A német lakosság 79 százaléka váltást sürget a menekültpolitikában, Angela Merkel kancellár irányvonalát pedig csupán 15 százalék támogatja egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Az Emnid közvélemény-kutató intézet adatai szerint a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség szavazói a lakosság egészét jellemző mértéknél is nagyobb arányban sürgetnek irányváltást, 90 százalékuk véli úgy, hogy a kancellárnak változtatnia kell a menekültpolitikában.

A németek 79 százaléka a pokolba kívánja Merkel menekültpolitikáját

Ugyanakkor a CDU/CSU-szavazók 67 százaléka úgy véli, hogy továbbra is Angela Merkel a megfelelő személy a kancellári tisztségben. A lakosság egészét tekintve 53 százalékos a politikus támogatottsága, míg 42 százalék szerint más kancellárra van szüksége Németországnak.

A lakosság többsége támogatja a határzár gondolatát, 33 százalék szerint Németországnak is le kell zárnia a határait a menedékkérők előtt, ha más uniós tagállamok így tesznek, további 24 százalék szerint pedig Németországnak a többi tagállam lépéseitől függetlenül is le kell zárnia határát. A lakosság alig harmada, 35 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy nyitva kell tartani a határt a menekültek előtt.

Az N24 hírtelevízió megbízásából készített felmérés alapján erősödik az aggodalom, hogy a menekültek túlterhelik Németországot. Ezt jelzi, hogy a tavaly tavaszi 23 százalékról 48 százalékra emelkedett mindazok aránya, akik tartanak attól, hogy túl sok menekült érkezik az országba, és 74 százalékról 49 százalékra süllyedt mindazok aránya, akik szerint az ország megbirkózik a menekültválsággal.

A reprezentatív felmérést szerdán végezték, ezer ember megkérdezésével.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
@36: Egymaga, szellemi kiötlő és támogató háttér nélkül nem is volna képes ezt elvégezni, de a balhét kénytelen lesz ő elvinni. Egyedül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@sok: azt a felét nem, amikor azt állítod, hogy a németek jártak a Marson. Legfeljebb vitték őket, de ők (sem más emberfia) nem voltak képesek saját erejükből, a modern időkben eljuttatni embereket a Marsra.

A Marson én jártam. Ott van a bevásárlópiac, Szegeden..

A németek csészealjai nem képesek űrutazásra, mert nincs meg hozzá a technológia. A csészealjak különbenis általában csak partraszálló egységek és a csillagközi utat anyahajókkal teszik meg az ebek.
Peller Anikó
@répa: azt az egyszerű dolgot hagyta ki, hogy a muszlimérzelmű arab férfiak soha nem fognak neki dolgozni, semmit nem képesek és nem is akarnak megtanulni. A muszlipapjaik arra tanították őket, hogy menjenek Európába és foglalják el azt, mert a béna fehérek nem képesek gyerekeket nemezni. Semmi mást nem tanultak csak egyetlen fontos dolgot: allakakabár.
Szókrakész
Pro@Peller Anikó: Remélem jól írtam a neved?
Ülsz a kis irodádban tizedmagaddal és a pc mögé bújva másoljátok a híreket más oldalakról?
Ha nem tévedek.
Csak néha több is akarsz lenni, mint sima hírmásoló és akkor előállsz ilyenekkel, igaz?
hetöndöe
Utalás magyar "menekültekre" Ungár Aladár 1957. október 26-án írt levelében:

"...Baselből Stuttgartba utaztam, Emmchen hazajött Tuttlingenbe. Én másnap, egész nap a követségen szaladgáltam vízumügyekben. Hallatlanul nehéz egy magyarnak vízumot kapni. Hírünk a nagyvilágban Ausztriától Kanadáig a magyar menekültek minősíthetetlen viselkedése következtében nagyon megromlott, és nagy gyanakvással néznek reánk. Késelés, verekedés, lopás, fosztogatás, útonállás, hatósági közegek elleni erőszak és még sok más tarkítják ezt a sötét krónikát. Persze, a söpredék műveli ezt, dolgozni nem akarnak, ezért egyre-másra toloncolják ki vagy csukják le őket. Azok pedig, akik mégis tisztességes munkával akarnak megélni, nehéz helyzetben vannak ezek miatt...".

-- Ungár Aladár, Lehet láb nélkül... (Budapest: Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió, 2010), 24-25.
libellle
@Peller Anikó: pellerbácsi biztos, hogy a marson jártál de szerintem ott felejtettek. Miután a marson nincs oxigén igy nállad lehet ennek a jelét absolut tapasztalni.
libellle
@Peller Anikó: Rengeteg moslem férfi dolgzik itt nállunk, ugyhogy már megint egetverö hülyeséget irtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.