Angela Merkel német kancellár vasárnap jelentheti be hivatalosan, hogy kíván-e pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kancellárjelöltjeként indulni a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásokon – jelentette csütörtökön CDU-s elnökségi forrásokra hivatkozva a Madsack német médiacsoport.

A Madsack lapok közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland – RND) nyilatkozó források várakozása szerint Angela Merkel a párt vezető testületeinek kétnapos berlini értekezletének elején nyilatkozik majd szándékairól. A tanácskozáson a CDU december 6-án kezdődő kongresszusáról és a párt 2021-ig kitekintő programjáról lesz szó.

Az RND beszámolójában nem szerepel, hogy Angela Merkelnek milyen tervei vannak, vállalja-e negyedszer is a kancellárjelöltséget, vagy bejelenti visszavonulását. A legnagyobb német lap, a Bild azonban csütörtökön azt írta, "nyílt titok", hogy a politikus ismét a CDU és a testvérpárt bajor CSU kormányfőjelöltjeként kíván nekivágni a választási kampánynak, és csak a megfelelő alkalomra vár, hogy bejelentse szándékát.

A CSU várhatóan támogatja Angela Merkelt. Erre utal egyebek között Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnökének egy csütörtöki nyilatkozata, amelyben jelezte, hogy a menekültpolitika körüli nézeteltérések ellenére hajlandó kiállni Angela Merkel mellett.

"Nem káros, ha két párt eltérő álláspontot foglal el egy ügyben" – mondta Horst Seehofer a Schwäbische Zeitung című lapnak, hozzátéve, hogy jó eredményre számít a Bundestag-választáson, "Angela Merkel személye miatt is".

Kiemelte, hogy a kancellárnak "nagy tekintélye van a lakosság körében".

Angela Merkel 2000 óta a CDU elnöke és 2005 óta Németország kancellárja.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
@Foxley: Kis törpe "ÍKÚ"bajnok.:)..Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak először olvasnia kéne megtanulnia.
Merkel az életüket mentő szíreket fogadta be,a német alkotmány elírásait végrehajtva,s addig amíg az országukba helyre nem állítják a törvényes rendet,a többi más menekült az embercsempészek és Putyin bombázásainak "eredménye"..
Szókrakész
Mindenki tudja, hogy nem.

A pártja nem akar úgy leégni, odakozmálni, mint ahogy a demokraták tették Killeryvel.
Szókrakész
"Nagy bejelentést tehet Angela Merkel vasárnap"

Milyen nagyot?
Akkorát, mint én?
Vagy akkorát, mint egy ház?
Vagy, mint egy hegy?
perfekt
Hahha--Felkéri a kétballábast ,főtanácsadójának.Két bolond egy pár!
Köb Jani
Indul a választáson, a németek édes anyukája, ez lesz a nagy bejelentés, @Szókrakész: ez nem hegy, nem ház:, hanem egy női cirkuszi bohóc indulási szándéka a kancellária budijáért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.