Amennyiben az Európai Néppárt (EPP) nem látja be, hogy Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő nézetei összeegyeztethetők egymással, és a kettő csak együttesen tud teljes körűen választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására – figyelmeztetett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke hétfőn Luxembourgban.

Az Európai Néppárt megalapításának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Tusk kijelentette, rendkívül büszke rá, hogy egy pártcsaládba tartozik Joseph Daullal, az EPP elnökével, Angela Merkellel, Orbán Viktorral, Manfred Weberrel, a néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével, valamint Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Bojko Boriszov bolgár kormányfővel.

Tusk úgy vélte, hogy a különbözőségeknek nem feltétlenül kell konfliktusokat jelenteniük. Hangsúlyozta, azt kell keresni, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt egymástól.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak az a gond, hogy Orbán már maga a radikális veszély megvalódulása
Bringás
Életszerű a víz keresztezése a tűzzel!
Peller Anikó
A tuskó nem szokott leugatni minket kerítésügyben? Már nem emlékszem.

Amúgy összeegyeztethető, a mekkergült elmegy (bocs, viszik) Galapagosra és a bán felül a trónra, másként nem. Jaj nekünk, Európa.
verőce21
A népirtás veszélye fenyeget Olaszországban
Matteo Salvini, az Északi Liga olasz ellenzéki párt vezetője szerint Olaszország robbanás szélén áll, mivel már nem bírja el a folyamatosan érkező migránsok nyomását.
Olaszországban népirtás és etnikai csere történik, vagyis a bevándorlók létszámban meghaladják és átveszik az olaszok helyét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.