Hollandia visszavonta a leszállási engedélyt a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert szállító repülőgéptől, amely Rotterdamba tartott – jelentette szombaton a CNN Türk török hírtelevízió és az NTV holland köztévé.

A miniszter Rotterdamban az áprilisi törökországi alkotmánymódosító népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen vett volna részt.

Ahmed Aboutaleb rotterdami polgármester korábban megtagadta az engedélyt a minisztertől, hogy felszólaljon a Recep Tayyip Erdogan államfő jogköreit jelentősen kibővítő, az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás rotterdami kampányrendezvényén. Ennek ellenére ő el akart menni a hollandiai nagyvárosba, és “kemény politikai és gazdasági szankciókkal” fenyegetőzött, ha Hollandia ezt megakadályozza.

A holland kormány közölte, hogy a közrendre és biztonsági okokra hivatkozva vonták vissza a gép leszállási engedélyét. Hozzátették: a szankciók kilátásba helyezése teljes mértékben ellehetetlenítette, hogy észszerű megoldást lehessen találni.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Figyuzz janicsár! Ez a dádáigéret most nem jött be. A tengerszint-alattiak nem sz@rtak be a fenyegetésetektől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@coni: megkezték, a törökök associatiot élveztek ugy mint Schweiz. Ellenben az utolso lépések után elkezdte az EU a pénzeket leépiteni amit a törökök kapnak. Igy világossá vált, hogy a törökök nem kapnak belépést az EU-ba. Teljesen mindegy ,hogy orbán elvtárs ezt mennyire szorgalmazta.
herczeg0210
Ha sehol nem engedik leszállni, előbb-utóbb hazamegy!
egyvandor
@SystemError: Gorbánék is mindig a liberalizmus elvivel érveltek, most meg hogy hatalomba jutottak hirtelen az illeberalizmus lett nekik fontos.
egyvandor
@herczeg0210: Kétszer annyit azért nem tankoltak :)
36
@libellle: :))) Üdv, libelle, régen csattantunk már itt.
Vili, hogy Budapest sem kivétel a szervezett bűnözés alól. Sőt. Debrecenben az ukránok, Szegeden a szerbek, albánok, románok "tesznek-vesznek". Stb.

Csak azért, mégis hiányolom én, azokat a harcos civileket és jogvédőket a "menekültjeik" megvédésében.
De én úgy látom, hogy oda nem avatkoznak be, ahol lőnek is. Netán, egy-egy munkatárs, darabokban lenne egy csomagban visszaküldve, ha beleszólnának a maffiák ügyeibe.
fekete
Magyarul meg kevertek a sz@rt EU-ban elege rendesen,a fu"vet szivo Hollandok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.