Magyarországnak meg kell védenie a schengeni külső határt – mondta a német szövetségi belügyminiszter az ideiglenes műszaki határzárral kapcsolatban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban szombaton megjelent interjúban. 

Thomas de Maiziere az elsősorban a német menekültügyi helyzetről szóló interjúban a magyarországi ideiglenes műszaki határzár építésével kapcsolatban feltett kérdésre, miszerint erődként képzeli-e el Európát, azt mondta, hogy "természetesen nem", és német politikusként alapvetően erős fenntartásai vannak a kerítésekkel kapcsolatban. Magyarország azonban olyan állam, amelynek schengeni külső határa van, "és mi azt igényeljük, hogy az ilyen országok biztosítsák külső határukat" – mondta a német belügyminiszter.

"Ezenfelül Magyarországra súlyos teher nehezedik, az utóbbi hónapokban ott tízezrével vettek fel és regisztráltak menedékkérőket" – mondta Thomas de Maiziere.

A német menekültügyi helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy "elfogadhatatlan és Európára nézve szégyen", hogy a Németországba érkező menedékkérők több mint 40 százaléka a Balkánról származik. Ezt az arányt "drasztikusan csökkenteni kell", és ha már sikerült volna, akkor "egészen más hangulat" lenne az országban – mondta a miniszter a FAZ-nak.

Hangsúlyozta: "teljesen érthető", hogy Németországban az emberek "kritikus kérdéseket" tesznek fel, hiszen azt hallják, hogy válságövezetekből érkező menekültekről van szó, és közben szinte minden második Szerbiából, Koszovóból vagy Albániából jön. Ez a jelenség "értetlenséget" vált ki – mondta Thomas de Maiziere a konzervatív lapnak.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@nena: A kerítés nem megoldás, ezt már bizonyította az USA, meg az összes kerítéssel védekező ország. Határőrség visszaállítása, éles lőszerrel, az megállítja az új honfoglalókat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
köbjani
@Freewolf: Készül a biztonságos országok listája 0 Ez már nem a menekült imádok kívánalmai a tisztasági csomag osztásának!

Ausztriában már alkalmazzák azt a listát, amely megállapítja, melyik országokból érkezők folyamodnak indokolatlanul menekültstátuszért. A lista elfogadása esetén Magyarországi is gyorsított eljárásban küldhetné vissza a bevándorlókat.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője arról is beszélt az M1-nek, hogy a biztonságos országok kategóriájáról kétféleképpen lehet beszélni: az egyik a biztonságos származási ország, a másik a biztonságos tranzitország kategóriája.

Tuzson Magyarország számára fontos kategóriának nevezte a biztonságos tranzitország kategóriáját is. Ha valaki például Szerbiából érkezik meg Magyarországra, akkor az az ember – aki akárhonnan is indult – Szerbiában már biztonságban volt, tehát nem azért lépi át a határt mert Szerbiában üldözték volna, hanem „nyilvánvalóan” megélhetési okokból. „Ennek megfelelően a magyar határt zárni kell”. – tette hozzá.

Mint azt korábbi cikkünkben az Alapjogokért Központ tanulmánya nyomán megírtuk, Ausztria már alkalmazza a „biztonságos származási országok listáját”, emellett a menekültügyben minden az EU adta jogszabályi keretet kihasznál. Ilyenek az un. „dublini rendelkezések”, valamint a „felelős tagállam” kategóriái, amelyek lehetővé teszik Ausztria számára, hogy a menekülteket visszaküldhessék abba az országba (Magyarország, Bulgária), ahol azok átlépték az EU határait.

Ha az EU-ban gyakorlattá válik a „felelős tagállam”-ba visszaküldeni a menekülteket, akkor Magyarországon annyira megemelkedhet a menekültek száma, hogy minél előbb szüksége lesz a „biztonságos országok listájára”, amelynek alapján a biztonságos országokból származó gazdasági bevándorlókat hazaküldheti.

Forrás: MTI, fotó: PestiSrácok.hu

Hozzászólások

1 megjegyzés
« Szaporodnak az önellátó falvak » Kirúgták Sisákot, a zsidózó expolgármestert
MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Your Name *

Your Email *

Your Website...
köbjani
@világlátó: Liberális v nem liberális: az embernek lenni kel egy józan saját tapasztalatai által egy felmérő képességnek, ha az nincs akkor könnyen befolyásoltság alá esik, amitől nem fog tudni szabadulni ilyenek,kivétel nélkül az ideológiai alapokon nyugvó pártok, azoknak tagjai. Nekik a valóság az amit a pártja állít, gondolkodás mentesek, önálló véleménye nincs mert az a jó, és valós, amit a pártja állít. Vallással kapcsolatban teljesen egyetértek kommenteddel. Reális látásod meglepő.
világlátó
@köbjani: Szellemi alultápláltságunk, ezzel együtt kiszolgáltatottságunk néhány politikai érdekcsoport mantrájának, amelyek között óriási a verseny a populista megtévesztésben
mára ilyen helyzetet teremtett. Elbutulásunkhoz hozzájárul a hazai vallási ideológia megosztó szerepe is. Pedig nagy szükség lenne a hazai történelmi egyházak felvilágosító szerepének érvényesülésére.De a pénzügyi támogatás...
A minap láttam Ágh A. egy interjúját az ATV.-ben. Ajánlom mindenki figyelmébe még akkor is, ha sokan elzárkóznak ettől a csatornától. Az általa elmondottak több mint érdekesek voltak.Neki és még sokaknak van önálló véleménye, amiket ha összegyűjtenénk, láthatnánk, mennyien vannak azok, akik nem a pártjaik elkötelezettséget, elvtelen pártfegyelmet, képmutató állásfoglalást követelő lojalitását tartják mindenekelőtt fontosnak, hanem az ország sorsát helyretenni képes tennivalókat. Ők ahogy az ország is foglyaivá lettek a mai uralkodó politikának.Ilyen környezetben aki uralmát egymaga gyakorolja könnyen tévedhet és amint látjuk téves úton is jár, magával hurcolja népünket is, ráadásul vannak akik még lelkesen elöljárnak,ebben a kényszermenetben.Tévúton járnak a NER elveiben és gyakorlatában, megtévesztő gyakorlatokkal a gazdasági életben, a felépítmény elemeiben, annak az életünkre megkönnyebbülést hozó közvetett elemeiben, így a művészetekben is. Ezek pedig visszahatnak a mindennapokra is. Téves úton járunk, akik erre rámutathatnának, most nem kapnak lehetőséget erre, mert az uralkodó nézeteitől eltérő módon látják a jelent és a jövőt. A politikai pluralizmus létezik ugyan, de nagyon hosszú és rögös az út amelyen a felelős gondolatok eljuthatnak a felelősen gondolkodó emberekhez.Talán az írók, költők, szabadon szárnyaló gondolataikkal... Naivitás.
köbjani
@világlátó: Nincs ellenérvem a kommentedhez.
köbjani
A korábbi elit egy valós rendszerváltozás esetén örül, ha az életét és esetleg a vagyonát megtarthatja, de a politikai hatalmát mindenképpen elveszti. Ami ma Észak-Afrikában történik az hatalmi harc a meglévő rezsim keretein belül, ahol fejek hullanak, de új rendszer nem születik.
A nyugati közvélemény és média (hazánkat is ide sorolva) súlyos önámításban van az észak-afrikai események természetét illetően, ezért itt az ideje követ dobni a nagy politikai egyetértés mocsarába és kimondani: az "Arab-tavasz" nem létezik, nem létezett soha és a közeljövőben nem is következhet be várható. Jelenleg szó sincs arab rendszerváltozásról, csak egyes arab országokban (közel sem mindenhol) az erőviszonyok kisebb-nagyobb átrendeződéséről az uralkodó eliten belül.
A hibás közvélekedés egyik kiindulópontja Roger Cohen 'Berlin 1989 vagy Teherán 1979' cikke volt a New York Times február 7-i számában. Iránymutató cikkében Cohen arra kereste a választ, hogy Egyiptom és a többi arab ország sajátos 'mediterrán-demokrácia' vagy még az eddigieknél is szörnyűbb vallási diktatúra felé tart-e. Mostanra világosnak tűnik, hogy az egész kérdésfeltevés hibás. A rendszerváltozás - és az ezt feltételező Arab-tavasz - lényege ugyanis egy túlnyomórészt új szereplőkből álló politikai elit hatalomra jutása lenne. Kicsit megkapirgáljuk a felszínt, kiderül, hogy sem Tunéziában, sem Egyiptomban, de még Líbiában sem került sor a rezsim leváltására. (A sok vér és szenvedés ellenére Jemenben és Bahreinben még kevesebb eredményt értek el a tiltakozások, Jordániában pedig valójában csírájában halt el a mozgalom. Szíriáról később.)
Az "arab-dominó" legfontosabb elemének tartott Egyiptomban jelenleg az a katonai-titkosszolálgati vezető réteg irányít, amelyik kivétel nélkül Mubarak alatt nevelkedett. A változást az jelenti, hogy ez a katonai elit az októberi választásokat követően beemelheti a hatalomba a Muszlim Testvériséghez kapcsolódó pártot (bár az MT tagadja, hogy kormányra akarna kerülni). A liberális...
világlátó
Ma akaratlanul fültanuja voltam egy telefonbeszélgetésnek. Miután van némi előzetes ismeretem, , mondjuk tudásom a műszaki zárakról, kerítésekről, egyre nagyobb bosszussággal hallgatam a mondanivalót. Ha nagyon rosszindulatú akarnék lenni, azt kellene mondanom a népvándorlás hazai kezelése nem megszervezett. Éppen ott nem, ahol az élet zajlik. Ott a határ körzetében, ahol rendőrök megállítják a " határsértőket " éppen ott nincs előkészített csoport, akik a saját szakmájuknak megfelelően fogadják, ellenőrzik, nyilvántartásba veszik , ha kell ellátják / ivóvíz, élelmiszercsomag, egészségügyi csomag / ha kell orvoshoz , egészségügyi szakápolóhoz kísérik, mobil laborhoz irányítják az oda érkezőket.Külön logisztikája kell legyen ezeknek a gyűjtőpontoknak. Autóbuszok, ponyvás teherautók a honvédségtől, mentőautó, vagy szintén honvédségi orvosegészségügyi jármű, ellátó jármű az alapvető ellátmány csomagokkal. Egy dolog a kormányok., az EU. állásfoglalása, az egyes országok sebtében hozott törvénye, rendelete, szabálya és egy másik dolog az emberiesség, a közvetlen segítség és a migránsok tájékoztatása. Mint hallottam, nincs tolmács, nincs arra alkalmas személyzet, csak a rendőrség állománya. Az érkezettektől ujjlenyomatot vesznek, ami helyes, mert valahol kell hogy nyilvántartásba kerüljön a vándor, saját jól felfogott érdekében is, de az Iszlám Állam vagy annak valamely társ terrorszervezete miatt is.
Éppen itt az ideje a nyugodt, higgadt, pontos köztájékoztatásnak is, mert amit eddig művelt a kormány, és annak alattvaló médiái, és ostoba hisztériakeltői, az nem válik büszkeségünk tárgyává. Felnőttként, európaiként, magyarként, emberként kell most már kezelni ezt a valóban új, eddig ismeretlen problémát. Bárhogy is alakul a sorsuk ezeknek a tízezreknek, később ne váljunk kétségbeesett bosszujuk célpontjává az országunk.Csak egyet mondhassanak, itt emberséggel fogadták és kezelték őket, akár menekültek, akár csak félrevezetett a jobb életért vándorlók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.