Ausztria és Németország elleni terrortámadásokkal fenyegetett szerdán közzétett videoüzenetében az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet.

A német nyelvű felvételen két férfi látható, akik az IÁ-hoz való csatlakozásra szólítják fel "fivéreiket és nővéreiket", valamint arra, hogy "saját otthonukban támadják meg a hitetleneket" és hajtsanak végre magányos támadásokat Németországban és Ausztriában. A szélsőséges iszlamisták egyike Angela Merkel német kancellárt is megszólította, kijelentve, hogy meg fogják bosszulni Berlin csatlakozását az Iszlám Állam elleni harchoz.

A videót az IÁ szíriai, homszi szárnya tette közzé. A képsorok végén a fegyveresek kivégeznek két ismeretlen férfit a radikális milícia által májusban elfoglalt kelet-szíriai Palmüra romvárosban.

A belső elhárításért felelős német alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke arról számolt be, hogy Németországból eddig hétszázhúsz ember csatlakozott a külföldön tevékenykedő dzsihadista csoportokhoz. "Ezek a hivatalos adatok, feltételezéseink szerint a valós szám ennél magasabb lehet" – mondta Hans-Georg Maassen a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában.

Az illetékes elmondta, hogy bár az utóbbi hónapokban kevesebb német állampolgár ment harcolni a Közel-Keletre, mint korábban, az Iszlám Állam továbbra is vonzó a dzsihadistákkal szimpatizáló fiatalok számára.

Európa már a szervezet megalakulása óta az Iszlám Állam célkeresztjében van. A csoport számos videójában azzal fenyeget, hogy egyik fő célpontja "Róma", ami alatt általában véve a keresztény Európát érti. Az utóbbi időben – különösen a január eleji párizsi terrortámadások óta – az IÁ egyre inkább arra biztatja európai követőit, hogy hajtsanak végre magányos támadásokat a kontinensen.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@bakurasz: tegnap 17:35 bejegyzésem légy szíves olvasd : @bakurasz: NÁTÓ az az erő ami nem Európa védelmébe jött létre, és nem Európáért!

tegnap, 17:35
De Európa Gazdasági háttérbe szorítása neki üzleti érdeke, és az mindenek feletti, Európa védelmi pénzét fogadja de nem védi meg, de mitől és kitől kell védeni Európát?
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Bercifiu
@wagabund: Kérdés? a hülye picsa mit keres Angliába? Miért nem otthon dolgozik?
keresztapa
Ez már sok amit hallok, hogy igaz-e ? vagy sem, nem vagyok illetékes a döntésben? Az USA-ban az átlag emberek azt mondjak, hogy az USA legnagyobb ellensége a saját kormánya.
rbela
@rugacs: Nem kinozta, nem fejezte le, nem égette el élve, nem koncolta fel, ártatlan emberek, gyerekek, asszonyok kínzása, nincs összehasonlítási alap.
magyarbakancs
Az Iszlám maga a fenyegetés.
Az a vallás kinek nevében embereket lehet lefejezni,elevenen elégetni az nem vallás hanem gyűlölet.
Kíváncsi lenék arra ha innen Európából menekülnének az emberek az arab világban ,hogyan fogadnák a keresztényeket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.