Osztrák aktivisták konvojt indítanának Bécsből, hogy elvigyék a menekülteket Budapestről, mert szerintük itt már katasztrófális a helyzet – írja a 444.

Az akcióhoz eddig már közel ezren csatlakoztak a Facebookon, ahol azt írják, Ausztria és Németország tétlenül nézi, ahogy Magyarország meggátolja az érvényes jeggyel rendelkező embereket a továbbutazásban, miközben Budapest utcáin ellátás nélkül, katasztrófa közeli állapotban kell élniük.

"Végül is nem teszünk mást, mint amit az osztrák vasúttáraság (ÖBB) tett az elmúlt napokban" – hirdették a szervezők, felszólítva az osztrák kormányt, hogy érje el a magyarországi pályaudvarok újbóli megnyitását.

A konvoj első része szombaton délelőtt indul Bécsből, hogy lehetőleg minél több menekültet el tudjanak hozni Budapestről Bécs és Németország felé.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Szégyen az országra nézve!
Tehetetlen bagázs... :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Szégyen az országra nézve!
Tehetetlen bagázs... :-(
varirmag
Ha ezt törvényesen megtehetik,jöjjenek !!!

De az még jobb lenne ha a szerb határon szednék fel a migránsokat !!!

Nem vagyok gazdag ember,de egy tank benzint felajánlok annak az osztráknak aki elvisz
egy családot.

Egye fene, legyen két tank benzin.
jancsipapa
@verum: Ez nem a hivatalos Osztrák álláspont. Aktivisták jönnek . Gondolod ,ha eddig nem engedték át őket ,majd most " kísérővel" mehetnek .Ez majd most megint csak a feszültséget szítja ,minden előrelépés nélkül .Talán annyi kiderül ,hogy mi Ausztria álláspontja . Mert eddig igencsak váltogatták .
verum
@jancsipapa: - ez is igaz. Nem tudom, mivé fejlődik még ez a hatalmas fejetlenség.
Komolyan mondom, érdemes bespájzolni élelemmel, mert itt bármi megtörténhet!
jancsipapa
@verum: És a déli határon még mindig csak az " operett-kerítés " ,igazi határőrizet nélkül . Ezt kezelni is nagyon bajos lesz ,a továbbiakat meg kéne előzni . Csak tényleges menekült ,megfelelő papírokkal jöhet . A többi kint marad . Próbálkozzon más irányban . ( mert fog )
Mobil123
Akkor ebből baj lesz! Az osztrák rendőrség akkor kénytelen lesz összekapni magát. Embercsempészet miatt mind lefogják tartóztatni nagy valószínűséggel a konvoj tagjait ha tényleg ez a szándékuk.. Sajnos az érthetetlen, hogy a MÁV miért adott el jegyeket amikor nem rendelkeznek érvényes papírokkal ezek az emberek.
Viszont amíg nem regisztrálnak addig nem mehetnek tovább.
levarosbukta
@Mobil123: A MÁV honnan tudná hogy van-e papírja vagy nincs. Jegyvásárláskor nem kell igazolnod magad. Mindazonáltal randa húzás volt tőlük. Ezt a regisztrálást sem nagyon értem, idáig hogy jöttek országokon keresztül? Miért nem azok regisztrálták őket? Ha nekik nem volt kötelező akkor nekünk miért? Ha nálunk átbújhattak a határon akkor miért nem hagyjuk hogy bújjanak át Ausztriába is? Egyáltalán mi a fenének fogdossuk őket össze? Tudom hülye vagyok! De ezt nekem magas.
Mobil123
@levarosbukta: Nem vagy hülye!! Szerbia , Macedonia nem fogja azt mondani a saját vallási kasztjának hogy nem mehetnek tovább, és maradjanak ott. (szerintem )
Nem kellett volna a határendészetünket tacsra vágni .
Nézd felőlem mehetnek innen is gyalog az osztrák zöldhatáron át, de sajna az ahogy átlépték az országunk határát nem csak hozzánk léptek be hanem az EU területére, és innetől kezdve nem csak a mi törvényeinket hanem az unió előírásokat is be kell tartani (kéne , bár elsősorban a magyar kormánynak ) mert nem csak pénzt kell kérni az EU-tól a menekültekre hivatkozva hanem tenni a dolgukat is velük szemben. (pl. ha már voltak olyan barmok és felcipelték őket Pestre akkor nyissanak regisztrációs pontokat a Keletinél és tegyék a dolgukat) .
A jegyek eladása nem elsősorban a MÁV szemétsége hanem a kormányé , mert igen is oda kellett volna állni és megnézni kinek van megfelelő papírja és azt engedni jeyget venni és felrakni a vonatra azt mehet! de akinek nincs annak nem lett volna szabad jegyet engedni venni.
kakaósbögre
Ha ez valós esemény lesz,keményen és kézzelfoghatóan fogjuk megfizetni az árát.
papa.49
Szabadjon megjegyeznem legjobb tudomásom szerint Görögország Uniós tag, nekik nem kötelező e regisztráció, csak nekünk???
levarosbukta
@Mobil123: Aha, köszi, most már értem. Ez nem fért a fejemben hogy tudtak országokon keresztül átmasírozni akadálytalanul.
volvós
Már megint az osztrákok jönnek.., mint anno a márciusi hóviharban,
az autópályán rekedt embereket menekitették ki...
mert a magyar gépek sz@rt sem értek !!
Rézi
@verum: Az a fő, hogy te jól bespájzolj!
agnes200
Én inkább átvezényelném a rendőröket okmányokat kiállítani, és rögtön nem lenne ennyi menekült. Biztos be lehetne nekik azt a munkát tanítani.
verum
@Rézi: - gúnyolódj csak. Gondolom te még nem éheztél sem háborúban, sem forradalom idején.
Szeparepa
Ezt a kedves pénzes sógorok kb pont addig fogják csinálni, amíg az első gigszer lesz.. pl neagyisten befogadnak egy terroristát, aki rájuk nyitja a gázcsapot... az első zűr után, picit változni fog ez nagy emberbarátság, pl hermetikusan lezárják a határokat katonákkal és minden barnább arcra rámozdulnak... én szóltam... (ne feledjük Dolfi is eleinte egy kedves jófej osztrák művész srác volt, aztán néhány dologtól bepöccent)
eszegfu
@verum: 00:20 Most regisztált a "kolléga" és vélhetően nem tudta, hogy a cikkhez, ill. az adott témához kell hozzászólni...mert akkor inkább a 17:36 hsz-dhez füzött volna véleményt. Ennyit tudott irni... ne is mérgelődj...
ipan54
Halkan kérdezem ! Ez nem tv. ellenes?! Ez szervezett embercsempécset ... bár nem vagyok jogász ,igy lehet tévedek. Arra leszek kiváncsi ,hogy vezénylik le ezt az egészet: ill. úgygondolom ,hogy van itteni kontakt, akik addig gondosan leválogatják az esetlegesen már megfelelő okmányokkal rendelkezőket ! Mást nem tudok elképzelni,hogy fogják "kifuvarozni , vagy épp a hétvégi nagy forgalom miatt átcsurognak a határon ? És ott?! Traiskirchen ?! vagy ?! ezeregy kérdés...és én ezt egy meggondolatlan akciónak tartom .
ipan54
Közben olvastam a Krone egy cikkét , és már dereng, szóval tartják a kapcsolatot, és "már 2000" regisztrált van , : akkor gondolom Őket fogják átfuvarozni.
varirmag
Már nem kell Budapestig jönniük,de igyekezzenek azokkal az autókkal hogy még sötétedés előtt elérjék a migránsokat.
Mobil123
@papa.49: 21:22 Ők a pénzügyi válságukra hivatkozva nem csinálnak semmit.
papa.49
@Mobil123: De ez nem kifogás, te is tudod))))))))
Mobil123
@papa.49: De nekik igen :-D és ez pont elég ahhoz hogy lesz@rják mennyi menekült hogy megy át az országukon.
libellle
@ipan54: Sokkal jobb itt kinozni az embereket. Ezenkivül amennyiben elkerülte e figyelmét nincs osztrak-magyar határ. Mein Gott ez nem volt benne a Krone-ban
libellle
@papa.49: Természetesen. A magyaroknak pedig vissza lehetne öket oda küldeni. Ellenben viktor ugy gondolja tegye meg azt más. Csak dumál mint egy elmebeteg.
ipan54
@libellle: nem mondja? nyilván tudom miről írok , de a "menekültek " számára van ! , ) jah. és nem a krone az
ipan54
na , irreleváns , nem szeretek magyarázkodni,főleg ,ha nincs miért.
okina48
Már elnézést!Ha már Ennyire féltik őket,miért ide jönnek értök?
Menjenek egyenesen oda,ahol Európa földjére lépnek.Görögországba pl.,vagy az olaszoknak segíteni pecázni!
Miért kellene hagyni,hogy idáig fáradjanak,meg fizessenek az embercsempészeknek!
Ragyogó ötlet! Jó hangosan kellene kommunikálni az ötletet,hogy azok is elindulnak,akik még hezitálnak!
Sőt!A török menekülttáborból is hozzák el azt a pár millió valódi menekültet,akiknek nincs pénzük ilyen kis laza Európai körútra!
okina48
GÖRÖGÖK??GÖRÖGÖK??GÖRÖGÖK??
Annyi nálamnál tájékozottabb,okosabb ember van itt!
Valaki magyarázza el nekem,hogy azokat miért nem cseszegetik??!Ez sehogy sem megy a fejembe!Csak azt ne,hogy ők válságban vannak! Olyan kitétel nincs az egyezményben,hogy kivéve a Gyevi bíró!
Küldjenek nekik sok pénzt!
A másik dolog a kerítés!/ill.csírkedró/!
Miért a miénk a sláger? Mi van a franciákéval?
Mi nem engedtünk be egy vonatot!A Csalagúton miért nem engedik átvonatozni a szerencsétleneket Angliába?
Lehet,hogy hülyeségeket kérdezek,de én ezeket a dolgokat nem értem! Azt sem értem,hogy miért nem tiltakozunk a kettős mérce ellen?
Ha valamiben töketlen a magyar kormány,akkor ez az!GÖRÖGORSZÁG!
A kommentekben is csak elvétve látok erre vonatkozó felháborodást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.