Több ezren nézték végig az életét, pedig csak egy melós proli. Harminc évig volt markolókezelő, aztán elege lett, és a családjával kiköltözött Londonba egy padlásszobába. De a Diggerdrájver című előadás hőse a felszínen boldognak tűnik,meglátogattuk, és benéztünk vele a padlásszoba ajtaja mögé. „Azért az nekem valahol elégtétel, hogy melós proliként idáig jutottam. Tudod, hányan fújnak rám az értelmiségiek közül azért, mert alulképzett árokásó létemre színdarabot készítettek az életemből? Sokaknak nem veszi ezt be a gyomra, de már azt sem, hogy egyáltalán tudok írni” – mondja büszkén a negyvenhét évesen Londonba költözött markológép-kezelő, Horváth János, vagy ahogy többen ismerik, a Diggerdrájver. Aki egyszer a Határátkelő blogon megírta a saját történetét, a nagy siker miatt pedig azt javasolták neki, indítson saját blogot. Aztán eltelt pár év, és rátalált pár tízezer olvasó mellett az Örkény Színház rendezője, Bagossy László is, aki színpadra írta a blogot. A Diggerdrájver című,...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Szívszorító történet egy magyar melósról, aki nem kellett ennek az országnak, és most már a világért sem jönne haza – nem azért, mert ott kolbászból van a kerítés, hanem mert: megbecsülik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Szívszorító történet egy magyar melósról, aki nem kellett ennek az országnak, és most már a világért sem jönne haza – nem azért, mert ott kolbászból van a kerítés, hanem mert: megbecsülik.
namihami
@Manhattan: És biztos abban, hogy holnap se dobják a szemétbe.
Itthon azt se tudhatod, hogy holnap lesz-e még.
kukac50
A Rokonságom nagy része is külföldön él,ott születtek gyerekek is már 5 családban évente kétszer jönnek haza ősszel és tavasszal. sokszor beszélgetünk arról,hogy haza költöznek e, Bizonytalan itthon a megélhetés kiszámíthatatlan a gazdaság nincs miért haza jönni,
Több országban vannak ezért azt lehet hallani Tőlük,hogy ott tudják mi lesz holnap, itthon pedig nem.Olyan kormány kellene Magyarországnak is ahol kiszámítható lenne a gazdaság politika, Nem avatkozna bele a politika a piacgazdaságba, nem osztanák fel maguk és rokonaik ,és Mészáros Lőrinc között a piacokat. Vidékiek is nyernének pályázatokat,(nem alvállalkozóként. Azért lehetne tenni ezért az országért.
szettevette
Hát igen! Elég szívszorító történet. Nagyon örülök, hogy jól érzik magukat külföldön. Ezt csak az tudja megtenni, akit a honvágy nem gyötör.
desiro
A narancsködben és orbán seggében élők ez nem akarják látni , megérteni.
Grafix69
Élni kell, az álmainkat meg kell élni ,otthon csak álmodunk , ha a holdon lehetne élni mert ott nem uralkodna rajtunk ez a hiéna ,tolvaj banda , értéktelen tanulatlan csürhe, akkor ott élnénk . Mert itt élned halnod kell , de csak utóbbira van esély , meghalni már tudunk élni viszont nem .
quadrocopter
Nagyon jó, tartalmas cikk és élet, minden elismerésem a diggerdrájvernek, családjának, 53 évesen kitört az emberi lét felé!

Ez a lényeg: " Ez a gyere haza, magyar-program egy nagy parasztvakítás:
megtartani kéne az embereket, nem visszacsábítani, az a helyzet.”

Amíg mészérosok, garancsik, habonyok a Geci fő eltartottjai, no meg a saját lábon állás, addig itt semmi nem fog érdemben változni, az egész orbán-világ egy légvár a magyarok többségének!
Eladott Ország
Miközben a Fidesz hívei dagadó erekkel köpködték azon honfitársaikat, akiket elüldözött a
konstans jobban teljesítés, és elégtétellel nyugtázták, hogy aki elmegy, az hazaáruló, és nincs is rá szükség, itt állunk megfürödve, büszkén, magyarul és reklámozzuk kishazánk nagy érdekeit Ukrajnában. Mert az ukrán szakmunkás beéri kevesebbel, mint egy dolgozni lusta magyar, nem? És ha esetleg elszabadulnánk a nagy bérfejlesztésben, majd jönnek ezek és letörik a béreket. Aztán hátha megtanulja a büdös magyarja, hogy kevesebbért is érdemes eladnia a lelkét. A dolog átlátszó és felháborító: így próbálja a gazdasági csodatételeinek hazugságától kettőig nem látó magyar kormány itt tartani a befektetőket. A magyar inkább elmegy külföldre, jóval ritkábban nekiáll sztrájkolni (lásd, Audi). A magyar kormány érdeke egybeesik a külföldi multi érdekével: ne emelkedjen az olcsó magyar munkaerő ára. De legalább a pofájába lehet dörgölni, hogy Mária és Viktor munkaalapú országában csak az nem dolgozik, aki nem akar.
1magyar
Ha a munkaadó állást hirdet nem meri kiírni a hirdetésbe a felajánlott bért, legfeljebb annyit ír: alku kérdése.Ha szakmai minimálbért kérsz már nem is kellesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.