Ivica Dacic szerb külügyminiszter szerint nem európai válasz a migránsválságra az, amit Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdán felvetett, vagyis hogy Horvátországnak kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a helyzetet.

A szerb diplomácia vezetője a Danas című belgrádi napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint úgy fogalmazott: az Európai Unió többször is elmondta, hogy kerítések vagy falak emelése az országhatárokon "nem európai". Szerinte a horvát államfő kijelentése felveti a kérdést, hogy pontosan mi is az európai álláspont, és erre az EU vezetőinek kell válaszolniuk.

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdán a Jutarnji List horvát napilapnak adott interjújában mondta azt, hogy országának kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a menekültválságot – mondta. "Mi nem tudunk ennyi emberről gondoskodni" – jelentette ki, majd hozzátette: nem szeretné, hogy miközben Horvátországba özönlenek a migránsok, a szomszédos országok lezárják határaikat.

Ivica Dacic Horvátország belső ügyének nevezte azt, hogy Zágrábból eltérő üzenetek érkeznek, hiszen kedden Zoran Milanovic horvát miniszterelnök még azt mondta, hogy országa nem emel falakat vagy kerítést a határon.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Talán próbálnak diplomatikusak lenni. Bezzeg a zselés fejű fideSS - csinált - külügyminiszter nem kertel. Fél Európának egyenesen a képébe köpködi, hogy idióták vagytok és orbán az isten.
nemkati
Ez a Kolinda államfőnő nincs igazán egy hullámhosszon a kormánnyal. Sorozatosan mást tesz, mást mond, mint Milanovic és a többi kormánytag. Amikor Milanovic azt kérdezi, ki állna egyáltalán szóba egy 0rbánnal, akkor Kolinda ott édeleg vele és Áderrel. Lesz itt még csetepaté köztük.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.