Az Iszlám Állam (IÁ) és az an-Nuszra Front szélsőséges csoportok elleni katonai erő alkalmazására feljogosító, egyhangú terrorelhárítási határozatot fogadott el pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT).

Az egy héttel a párizsi terrortámadások után, francia kezdeményezésre elfogadott határozat arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy hangolja össze erőfeszítéseit a terrorizmus jelentette globális fenyegetés ellen, akadályozza meg a külföldi fegyveresek áramlását és csapjon le a terroristák pénzügyi hálózataira.

Oroszország, amely támogatta a franciák által benyújtott határozatot, szerdán maga is egy tervezetet terjesztett elő, ezt azonban ezúttal nem vitatta meg a BT. Nyugati diplomaták szerint az orosz dokumentum túlságosan széleskörűen határozta meg a terrorizmust és megengedte volna a szíriai kormány hatalmon maradását.

Oroszország szerint az általa szorgalmazott határozat blokkolása politikai rövidlátásra vall, ezért továbbra is törekedni fog annak elfogadtatására.

A világszervezet legfontosabb biztonságpolitikai döntéshozó szerve Párizs indítványát azt megelőzően szavazta meg, hogy Francois Hollande a jövő héten diplomáciai kampányba kezd a nagyhatalmak IÁ elleni fellépésének egyesítésére. A francia elnök kedden Washingtonban, csütörtökön pedig Moszkvában tárgyal majd.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Elég szűklátókörűek az ENSZ-ben. Az arabok, így a szírek sem, nem kérnek a demokráciából. Az ISIS és társai megsemmisítése mellett meg kellene erősíteni a jelenlegi kormányt, hogy a későbbiekben hatékonyan tudjon fellépni az ország területén megjelenő terrorista csoportok ellen. Megint azt szorították háttérbe, aki a legjobb megoldást tudja a terrorizmus ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Eriksson: Figyúka, én a világpolitikáról írtam, nem az egybiteseknek szólt akik ne látnak túl Orbán gyűlöletkampányánál!
Nem várom el tőled, hogy megértsd, Putyin nem az IÁ ellen, Párizsért bombáz, hanem az Aszad-rezsim és a radikális Irán, Irak tengely mellett!
S ha ez létrejön, annak keményen te is meg fogod szívni a levét.
Eriksson
@F_Viktor: Miről beszélsz kicsi Viktor?
F_Viktor
@Eriksson: Ne foglalkozz vele, nem neked szólt, megértéséhez 35 feletti IQ szükséges!
Eriksson
@F_Viktor: Hát ez az! Hagyjál lógva Viktorka.
F_Viktor
@Eriksson: Csak nyugodtan... Hajrá szél!
Eriksson
Kilövik az Iszlámokat, akkor jönnek Európába. A európaiak meg menjenek Iszlámiába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.