Képesítés nélkül lehetne tanítani és osztályozni kellene minden tanulót, azokat is, akik valamilyen tanulási nehézség miatt most fel vannak mentve ez alól. Ez áll egy törvénytervezetben, amelynek bevezetése a szakemberek szerint drámai színvonalcsökkenést eredményezhet az amúgy is gondokkal küzdő magyar oktatásban.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
@Mirabilis: Tanította a biológiát, földrajzot, rajzot, környezetimeretet... Akkor abból volt hiány a vidéki iskolában...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Drámai színvonalcsökkenést már aligha lehet okozni a magyar oktatásban. Ami most folyik az már maga a dráma.
Kádár János
Még 1990-ben is volt képesítés nélküli nevelő!
Nagy Mária
Van még lejjebb? Már a Mariana-árok legmélyén kapálódzunk.
Kádár János
@Mirabilis: A címre reagáltam, mely szerint a hetvenes években... Igen 1990-ben ismertem képesítés nélküli nevelőt. Ő akkor aztmondta szíve vágya hogy pedagógus lehessen. Mivel nem vették fel elsőre, így adódott ez a lehetőség, végigdolgozta a tanévet, a gyerekek imádták, s újra felvételizett, majd 4 év múlva diplomázott nappalin... Kipróbálhatta, alkalmas-e a feladatra...
Most sem volna rossz dolog!!! Bizonyos szakokon pedagógus hiány van! Aki így kezdi, biztos marad a pályán!
F_Viktor
A hir hallatan nem estem hasra, hiszen ebben az orszagban mar kepesitss nelkul lehet partkatona kulugyminiszter, MNB vezetoje, fokonzul, epitoipari magnas, foldbirtokos, allattenyeszto, bankar, stb.
F_Viktor
@Mirabilis: En nagyon jol tudtam mi varhato az oktatasban, ezert ketsegbeesesemben 2015 nyaran, mikor fiam elso osztalyos lett volna, a csaladdal Daniaig meg sem alltunk. A gyerek jovoje erdekeben.
Kádár János
@Mirabilis: Tanította a biológiát, földrajzot, rajzot, környezetimeretet... Akkor abból volt hiány a vidéki iskolában...
Kádár János
@Mirabilis: ma 14:14 Ez most hogy jön ide?!
micfild
@Kádár János: Nagyon nem vagy tisztában milyen is a pedagógusképzés... A kipróbálásra ott van a tangyak-- már az első félévben kell órát tartani a hallgatóknak.
Annak mi értelme, hogy egy képzetlen valaki tanitson valamit??
ja.. valami jegyet majd jól beír vagy felolvassa a tankönyvet- osztjóvanaúgy... nem számit ha a gyerek nem tudja.
A mai középkorú korosztályon meg is látszik hogy akik vidéki suliban tanultak azoknak nagy nulla a természettudományos ismeretük-- a képesités nélkül tanitó pedagógusok miatt.
De nem baj.. a most felnövekvő nemzedéknek már írni -olvasni és számolni sem kell tudni.. elég lesz a hittan és a rovásírás.
Kádár János
@micfild: Maximálisan tisztában vagyok közel 40 éve ezzel! Maradjunk ennyiben! Inkábbn nézd meg, mit írtál! A képesítés nélküliekből bűnbakot csinálsz! Nem ők az oka az átalad említett problémának...
Kádár János
@Mirabilis: Akkor már nem volt ilyen, korábban volt (60-70-es évek)!!!
namihami
Polemizálunk itt arról, hogy matekot, földrajzot, stb.-t tanítanak szakirányú képzettség nélkül.
Barátaim, ez is borzasztó, de... Gondoljatok bele, hogy ezek az OKJ-s ""tanárok"" PROBLÉMÁS gyerekekre lesznek rászabadítva. Azokra, akiknek még inkább szakemberre lenne szükségük.
Persze, a ""normális"" gyerekeknél is gond ez, de hogy olyanokat is ""oktathassanak"", akiknek speciális segítség kellene. Na, ez az igazi fideszes oktatáspolitika. Ezek a szerencsétlenek végképp csak a fidesz-potentátok földjeinek kapásai lehetnek majd.
micfild
@Kádár János: De igen.. ők is
nem vállalok el olyan állást amihez nem értek
pl.. felneveltem 3 gyereket.. gyakoroltam velük minden nap amikor kisiskolások voltak.. ültem mellettük amig írtak- olvastak - számoltak.. gyakoroltattam verset, szorzótáblát.. meg egyszikűn át a kémiai vegyjelekig.. sőt még angolt is.. De tanitani nem mennék mert nem értek hozzá...
Aki képesités nélkül áll be tanitani igenis felelős azért, amit kiad a keze közül.. azaz egy ismeret és tudáshiányos diákot.
Kádár János
@micfild: Tiszteletben tartom a véleményed! Azonban el kell hogy keserítselek... Sajnos diplomás tanárok néha szarabbak mint a pályakezdő képesítés nélküliek! Többit privátban...
Eladott Ország
@Kádár János: kolozsvaros.com/2017/02/06/megis-kinek-az-erdeke-hogy-felhulye-schobert-norberteket-termeljen-ki-a-magyar-oktatasi-rendszer/
Mégis kinek az érdeke, hogy félhülye Schobert Norberteket termeljen ki a magyar oktatási
rendszer? Az van, hogy miközben a ti hasonlóan korrupt bagázsotok gyerekei fizetős magániskolákba járnak, itthon vagy külföldön, egy egész ország gyerekeinek lopjátok el a jövőjét az ideológiai agymosásra épülő, piacképtelen tudást nyújtó, központosított oktatási rendszeretekkel. És van pofátok közben Sorosra mutogatni. Ahelyett, hogy felvállalnátok, mit tettetek, ahelyett, hogy elismernétek, bár minden lehetőség a rendelkezésetekre állt, érdemi­építő munkát képtelenek voltatok letenni az asztalra, most is úgy viselkedtek, mintha ti lennétek ellenzékben.
micfild
@Kádár János: oké
A pályakezdőnek is van diplomája. Ezt tanulta mármint a szakot.. az egyetemen. és a módszertant is. A képesités nélkülinek max a hivatástudata van.. kétségtelenül nem kevés az sem.
Ettől még a diploma nem biztos hogy ad hivatástudatot.
Nos.. nem véletlen , hogy írom amit írok.. a lányom tavaly diplomázott.. tanitónő. mindig tanitani akart... nem lett tanitónő.. még. MSC-t csinál.. hasonló területen. De nem a gyerekek hanem a klikkes világ miatt nem kezdett tanitani.
Viszont foglalkozik gyerekkel egy teljesen más- harmadik területen.
Kádár János
@micfild: "...mint pályakezdő képesítés nélküliek..." Ezt írtam!
Kádár János
@Eladott Ország: TE HÜLYE VAGY! Nem a belinkelt kolozsváros szarságaid miatt, hanem helyből!
Kádár János
@Eladott Ország: Kapsz 1 LIKE-ot... Élvezzzzzzz!
Kádár János
@Mirabilis: Az tanító / tanár (1900-as évek) volt és nem képesítés nélküli nevelő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.