Európa csak akkor lehet erős, ha Németország és Franciaország gazdasága is fejlődik – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben Bernard Cazeneuve francia kormányfővel folytatott megbeszélése előtt.

A kancellár sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy Németországnak és Franciaországnak továbbra is együtt kell alkotnia az "európai törekvések motorját".

Merkel elárulta, mikor lesz csak erős Európa

Bernard Cazeneuve még belügyminiszterként német kollegájával, Thomas de Maiziere-vel elindított egy sor kezdeményezést, amely "európai megoldáshoz" vezetett, így például "nem lenne európai határrendőrség és sok minden egyéb, ha nem lenne német-francia együttműködés".

A terror elleni küzdelmet is csak a legszorosabb együttműködéssel lehet sikerre vinni – tette hozzá a német kancellár. Mint mondta, a francia miniszterelnökkel a gazdasági fellendülésért és a terrorfenyegetés legyőzéséért tett közös erőfeszítések mellett a migrációról és a transzatlanti kapcsolatok alakulásáról is tárgyalnak.

Bernard Cazeneuve – aki kormányfőként kétnapos bemutatkozó látogatást tesz Berlinben – kiemelte: a "német-francia tengely különösen fontos a mostani nyugtalan időkben, amikor a populisták egyre hangosabbak", nemcsak Európában, hanem az egész világon.

A szocialista politikus hozzátette: az euróövezet stabilitásának megőrzése is német-francia "közös kötelesség", ezért a francia kormány mindenben betartja a szigorú államháztartási politikát és adósságcsökkentést előíró európai stabilitási és növekedési paktum előírásait. Ez "hitelességi kérdés" Párizs számára – mondta Bernard Cazeneuve.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Merkel elárulta, mikor lesz csak erős Európa...

én tudom...ha ezek eltakarodnak nyugdíjba.
wagabund
Merkel elárulta, mikor lesz csak erős Európa...

én tudom...ha ezek eltakarodnak nyugdíjba.
Sabata
"Heten voltak Ők, akik pihenni tértek, könnyű ruhában, kecses léptekkel. Hallgatagon néznek a semmibe, nincs ami szóra bírná őket. Elveszett hatalmas istenek, szétkergetett hódolók nyomán a semmi kísért nyomukban és a furfangos emberi leleményt átlépni lehetetlen voltuk beteljesítette végzetük. Hallgatnak most, mert a bölcsesség nagyobb erő, mint a vak gyűlölet. Ilyenkor, ha fegyver csendül, akár halkan is, csönddé dermed a világ, mert nem ragyogják át. Ekkor, ha harcra készülsz, halandó, éles fegyverrel és jól tegyed dolgod, hiszen van eszed, hogy a mocskot megtagadd és az értéket kövesd! Ki nem tétovázik, az tudja az irányt, hiszen olyan világos.

Ma, amikor annyira mocskossá vált minden, hogy a szent, a taposni való és az irány világos, aludjatok, Múzsák, és a harc terhét hagyjátok azokra, akiknek fontos ez a világ és a benne felhalmozott érték nem csak pénzt jelent. Viszünk nektek illatos füveket, zenét, érzelmeket és szavakat, a kézfogás szentségét, az egymásra találás misztikumát. Visszük a tiszta szívünket és hisszük, hogy tietek minden, ami a mienk.

Múzsáink, ha alszanak is, álmodják a világot. Ők csak pihennek és a dolgunk, hogy vigyázzuk álmukat, úgy, mint azt, ahogy még senki nem tette. Sorsunk a sorsuk. Jó éjszakát!"
36
Euroövezet stabilitása?! No, igen. Hallgatnak Görögországról, mint a kuka. Visszafizethetetlen az adósságuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.