A menekültválság megoldása érdekében, ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásának rendszerében, annak szolidáris alapon, az Európai Bizottság által javasolt módon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén csütörtökön.

Juncker: Aki nem fogad be menekültet, az védje a határt

Jean-Claude Juncker hangsúlyozta, a migrációs krízis megoldása érdekében minden támogatást meg kell adni Olaszországnak és Görögországnak, amelyek menekültek ezreit mentik meg naponta. Segítséget kell nyújtani azoknak a frontországoknak, amelyek befogadják, szállást adnak és élelmezik a menekülteket.

A rájuk nehezedő nyomás csökkentése érdekében fontos, hogy szolidáris alapon történjen a menekültek áthelyezésében való részvétel – mondta.

Kiemelte, vannak országok, amelyek nem kívánnak részt venni az áthelyezés rendszerében és arra hivatkozva utasítják el a befogadást, hogy katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.

"Ez elfogadhatatlan" – jelentette ki az elnök. "Előbb az emberélet és csak utána a vallás, nem lehet fordítva" – húzta alá.

El kell érni, hogy a háborúk, az erőszak és a kínzások elől menekülők számára helyet biztosítsanak az uniós tagországok – hangsúlyozta Juncker.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
"Előbb az emberélet és csak utána a vallás, nem lehet fordítva"

Vajon a talibok es a tobbi vallasi fanatikus is igy gondolja?

,,El kell érni, hogy a háborúk, az erőszak és a kínzások elől menekülők számára helyet biztosítsanak az uniós tagországok"

Miert is? Nem eleg nagy Azsia, Afrika, Del-Amerika? Ha Europaba eszi a fene, sok ezer km-el tavolabb, mint az elso biztonsagos allam, akkor nem menekult, hanem illegalis bevandorlo.
Pl. egy kormos paki mit keres Europaban? Deli szomszedja India, menjen oda. Amit csinalnak, az jellegzetes, eloskodo, cigany mentalitas!!!
justhpeter
A kormány egyáltalán tudja hova léptünk be 2004-ben ?
Igazi Trebics
De most akkor, az öreg alkoholista konkrétan cáfolja azt az ellenzéki hírt, miszerint az Unióban nincs szó kvótáról!!
Hát ez így, most rosszkor jött!
cikicakk55
@Igazi Trebics: @Igazi Trebics: Szerintem ezzel nem cáfolta a kvótát a vén alkesz,csak mint javaslatot mondta,hogy aki nem akar kvótát az védje a határt.A Magyarok már a kerítés építésével elkezdték védeni a határt.ma volt Orbán sajtótájékoztatója élőben az EU csúcs után.Kiderült,hogy egy kanyit sem adott még az Euró határvédelemre,igaz nem is kértünk.A gond az,hogy a Szerbek, a Macedónok és a Bolgárok is nagyon gyéren kapnak.A görögöknek és a Törököknek ömlik a lóvé,pedig a Görögök nem erőltetik meg nagyon magukat.Azt is elmondta,hogy jelenleg 8000 katona és rendőr védi a déli határt.Eddig 500milliárd forintba került a határvédelem és EU támogatás nélkül.Nem hinném,hogy ott annyi külföldi politikus és újságíró előtt hazudni mert volna.Itthon megvezeti a népet,de ott nem mer hazudni.
Bástya Béla Elvtárs
@Ördögvadász: Mert nincs neki! Megfoghatatlan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.