem tudom kik vagy kik "biztatták fel ezeket az embereket,hogy Mo.-ot ilyen hirtelen és ennyien ellepjék "menekültként ?Hiszen háború,robbantgatás stb. már régóta folyik náluk.Tehát "igazából" nem ez állhat a valóság mögött.Ha annyira nincstelenek,nézem a tv-t és mondják 3 000 eurót fizettek az embercsempészeknek,hogy elhozzák Mo.-ra őket. Akárhogyan is számolom az közel 930 000 Ft.-t.Miből is telik rá ,ha nincs munkájuk,éheznek stb. ?Ezért is írom,hogy tudatlan vagyok.Talán valaki itt tudja ? Miért pont most "lepték el az országunkat ?
köbjani
A német belügyminiszter szerint Magyarországnak meg kell védenie a schengeni határt. Csak a megvédés módjába az EU nem szólhat bele madárkák! Csak akkor ha EU fogja védeni a határait, de még a nemzetállam feladata addig a nemzet állam dönt a védelemről. Ebben a kérdésben az EU béna kacsa!
vizinyuszi
@Feraj49: Nem te vagy az egyetlen, aki elgondolkodott már ezen.
Nem nincstelenekről van szó és a legtöbb esetben nem menekült sehonnan. Amikor ide ért, akkor pedig már régen elvesztette az is a menekültstátuszát, amelyik valóban menekült.
Egyszerűen elterjedt az európai liberalizmus, a semmire se jó humánus menekültjog és jönnek százezrével, simán visszaélve a menekültstátusszal.
köbjani
@Feraj49: Nem te vagy tudatlan, hanem ezek a bevándorló imádók, akik annyira magyarellenesek, hogy éppen most nyerik meg a FIDESZ-nek a következő választást is. Tehát ezek nem papok, hogy holtukig tanuljanak Gyurcsány bevándorlás buktájából.
köbjani
@vizinyuszi: Teljes az egyetértés. Miért nem tudnak gondolkozni ezek az emberjog védők? Lehet hogy a bankok, multi cégek megrendelik az olcsó munkaerőt, a politikai hatalom teljesíti, a média eladja az embereknek, az emberjog védők sajnálkoznak szerencsétleneken, majd kezdik követeléseiket a humanizmus jegyében, hogy emberi körülményeket kell biztosítani a menekülteknek kinek- kiknek a pénze felett dönthetnek ezek az ország ellenségei.Nekik nem érdekük az ország élhetősége, ezek szerint nem.!!!
Freewolf
Na végre! Kezdenek a németek is magukhoz térni a liberális mákonyból!
világlátó
Jó helyen ragadtátok meg a dolog lényegét.Egyfelől cinkos összekacsintás, másfelől túlzottan liberális törvények, az előrelátás hiánya és a globális gazdaságpolitika élvezete miatt indúlt meg a migráció. A tényleges menekültek kimenekítése a háború mindennapjaiból egyedül Törökország részéről törtét és történik. Világméretű összefogással talán elérhető lehetne az érintett térség kiürítése ahhoz, hogy megsemmisíthető legyen az ott tobzódó kalifátusnak nevezett terrorista tömeghadsereg, majd elindulhasson valamiféle konszolidáció, de már fegyverek nélkül. Irak példája igazolja, ez a sííta és a szunnita megosztottság miatt hosszú menetelés lesz, de nincs más alternatíva.A világnak meg kell mutatnia, az emberiség józan része nem tűrheti meg a terrorizmust sehol sem.Ugyanakkor azt is meg kell mutatnia, hogy képes a terrorizmus okait is feltárni, majd azokat csökkenteni, majd megszüntetni. Ha erre képtelen, vagy az éppen uralkodó érdekkörök erre nem hajlandók, nem sok esély van a világ további békés fejlődésére. Nem lesz a földnek olyan pontja, amelyik nem lesz érintettje a következményeknek.Ez az apokaliptikus világkép mára már olyan méretű mozgásokkal terhelt, amire még eddig nem volt példa. A II. vh. kiindító motivációi ma már szinte minden kérdésben megfogalmazhatók.A világ újra felosztásáért, az élettér kiterjesztéséért indított háború kitermelte a maga ideológiáját keleten és nyugaton egyaránt. A soktízmillió áldozat egy új világot és vele a hidegháború eszméjét eredményezte. De az is áttekinthető volt. A kétpólusú világ fenntartása nagyon sokba került az emberiségnek. Most fizetjük az árát. De ha a világvallások és az azt követő népek csapnak össze, ha mindez mögött egy új világrend létrehozása a cél, amelybe óhatatlanul belejátszik a globális gazdasági cél, azt ma még beláthatatlan események követhetik. Több megfontoltság, több konferencia, a világszervezetek nagyobb odafigyelése és megelőző intézkedése kell.
világlátó
Olcsó és szégyenletes demagógia lenne, ha most azt írnám, újra kiépítjük a magyar végvári rendszert,/amit majd megtöltünk közmunkásokkal, felszámolva ezzel a hazai munkanélküliséget./ és amit német, osztrák, svájci, dán, stb. zsoldból tartunk fenn.
Ahogy azt sem tudtuk, tudták fenntartani, úgy ezzel a maival sem tudjuk útját állni a korabeli hódító, ma pedig a jobb életért vándorló népek előtt. A problémát ott kell megoldani, ahol az keletkezett. " Think gobal, act lokal ! "
Freewolf
Hol van most a sok liberális illegális bevándorló támogató? Hogy is van ez? A német belügyminiszter is xenofób? Van, hogy a liberális elmebaj saját dugájába dől! :-)))))))))))
köbjani
@Freewolf: A liberálisok T_ K Ö N szúrták magukat,most aztán véreznek, útólsó rúgkapálásuk is véget ér, nem tanultak most sem, hogy az országgal annak népével nem mehetnek szembe humán butaságukkal ...
Freewolf
@köbjani: Emlékszel, hogy milyen vehemensen sajnáltatták az illegálisokat és könnyes szemű meséket találtak ki a jámbor honfoglalókról! Most a németek, akik mint tudjuk, szembe néztek magukkal, hopp csak azzal jönnek, hogy bizony azt kell tenni, amit Orbán csinál! Szerencsétlen liberálbohócok!
Freewolf
Na libsikéim! Cica elvitte a nyelveteket? Nagy égés ám ez nektek! Hatalmas! :-)
köbjani
@Freewolf: Hátha ezt is megtudják, és megemésztik.
A kevéssé ismert, ám az utóbbi években rendkívüli befolyást elérő Iszlám Konferencia Szervezete (Organization of Islamic Conference – OIC) a világ iszlám országait képviseli diplomáciai, gazdasági, kulturális és vallási téren. A nemzetközi szervezet 2005-ben elfogadott cselekvési programja megalapozta a hat évvel később megindult „arab tavasz” eseménysorozatát.* Nyugaton az iszlám világgal való együttműködést várják a szervezettől, miközben az OIC nem titkolt célja az iszlám világközösség, az umma képviselete, a saría jogrendszerének világméretű elfogadtatása és a kalifátus helyreállítása.# ODAADÁS Iszlám beletörődés Isten akaratában. Nyugat elaltatása a kalifátus kiterjesztéséért.küzd a muszlim.
köbjani
@Freewolf: Az OIC 2005-ben elfogadott, tíz évre szóló cselekvési programja egy külön fejezetben rendelkezik az „iszlamofóbia” elleni harccal. A dokumentum súlyát jelzi, hogy az OIC rendkívüli közgyűlésén fogadták el, és mind az 57 államfő aláírása szerepel rajta. Ez többek között kimondja: „Kezdeményezzük, hogy az ENSZ nemzetközi határozatot fogadjon el az iszlamofóbia ellen, és kötelezze valamennyi tagállamot, hogy törvényekkel, köztük elrettentő büntetésekkel lépjenek fel ezzel szemben.” (VII. fejezet 3. cikk)

A saría útján
köbjani
@Freewolf: Az OIC célja tehát, hogy az „iszlámellenes rágalmazást” nemzetközi szinten bűncselekményként fogadtassa el. A kezdeményezés nem elégszik meg azzal, ahogyan a demokratikus jogrendekben a rágalmazást és a kisebbségek elleni gyűlöletkeltést szankcionálják. Látva azt, hogy a különböző liberális emberi jogi mozgalmak milyen sikereket értek el a „homofóbia” fogalmának bevezetésével, az OIC tudatosan kezdte használni határozataiban és kommunikációjában az „iszlamofóbia” kifejezést.

Azáltal, hogy követelik a iszlám elleni rágalmazás büntetőjogi kategóriájának bevezetését a nyugati jogrendbe, valójában a saríát fogadtatják el a nem muzulmán országokkal. Az ilyen jelenségek leleplezésére és dokumentálására kormányközi megfigyelőbizottságok felállítását kezdeményezik, és az OIC maga is évente jelentést készít az iszlámot ért sérelmekről a világon.

Az iszlám jogrendszer részletesen meghatározza a „rágalmazás” és „rossz hír keltés” fogalmát, amelyet nemcsak a muzulmánokra, hanem más vallásúakra is érvényesnek tekintenek. A definíció alapvetően különbözik a nyugati értelmezéstől, mert nem az állítás igazságtartalmát vizsgálja, hanem a következményeit. Minden szankcionálható, ami nem szolgálja az iszlám érdekeit, vagy sérelmet okoz egy muzulmánnak. Rágalmazás olyat állítani a felebarátodról, amit az sérelmesnek tart.
köbjani
@Freewolf: Beláthatatlan, hogy milyen nemzetbiztonsági következményei lehetnek egy ilyen látszólag nyelvészeti kérdésnek. Egyetlen hadsereg és titkosszolgálat sem lehet sikeres, ha nem mondhatja meg, hogy ki az ellenség” – figyelmeztet Coughlin.

Az Obama-adminisztráció alatt látványosan megváltozott az amerikai hivatalos jelentések terminológiája – az OIC elvárásainak megfelelően. A 2004-ben, a Bush-elnökség idején kiadott 9/11 Report (A szeptember 11-ei támadásokról készült hivatalos jelentés) több száz alkalommal használja a „dzsihád”, a „muszlim”, az „iszlám” kifejezéseket. Ezek a fogalmak azonban teljes mértékben hiányoznak a 2009-es Nemzeti Hírszerzési Stratégiából (National Intelligence Strategy – 2009) és az FBI 2012-ben kiadott Terrorizmusellenes Lexikonjából (FBI Counterterrorism Lexicon).

„Az információs háborúban nagy győzelmet aratott az OIC azáltal, hogy aláásta a szeptember 11-ei jelentés szóhasználatát és definícióit. Ha nem lehet a nevén nevezni a jelenséget, teljes mértékben elhomályosodik az ok-okozat összefüggése. Ezt láthattuk például a Fort Hood-i mészárlás ese­tében, amikor az amerikai-palesztin Nidal Malik Hasszan orvos őrnagy 13 katonatársát agyonlőtte, 29-et pedig megsebesített. Az őrnagy vallási meggyőződésből követte el a tettét: kapcsolatban állt az al-Kaida egyik vezetőjével, a szintén amerikai dzsihadista Anwar al-Awlakival, aki azt üzente neki, hogy „amerikai katonákat ölni iszlám kötelesség”. Hasszan a dzsihadisták harci kiáltását, az „Allahu Akbart” ismételgette, miközben katonatársait mészárolta. A védelmi minisztérium hivatalos vizsgálati jelentésből mégis hiányozott bármiféle utalás az iszlámra, a Koránra vagy az al-Kaidára” – említi példáként Stephen Coughlin.
köbjani
@Freewolf: Még ez is a liberális felfogás hoz!
Folyamatosan zajlik viszont a „csendes küzdelem” az iszlamofóbia ellen, amelyhez az anyagi támogatást az OIC országai nyújtják. Bőkezű oktatási programok indultak a közoktatás minden szintjén, az elemi iskoláktól az egyetemi és akadémiai tanszékekig. Ez a program nem csak azokat az országokat célozza, ahol jelentős számú muzulmán kisebbség él. Ausztriában például jelenleg 37 ezer diák vesz részt iszlám oktatási programokban, az ország 2700 állami iskolájában, 350 tanár közreműködésével.

Pedig Ausztriában a muzulmán vallású lakosság alacsony száma miatt mindössze két iszlám magániskola működik. Az osztrák modellt az OIC példaértékűnek tekinti, nem utolsó sorban azért, mert az iszlámról szóló kurzusok bevezetése a közoktatásban a tanárok felsőszintű képzését igényli. Ez azt jelenti, hogy egyre több egyetem indít iszlám képzést, és ehhez az intézmények szoros együttműködést alakítanak ki török, egyiptomi, szaúdi és más iszlám országok vallási felsőoktatási iskoláival.

Másik jellemző terület a könyvkiadás. Az iszlám országok az elmúlt évtizedben egyre jelentősebb szereplői a nagy nyugati könyvvásároknak. Szaúd-Arábia például nagyméretű standokkal vesz részt a frankfurti, londoni, de a budapesti nemzetközi könyvfesztiválokon is. Az iszlámot népszerűsítő kiadványok a legújabb technológiát is felhasználják: Magyarországon például az első magyar nyelvű kiadványok között került fel ingyenes e-könyvként Osman Nuri Topbas népszerű török szúfi szerző Iszlám hit és istenszolgálat című könyve az Apple iBooks elektronikus könyvtárába.

HETEK/Morvay Péter
Freewolf
Úgy látom liberális barátaink nem jönnek szörnyülködni! Szimpatikusak, mikor csendesek!
világlátó
@köbjani: @Freewolf: Tisztelettel jelentem,elolvastam hozzászólásaitokat.Volt energiátok, forrásanyagotok és indítékotok ehhez a " kalapot le " eszmefuttatáshoz.. Hogy a libsi oldalról még senki nem vette fel a kesztyűt, annak több oka is lehet. Én nem tudom mennyire vagyok liberális, nem volt fontos a számomra hogy ide vagy oda tartozzam. Azt szerény kis könyvtáram és egyéb forrásokból való tájékozódásom alapján látom, hogy nem az iszlám, de még a keresztény vallások területén sem gondolhatjuk, hogy annak alapos, elmélyült ismerői, képviselői, hirdetői lennénk. A legrosszabb, amikor csak felszínesen, néhány alapdogma erejéig vagyunk hívői a katolocizmusnak, vagy a reformációnak.
Ha pedig vallásfilozófiai kérdésekről, azok a világpolitikai áramlatokra való hatásairól esik szó,azt hiszem bátran kijelenthetjük, ebbéli műveltségünk bizony meglehetősen alantas. Viszont ezt jól leplezzük az iszlám tanai a " könyv " néhány olyan kiragadott és rosszul fordított, még rosszabbul értelmezett mondatával, ami elég ahhoz, hogy ádáz gyilkost láttassunk minden mohamedán migránsban, aki hozzánk kerül, vagy átvonul az országon.
Ezt bizonyára a témát jól ismerők sem, de a light-os liberálisok sem akarhatják.Amíg a saját vallásunkat sem ismerjük, csak gyakoroljuk, úgy ahogy, az unalomig megrögzött katolikus liturgia szerint cselekszünk miséről misére, nem várható el, hogy egy másik világvallás tanait is értsük. Ezért az azzal ijesztgetőknek áll a zászló.
Mi nem alapozhatjuk a mai helyzetről a véleményünket a szeptember 11.-i helyzethez. Itt és most másról van szó, még akkor is, ha a kockázat nagyon megemelkedett.A félelem és az ebből fakadó el,-és kiutasítás a lehető legrosszabb módszer. Pedig látható, erre utal minden.Az elharapódzó gyűlölet és elutasítás csak növeli az elszántságot, a kétségbeesett ember utolsó reményét veszni látó iszlám vallású hívő így könnyen válhat potenciális terroristává.Itt most ezért egyszerű hírmagyarázóvá kellene válnunk és érvekkel, okos szóval tompítani
köbjani
@Freewolf: Készül a biztonságos országok listája 0 Ez már nem a menekült imádok kívánalmai a tisztasági csomag osztásának!

Ausztriában már alkalmazzák azt a listát, amely megállapítja, melyik országokból érkezők folyamodnak indokolatlanul menekültstátuszért. A lista elfogadása esetén Magyarországi is gyorsított eljárásban küldhetné vissza a bevándorlókat.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője arról is beszélt az M1-nek, hogy a biztonságos országok kategóriájáról kétféleképpen lehet beszélni: az egyik a biztonságos származási ország, a másik a biztonságos tranzitország kategóriája.

Tuzson Magyarország számára fontos kategóriának nevezte a biztonságos tranzitország kategóriáját is. Ha valaki például Szerbiából érkezik meg Magyarországra, akkor az az ember – aki akárhonnan is indult – Szerbiában már biztonságban volt, tehát nem azért lépi át a határt mert Szerbiában üldözték volna, hanem „nyilvánvalóan” megélhetési okokból. „Ennek megfelelően a magyar határt zárni kell”. – tette hozzá.

Mint azt korábbi cikkünkben az Alapjogokért Központ tanulmánya nyomán megírtuk, Ausztria már alkalmazza a „biztonságos származási országok listáját”, emellett a menekültügyben minden az EU adta jogszabályi keretet kihasznál. Ilyenek az un. „dublini rendelkezések”, valamint a „felelős tagállam” kategóriái, amelyek lehetővé teszik Ausztria számára, hogy a menekülteket visszaküldhessék abba az országba (Magyarország, Bulgária), ahol azok átlépték az EU határait.

Ha az EU-ban gyakorlattá válik a „felelős tagállam”-ba visszaküldeni a menekülteket, akkor Magyarországon annyira megemelkedhet a menekültek száma, hogy minél előbb szüksége lesz a „biztonságos országok listájára”, amelynek alapján a biztonságos országokból származó gazdasági bevándorlókat hazaküldheti.

Forrás: MTI, fotó: PestiSrácok.hu

Hozzászólások

1 megjegyzés
« Szaporodnak az önellátó falvak » Kirúgták Sisákot, a zsidózó expolgármestert
MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Your Name *

Your Email *

Your Website...
köbjani
@világlátó: Liberális v nem liberális: az embernek lenni kel egy józan saját tapasztalatai által egy felmérő képességnek, ha az nincs akkor könnyen befolyásoltság alá esik, amitől nem fog tudni szabadulni ilyenek,kivétel nélkül az ideológiai alapokon nyugvó pártok, azoknak tagjai. Nekik a valóság az amit a pártja állít, gondolkodás mentesek, önálló véleménye nincs mert az a jó, és valós, amit a pártja állít. Vallással kapcsolatban teljesen egyetértek kommenteddel. Reális látásod meglepő.
világlátó
@köbjani: Szellemi alultápláltságunk, ezzel együtt kiszolgáltatottságunk néhány politikai érdekcsoport mantrájának, amelyek között óriási a verseny a populista megtévesztésben
mára ilyen helyzetet teremtett. Elbutulásunkhoz hozzájárul a hazai vallási ideológia megosztó szerepe is. Pedig nagy szükség lenne a hazai történelmi egyházak felvilágosító szerepének érvényesülésére.De a pénzügyi támogatás...
A minap láttam Ágh A. egy interjúját az ATV.-ben. Ajánlom mindenki figyelmébe még akkor is, ha sokan elzárkóznak ettől a csatornától. Az általa elmondottak több mint érdekesek voltak.Neki és még sokaknak van önálló véleménye, amiket ha összegyűjtenénk, láthatnánk, mennyien vannak azok, akik nem a pártjaik elkötelezettséget, elvtelen pártfegyelmet, képmutató állásfoglalást követelő lojalitását tartják mindenekelőtt fontosnak, hanem az ország sorsát helyretenni képes tennivalókat. Ők ahogy az ország is foglyaivá lettek a mai uralkodó politikának.Ilyen környezetben aki uralmát egymaga gyakorolja könnyen tévedhet és amint látjuk téves úton is jár, magával hurcolja népünket is, ráadásul vannak akik még lelkesen elöljárnak,ebben a kényszermenetben.Tévúton járnak a NER elveiben és gyakorlatában, megtévesztő gyakorlatokkal a gazdasági életben, a felépítmény elemeiben, annak az életünkre megkönnyebbülést hozó közvetett elemeiben, így a művészetekben is. Ezek pedig visszahatnak a mindennapokra is. Téves úton járunk, akik erre rámutathatnának, most nem kapnak lehetőséget erre, mert az uralkodó nézeteitől eltérő módon látják a jelent és a jövőt. A politikai pluralizmus létezik ugyan, de nagyon hosszú és rögös az út amelyen a felelős gondolatok eljuthatnak a felelősen gondolkodó emberekhez.Talán az írók, költők, szabadon szárnyaló gondolataikkal... Naivitás.
köbjani
@világlátó: Nincs ellenérvem a kommentedhez.
köbjani
A korábbi elit egy valós rendszerváltozás esetén örül, ha az életét és esetleg a vagyonát megtarthatja, de a politikai hatalmát mindenképpen elveszti. Ami ma Észak-Afrikában történik az hatalmi harc a meglévő rezsim keretein belül, ahol fejek hullanak, de új rendszer nem születik.
A nyugati közvélemény és média (hazánkat is ide sorolva) súlyos önámításban van az észak-afrikai események természetét illetően, ezért itt az ideje követ dobni a nagy politikai egyetértés mocsarába és kimondani: az "Arab-tavasz" nem létezik, nem létezett soha és a közeljövőben nem is következhet be várható. Jelenleg szó sincs arab rendszerváltozásról, csak egyes arab országokban (közel sem mindenhol) az erőviszonyok kisebb-nagyobb átrendeződéséről az uralkodó eliten belül.
A hibás közvélekedés egyik kiindulópontja Roger Cohen 'Berlin 1989 vagy Teherán 1979' cikke volt a New York Times február 7-i számában. Iránymutató cikkében Cohen arra kereste a választ, hogy Egyiptom és a többi arab ország sajátos 'mediterrán-demokrácia' vagy még az eddigieknél is szörnyűbb vallási diktatúra felé tart-e. Mostanra világosnak tűnik, hogy az egész kérdésfeltevés hibás. A rendszerváltozás - és az ezt feltételező Arab-tavasz - lényege ugyanis egy túlnyomórészt új szereplőkből álló politikai elit hatalomra jutása lenne. Kicsit megkapirgáljuk a felszínt, kiderül, hogy sem Tunéziában, sem Egyiptomban, de még Líbiában sem került sor a rezsim leváltására. (A sok vér és szenvedés ellenére Jemenben és Bahreinben még kevesebb eredményt értek el a tiltakozások, Jordániában pedig valójában csírájában halt el a mozgalom. Szíriáról később.)
Az "arab-dominó" legfontosabb elemének tartott Egyiptomban jelenleg az a katonai-titkosszolálgati vezető réteg irányít, amelyik kivétel nélkül Mubarak alatt nevelkedett. A változást az jelenti, hogy ez a katonai elit az októberi választásokat követően beemelheti a hatalomba a Muszlim Testvériséghez kapcsolódó pártot (bár az MT tagadja, hogy kormányra akarna kerülni). A liberális...
világlátó
Ma akaratlanul fültanuja voltam egy telefonbeszélgetésnek. Miután van némi előzetes ismeretem, , mondjuk tudásom a műszaki zárakról, kerítésekről, egyre nagyobb bosszussággal hallgatam a mondanivalót. Ha nagyon rosszindulatú akarnék lenni, azt kellene mondanom a népvándorlás hazai kezelése nem megszervezett. Éppen ott nem, ahol az élet zajlik. Ott a határ körzetében, ahol rendőrök megállítják a " határsértőket " éppen ott nincs előkészített csoport, akik a saját szakmájuknak megfelelően fogadják, ellenőrzik, nyilvántartásba veszik , ha kell ellátják / ivóvíz, élelmiszercsomag, egészségügyi csomag / ha kell orvoshoz , egészségügyi szakápolóhoz kísérik, mobil laborhoz irányítják az oda érkezőket.Külön logisztikája kell legyen ezeknek a gyűjtőpontoknak. Autóbuszok, ponyvás teherautók a honvédségtől, mentőautó, vagy szintén honvédségi orvosegészségügyi jármű, ellátó jármű az alapvető ellátmány csomagokkal. Egy dolog a kormányok., az EU. állásfoglalása, az egyes országok sebtében hozott törvénye, rendelete, szabálya és egy másik dolog az emberiesség, a közvetlen segítség és a migránsok tájékoztatása. Mint hallottam, nincs tolmács, nincs arra alkalmas személyzet, csak a rendőrség állománya. Az érkezettektől ujjlenyomatot vesznek, ami helyes, mert valahol kell hogy nyilvántartásba kerüljön a vándor, saját jól felfogott érdekében is, de az Iszlám Állam vagy annak valamely társ terrorszervezete miatt is.
Éppen itt az ideje a nyugodt, higgadt, pontos köztájékoztatásnak is, mert amit eddig művelt a kormány, és annak alattvaló médiái, és ostoba hisztériakeltői, az nem válik büszkeségünk tárgyává. Felnőttként, európaiként, magyarként, emberként kell most már kezelni ezt a valóban új, eddig ismeretlen problémát. Bárhogy is alakul a sorsuk ezeknek a tízezreknek, később ne váljunk kétségbeesett bosszujuk célpontjává az országunk.Csak egyet mondhassanak, itt emberséggel fogadták és kezelték őket, akár menekültek, akár csak félrevezetett a jobb életért vándorlók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.