A menekültekkel kapcsolatos további nehézségekre számít Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szeptember 15-étől, amikor Magyarországon szigorúbbá válik a határvédelem. Toleranciára és megértésre kérte a szerbeket.

 A kormányfő a szerbiai közszolgálati televíziónak adott csütörtök késő esti interjújában úgy fogalmazott: sok probléma lesz szeptember 15-étől, de szerinte az ország megküzd velük. Lehetséges nehézségnek nevezte, hogy míg a migránsok most körülbelül 2-3 napot töltenek az országban, a szigorítások után akár 5-10 napra is nőhet ez az időszak. Hozzátette:

Szerbia nem emel falakat határain, hanem vállalja a felelősség ráeső részét.

Emellett a legfrissebb adatokat is ismertette: ezek szerint csütörtökön 5540 migránst regisztráltak Szerbiában, ezzel 130 ezerre nőtt azok száma, akik közel-keleti vagy afrikai országokból érkeztek.

Aleksandar Vucic elmondta, hogy a migránsok nem akarnak szétválni, bevált, egymás között ismertetett útvonalaik vannak, ezért történhetett meg, hogy csütörtökön a zuhogó eső és a hideg ellenére nem lehetett őket rábeszélni arra, hogy elhagyják a belgrádi autóbusz-pályaudvar melletti parkot, és védett helyre, esetleg valamelyik befogadótáborba menjenek. A migránsokat nem lehet semmire sem kényszeríteni, ráadásul a rossz tapasztalataik miatt félnek az állam lépéseitől – tette hozzá a miniszterelnök.

A tél kezdetéig több ideiglenes befogadóközpontot is felállítanak, ahol a migránsok meghúzhatják magukat a hideg és a csapadék elől – ismertette Aleksandar Vucic a szerb kormány terveit.

Emellett toleranciára és megértésre kérte a Szerbiában élőket.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rugacs
@papa.49: Ott is engedetlen a migránsáradat, mint itt. A szerbek szeretnének az Unióhoz csatlakozni, ezért engedékenyebbek, mint mások. Nekünk meg az Uniós törvényeket kell betartatnunk, amit rendre számon kér tőlünk az Unió. Esetleg panaszkodhatsz Brüsszelnek, hogy marha törvényeket hoztak.
A hazai állapotok javításához minden civil segítségnek örülnek. Te mikor indulsz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Így beszél egy európai miniszterelnök. Az embercsempészek jelenlétét ott, mi, nem kérhetjük számon, de még a befogadóállomások hiányát se. (A második mondat reagálás Jimmy Nautzer beírására.)
TASzSz
Majd ha EU tag lesz Szerbia... ha ... ha..., akkor megkérdezzük újra!
wagabund
hmmm...európai miniszterelnök..
...mintha nemrég ott lett volna háború ...egy európai országban...(ahol a yenkik bombáztak)..
még most is látni szétlőtt falvakat.

ezt nem lehet jóvátenni azzal, hogy a menekültekkel jól bánnak...persze azt még meglátjuk, hogy a menekülők akarják-e, hogy hosszan várakoztassák őket..

szerintem.
JAJMÁR
@wagabund: 11:32 A múltbéli történelmi és háborús tévedéseket, bűnöket nem hiszem, hogy jóvá lehet tenni. Feldolgozni lehet, és vigyázni a jelenben, hogy el ne kövessünk jóvátehetetlen tévedéseket.
wagabund
@JAJMÁR: 11.46..
teljesen igazad van, egyetértek..
csak bánt, ha olyanok oszják az észt, akiknek nem kellene...ráadásul szavazatgyűjtési célzattal(vagy hátsó szándékkal)...

értem azt is, és helyes is, hogy most próbálnak nem elkövetni jóvátehetetlen tévedéseket... a többi már a migránsokon múlik...közreműködnek-e?
papa.49
Meglátjuk mennyi valósul meg a tervből, mindenesetre szimpatikusabb mint a ,,magyar módi,,)))))))
JAJMÁR
@wagabund: Van az a helyzet, ami senkinek se jó. Azt hiszem, ez egy olyan helyzet, és még tetézi, hogy jó megoldás se nagyon van.
A menekültektől nem várható el több, mint amit eddig mutattak, hiszen ők egy általunk - szerencsére - elképzelhetetlen traumában élnek. Ha megismernénk egy-egy sorsot, talán jobban értenénk. Itt van pl. a felrúgott férfi és gyerek.
Elképzelhető, mit élhetett át, napokig a szögesdrót mellett a gyerekkel, szétszakított családdal, éjjel a hidegben. Nyilván ebből a helyzetből "menekülni" kell, és csak ezért, ebben a már szabad országban felrúgják. Közben életük része a folyamatos aggodalom a többiekért, - vagy a gyász, a már meghaltakért - és mi pedig azt várjuk, hogy "ne szemeteljenek", de konténerből nem jut elég oda, meg "ne fussanak", de takaró sincs elég, se megértésből, se biztató szavakból...stb.
Közben tudom, hogy a lelki, fizikai és pszichés terhelhetőség határán lehetnek már a rendőreink is, és hogy sokan félnek, hogy mi lesz velünk, ha ez a sok ember itt akar élni. Az a veszély is fennáll, hogy velük terroristák is jöhetnek. A háború pedig dúl, és nem látszódik a vége, de hogy lehetne azt kívánni ezektől az emberektől, hogy menjenek oda vissza?
rugacs
@papa.49: Ott is engedetlen a migránsáradat, mint itt. A szerbek szeretnének az Unióhoz csatlakozni, ezért engedékenyebbek, mint mások. Nekünk meg az Uniós törvényeket kell betartatnunk, amit rendre számon kér tőlünk az Unió. Esetleg panaszkodhatsz Brüsszelnek, hogy marha törvényeket hoztak.
A hazai állapotok javításához minden civil segítségnek örülnek. Te mikor indulsz?
papa.49
@rugacs: Most megfogtál fütyikém, TEGNAP PONT EZÉRT JÁRTAM SZEGEDEM és most én kérdem TE MIKOR MÉSZ)))))))))))))
papa.49
@nyanya001: Bizonyíthatom hogy így néz ki a helyzet)))))))))
Eriksson
Szaúd-Arábiának 100.000 légkondicionált sátorból álló sátorvárosa van, mely 3 millió ember befogadására lenne alkalmas - ÜRESEN ÁLL !
Szemléletes videó : youtu.be/Y574oq5oCHs
Míg az európai államok bevándorlók és menekültek százezreinek nyomása alatt nyögnek, addig a szunnita Szaúd-Arábia, mely irakiak, szíriaiak elűzését kiváltó Iszlám Állam (ISIS-ISIL) létrehozásában is tevékeny szerepet játszik, semmilyen segítséget nem vállal a menekültek befogadásában...

Annak ellenére, hogy 100 ezer légkondicionált sátorból álló táborral rendelkezik, ez a sátorváros üresen áll és Szaúd-Arábia 0, zéró, egyetlen menekültet sem fogad be !

Mina város mellett 20 négyzetkilométer területen áll a magas színvonalú sátorváros és egy éven összesen 5 napig használják csak mindössze, a szokásos mekkai zarándoklat, a HADZS-zarándoklat idején.
A sátrak egyenként 8m x 8m alapterületűek, folyamatosan építette őket a szaúdi kormány az 1990-es évektől kezdve, majd 1997-ben tűzállóvá is tették őket. Konyha és fürdőhelyiséggel is rendelkeznek.

Az összes sátor gyakorlatilag alkalmas lenne mind a 4 millió szíriai polgárháború elől elmenekülő ember befogadására. Egy olyan polgárháború elől, amit az USA-Szaúd-Arábia és Izrael közösen váltott ki az Assad elnök ellen fellázadt terrorista-csoportok felfegyverzésével és támogatásával (Al-Nusra, Al-Kaida)

A Washington Post beszámolója szerint a legnagyobb jómódban élő Öböl-menti arab államok (Szaúd-Arábia, Katar, Dubai, Kuvait) 0, zéró, egyetlen egy szíriai menekültet sem fogadnak be... Az országban csak az maradhat, akinek munkahelye van. Amennyiben nincs, vagy elveszíti azt, 30 napon belül el kell hagynia az országot !

Miközben visszautasítja, hogy segítsen a menekülteknek, 200 mecset építését támogatja az évi 500.000 bevándorló befogadását bevállaló Németországban.
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Forrás:
www.amusingplanet.com/2014/…/mina-city-of-tents.html…...
rugacs
@papa.49: Na látod, pontosan ezt várja az ember attól, aki kritizál. Én nem kritizálom a kormány intézkedéseit, ettől ugyan még mehetnék, de jó messze lakom onnan, de ha erre jönnek és is részt veszek majd benne.Én általában anyagi segítséget szoktam nyújtani. De a személyes részvétel nélkülözhetetlen.
Dícséretes a hozzáállásod, reméljük a többi ellenzéki is példát vesz rólad!
papa.49
@rugacs: A messzeség ebben az országban csupán KIFOGÁS, én se a szomszédban lakom, és a saját autómmal megyek oda, a távolság oda.vissza 240 km.
Szeparepa-
Akkor éppen itt az ideje hogy észbe kapjon, és ő is bevess a hadsereget... a szerb hadsereg sokkal erősebb és keményebb, mint a magyar ugyebár... Ha töketlenkednek akkor nagyobb gondjaik lesznek, ha végre bekeményítenek ők is, akkor kezelhetőbb lesz a helyzet... ennyi
rugacs
@papa.49: Főleg dicséretes! Készíts majd valós képeket!
rugacs
@papa.49: Nyilván elkerülte figyelmedet, én nem vagyok menekült párti, így nem megyek pátyolgatni őket... :-)
mekkelek
@rugacs: "reméljük a többi ellenzéki is példát vesz rólad"
Ez emberi dolog, nem ellenzéki...
papa.49
@rugacs: Én se ,,pátyolgatni,, megyek viszek amit tudok, amire szükségük lehet, és nem érdekel hogy milyen vallású, hogy miben hisz segítek ha tudok, és nem várok érte senkitől köszönetet, evvel én ezt a témát lezártam, mert beszélni felesleges róla tenni kell, és slussz))))))
Feraj49
Afrikából érkező menekültek ? A világ 3/4-e Európába akar jönni ? Európa "életszínvonal " meg lesüllyed a béka feneke alá,még rosszabb lesz mint volt ! Hajrá UNIÓ. Megyünk nyilakkal,meg bunkósbottal vadászni ./Visszafelé " fejlődünk / Persze,hogy nem akarnak szétválni a migránsok,hisz tanultuk "egységben az erő"
Politikusoknak,kétkedőknek :"A tett halála az okoskodás" !
Csizmás Kond
persze hogy ha megkérdezik mondania kell valamit, ha meg nem kérdezi senki amikor mindenkinek ekkora beszélhetnékje van hát felszólítják a legközelebb álló akármit hogy kérdezze meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.