A menekültekkel kapcsolatos további nehézségekre számít Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szeptember 15-étől, amikor Magyarországon szigorúbbá válik a határvédelem. Toleranciára és megértésre kérte a szerbeket.

 A kormányfő a szerbiai közszolgálati televíziónak adott csütörtök késő esti interjújában úgy fogalmazott: sok probléma lesz szeptember 15-étől, de szerinte az ország megküzd velük. Lehetséges nehézségnek nevezte, hogy míg a migránsok most körülbelül 2-3 napot töltenek az országban, a szigorítások után akár 5-10 napra is nőhet ez az időszak. Hozzátette:

Szerbia nem emel falakat határain, hanem vállalja a felelősség ráeső részét.

Emellett a legfrissebb adatokat is ismertette: ezek szerint csütörtökön 5540 migránst regisztráltak Szerbiában, ezzel 130 ezerre nőtt azok száma, akik közel-keleti vagy afrikai országokból érkeztek.

Aleksandar Vucic elmondta, hogy a migránsok nem akarnak szétválni, bevált, egymás között ismertetett útvonalaik vannak, ezért történhetett meg, hogy csütörtökön a zuhogó eső és a hideg ellenére nem lehetett őket rábeszélni arra, hogy elhagyják a belgrádi autóbusz-pályaudvar melletti parkot, és védett helyre, esetleg valamelyik befogadótáborba menjenek. A migránsokat nem lehet semmire sem kényszeríteni, ráadásul a rossz tapasztalataik miatt félnek az állam lépéseitől – tette hozzá a miniszterelnök.

A tél kezdetéig több ideiglenes befogadóközpontot is felállítanak, ahol a migránsok meghúzhatják magukat a hideg és a csapadék elől – ismertette Aleksandar Vucic a szerb kormány terveit.

Emellett toleranciára és megértésre kérte a Szerbiában élőket.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rugacs
@papa.49: Ott is engedetlen a migránsáradat, mint itt. A szerbek szeretnének az Unióhoz csatlakozni, ezért engedékenyebbek, mint mások. Nekünk meg az Uniós törvényeket kell betartatnunk, amit rendre számon kér tőlünk az Unió. Esetleg panaszkodhatsz Brüsszelnek, hogy marha törvényeket hoztak.
A hazai állapotok javításához minden civil segítségnek örülnek. Te mikor indulsz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@papa.49: Főleg dicséretes! Készíts majd valós képeket!
rugacs
@papa.49: Nyilván elkerülte figyelmedet, én nem vagyok menekült párti, így nem megyek pátyolgatni őket... :-)
mekkelek
@rugacs: "reméljük a többi ellenzéki is példát vesz rólad"
Ez emberi dolog, nem ellenzéki...
papa.49
@rugacs: Én se ,,pátyolgatni,, megyek viszek amit tudok, amire szükségük lehet, és nem érdekel hogy milyen vallású, hogy miben hisz segítek ha tudok, és nem várok érte senkitől köszönetet, evvel én ezt a témát lezártam, mert beszélni felesleges róla tenni kell, és slussz))))))
Feraj49
Afrikából érkező menekültek ? A világ 3/4-e Európába akar jönni ? Európa "életszínvonal " meg lesüllyed a béka feneke alá,még rosszabb lesz mint volt ! Hajrá UNIÓ. Megyünk nyilakkal,meg bunkósbottal vadászni ./Visszafelé " fejlődünk / Persze,hogy nem akarnak szétválni a migránsok,hisz tanultuk "egységben az erő"
Politikusoknak,kétkedőknek :"A tett halála az okoskodás" !
Csizmás Kond
persze hogy ha megkérdezik mondania kell valamit, ha meg nem kérdezi senki amikor mindenkinek ekkora beszélhetnékje van hát felszólítják a legközelebb álló akármit hogy kérdezze meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.