Az iszlamisták voltaképp nem tartanak az amerikaiaktól, csak az izraeliektől – állítja egy nyugati újságíró, akinek sikerült bejutnia és élve kijutnia az Iszlám Állam (ISIS) által uralt területre/-ről – írja az Independent, melyet a 24.hu szemléz.

Jürgen Todenhöfer tíz napot töltött az ISIS uralta Moszulban.

Csak Izraeltől fél az Iszlám Állam

Az iszlamisták az izraeli hadsereget túl erősnek tartják. Az amerikai vagy brit katonákat, akiknek nincs tapasztalatuk a városi gerillaháborúk terén, le tudják győzni, de az izraelieket nem, mert ők pont erre specializálódtak.

Persze a fenyegetések megmaradnak, az Iszlám Állam is leradírozná Izraelt a térképről és mind egy szálig kiűzné a zsidókat Jeruzsálemből. Ennek ellenére még nem történt ISIS-támadás az izraeli vagy palesztin területeken.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@Butautáló: Nem sütök most egy darabig semmit!
december 19-től megy a nagy zaba nálunk. Akkor volt a lányom eljegyzése...:-)
Kajára, sütire rá se tud nézni. Egy kis házipálinkával gyógyitja magát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
..nahát ez az isis...az egész világot lepipálja de izráeltől fél...
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem csak azt próbálták kimagyarázni miért nem fenyegeti izráelt...
joopapa
@Horizont: Én olvastam hihetetlen kommenteket a facsén, mikor az isisről volt szó egy egy cikkben! Nos a lényegük az volt hogy egyrészt az amcsik és a zsidók hozták létre és pénzelik az isis terroristákat! Én ezt már csak azért se hiszem el mert a világon szerintem a legtöbb terrorista akciót a zsidók ellen hajtják végre, akkor miért támogatna egy terrorista csoportot a zsidó állam!
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem mindenki tudja csak a maga módján magyarázza...
Január
Miért is félne az Iszlám Állam Amerikától? Hiszen Amerika bábáskodott az Iszlám Állam születésénél.
Aztán, ha az alábbiak megtörténhetnek ismét nincs okuk a félelemre. Történt: 2015 december 25 után Irakban.
"Haidar al-Hosszeini, az ostromban részt vevő egy zászlóaljparancsnok közölte, hogy az amerikaiak közbeavatkozása miatt nem tudták még felszabadítani Ramadi és Falludzsa városát. Elmondása szerint a város ostroma során több száz terrorista esett csapdába, de az iraki kormányerők előrenyomulását követően az amerikai hadsereg helikopterei jelentek meg, és Ramadi városából ismeretlen helyre menekítették a dzsihádista vezetőket."
Csizmás Kond
@Horizont:hát persze...és azt is észrevettem, hogy amint az oroszok bizonyos izráelhez köthető csoportokat kiűztek délkelet ukrajnából egyből megerősödött az isis...
Csizmás Kond
@Horizont: ...jelenleg szerintem senki mellett...
Csizmás Kond
@Horizont: Azért a magyar jelenlét elég csekély és nem harcászati.
Butautáló
@Január: Te ezt a sok hülyeséget tényleg elhiszed? Szegény...
Csizmás Kond
@Horizont: ...hát akkor akkor mesélj...
Mézike
Jesszusom! Ez egyre zavarosabb!
Már megtekintettem pár magyarázó szöveget, mit , miért , hogyan, kinek , .stb..., kivel? De nem értem!!!
Butautáló
@Mézike: Ne is próbáld! Én ilyenkor várok kicsit, majd kiforrja magát a dolog! Inkább süss egy szilvás fasírtot a papusnak! :))
Mézike
@Butautáló: Nem sütök most egy darabig semmit!
december 19-től megy a nagy zaba nálunk. Akkor volt a lányom eljegyzése...:-)
Kajára, sütire rá se tud nézni. Egy kis házipálinkával gyógyitja magát...
eugen4402
@Horizont: Ne haragudj, de most hajlok arra, hogy a Csizmás óvatos, kiváró kommentjével értsek egyet. Ennyire cseppfolyós, napról napra változó és baromira sokszereplős drámában nem lehet egyértelműen állást foglalni, mert itt nem a jók és rosszak harcolnak egymással, hanem szegény, szerencsétlen bábok, akiket a kulisszák mögül arcnélküli menedzserek mozgatnak. És ez nem csak a helyi iszlám erőkre, hanem az európai és amerikai pilótákra is vonatkozik... :-(((
Mézike
@eugen4402: persze hogy óvatos a @Csizmás Kond: ! tegnap megkopasztottuk, bárhogy óvatoskodott! :-)
eugen4402
@Mézike: Jaj de jó!!! Megkopasztottátok...? Mézi, megfájdult az arcom a röhögéstől...Ezesetben nyitnikék: egy Közel-Kelet Szakértőképző Akadémiát, ahol egynapos kopasztás által hiteles hírmagyarázókat lehetne gyártani szalagrendszerben. Úgyis alig jut belőlük 30 - 40 db. egy csatornára...:-)))
eugen4402
@Horizont: Nem Te hibáztál, hanem a világ. Összegabalyodtak a szálak, már csak a "csapatkapitányok" tudják (többé-kevésbé), hogy mit is akarnak: Obama és Putyin. Ám ők se lehetnek biztosak, mert Kína, India, és a fekete lyukként tátongó Afrika bármikor bármit megzavarhat. Lehet, hogy tévedek, de ha ezt a renitens gyilkos bandát tényleg fel akarnák számolni, már régen lesöpörhették volna a Föld színéről őket...
Mézike
@eugen4402: Nem merné bevállalni...:-)
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"...Orbán kik mellett tette le éppen a voksát? Hivatalosan és nem hivatalosan!"

Hivatalosan 116 magyar katona Irakban a műveleti területen tevékenykedik az IÁ ellen, hivatalosan Orbán elment nyalizni abba a radikális (nyugat- és Amerika ellenes), Putyin által támogatott Iránba, amely maga köré gyűjtve a többi arab, radikalizálódó államot (Irakot, Afganisztánt, Aszad vezette Szíriát), célja az arab nemzetek szövetsége megalakítása, határainak kiterjesztése Európáig.

Nem hivatalosan NATO tagként elég ciki ezt és Putyint támogatni, főleg, hogy ismert a NATO-tag Törökország és Oroszország katonai konfliktusa.

Vagyis most is szembe pis@lunk minden hivatalos szövetségesünkkel!
Január
@Butautáló: Úgy gondolom, hogy a feltételes módban való fogalmazás nem kijelentés. Értelmezni tudni kell...
eugen4402
@Horizont: Persze, hogy nem tévedtél, és - gondolom - Csizmás is azért írta, hogy "jelenleg senki mellé ne álljunk", mert hivatalosan a magyar katonák ott vannak, és hogy kinek milyen hátsó szándékai vannak, az maradjon a pávatánc- és illemtanárok hatásköre. A cikk különben az utcai hadviselésre céloz. A házról-házra folyó "élőmunkára", amire az izraelieket kiképezték, viszont rengeteg emberáldozattal jár. Amíg Izraelt nem éri közvetlen támadás az IÁ részéről, addig ők biztosan nem vállalják fel ezt a rizikót.
F_Viktor
@Horizont: Lemaradt:
Arra kíváncsi lennék, hogy hová, mely ország(ok)ba került a még Hende idejében 7 (!!!) millió forintért egy magyar kft.-nek átpasszolt 100 millió USD értékű rakéta arzenál, mert észre kell venni, elindult egy újabb fegyverkezési verseny, Oroszország gőzerővel fejleszt, Putyin szórja keletre régi technikáját, ezzel is támogatja az arab radikálisok Izrael, Törökország és Európa elleni hatalmi harcát.
KERKA
Szerintem nem félnek, hanem tudják, hogy Izrael úgy fel van szerelve a legújabb harcászati fegyverekkel, és olyan légi felvételeket tudnak készíteni , műholddal meg radarokkal, hogy azt is bemérik, ha egy IS katona kimászik egy ablakon. Vagyis Izrael mindent tud és lát.
kutyahűség
Tévedés. MIndekitől félnek. A zsarnokok a leggyávább emberek a földön.
1magyar
@KERKA: És ha nem tesz semmit, az azt jelentheti, hogy takargatni valója van.
lópicigáspár
Pedig jobban tenné, ha elkezdene félni tőlünk is! Ahová magyar eddig betette a lábát, csak gyűlölködés, széthúzás és viszály lett!
CHEWBACCA
Mivelhogy Tel Aviv az USA fővárosa...
Butautáló
@CHEWBACCA: Bakker, én aszittem Felcsút...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.