A szabad szolgáltatásnyújtás elvét korlátozhatja a felsőoktatási törvény, ez ütközik uniós jogba.

Figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak az Európai Bizottság, mert az április elején elfogadott felsőoktatási törvény indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek működését Magyarországon. Ez az első szakasza annak az eljárásnak, amelyet uniós kötelezettségek megszegése miatt indít az Európai Unió ellenőrző szerve.

A törvény arra kötelezi a Közép-európai Egyetemet, hogy csak akkor adhat ki amerikai diplomát, ha amerikai kampuszt is nyit, illetve, ha az amerikai kormány nemzetközi egyezményben járul hozzá az egyetem működéséhez Magyarországon.

Valdis Dombrovksis, az Európai Bizottság egyik alelnöke jelentette be szerda délben, hogy megindul az eljárás. „Alapos jogi elemzésnek vetettük alá a törvényt, amelyek alapján főként a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát korlátozza az új törvény” – mondta röviden, és hozzátetette, hogy az uniós alapjogok betartatásáért felelő másik alelnök, Frans Timmermans beszél majd a részletekről a nap folyamán. Timmermans az Európai Parlamentben délután három órakor kezdődő vitán számol be az eljárásról, mielőtt Orbán Viktor kapná meg a szót „a Magyarországi helyzetről” szóló vitán.

A magánpiaci oktatási intézményekre is vonatkozik az az európai uniós alapelv, hogy a szolgáltatások szabad mozgását csak nagyon indokolt esetben lehet korlátozni az EU-ban. Az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy a törvény túlságosan korlátoz, amikor például megszabja, hogy egy egyetemet hogyan hívhatnak, illetve, hogy csak akkor végezhet külföldön országban is oktatási tevékenységet, ha az anyaországában is végez hasonlót. – írja az Index.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Borítékolható vol. Megy a faszba a csutivarangy az összes bajszos szarral, (lenin et. koppintás), a rezsi és a kupakos iq-hiányos elvtársaival egxütt. Plusz a rájuk szavazó fideszállatokkal együtt. TÜNTESSÜNK A LIPÓT ÚJRA NYITÁSA MELLETT, HOGY A FENT EMLÍTETTEK ÚJRA A HELYÜKRE KERÜLJENEK. (A Lipótra és/vagy a lámpavasra)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Arrogancia, pofátlanság és gátlástalan hazudozás

Őfenesége EP-s „nagy” napja

Értelme sok nem volt, de – főleg az utána tartott már-már Castro mérhető (időben és tartalomban) felszólalása; hogy mi van, hogy ez sajtáj volt, ne már! =)) – füstje az annál nagyobb.
Ha röviden össze akarom foglalni és/vagy értelmet, vagy tanulságot keresni annyit mondhatunk: ismételten bebizonyította, hogy elképesztő az arroganciája, vérlázító a pofátlansága és közmondásosan gátlástalan a hazudozása!
lusta
@RonaGyuri: A magyar társadalom mindezek ellenére megválasztotta és hatalomban tartja. A francia elnökválasztásra elment 80%. Közben csodálkozunk, miért jobb nyugaton.
RonaGyuri
@lusta: jó, nagyon jó helyen keresed a gondok forrását! =))
Yoda69
@Szókrakész: Te orban szocsove vagy itt a propin. Ha nincs erdemi mondanivalod akkor inkabb kussolj. Itt senki nem kivancsi a hazug lozungotokra.
Szókrakész
@Yoda69: Csak mert demokratikus vagy?

Az érdemi mondanivaló meg mi nálad?!?!
A hööö?!?!?!
Azt megérted?!?!?!
Ördögvadász
@Yoda69: nyugi. és mire lennél kíváncsi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.