Trump arra kérte a nemrég kirúgott FBI-igazgatót még februárban, hogy állítsa le a volt nemzetbiztonsági tanácsadója elleni vizsgálatot, aki az oroszokkal kavart.

A nemrég kirúgott James Comey FBI-igazgatót még febuárban arra kérte Donald Trump amerikai elnök, hogy a volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn elleni nyomozást állítsák le (Flynnről kiderült, hogy pénzeket fogadott el az oroszoktól és a törököktől is). 

Comey minderről feljegyzést készített, amelyről több vezető FBI-os hivatalnoknak is tudomása lehet a New York Times cikke szerint. A lapnak két, egymástól független forrás is beszélt ennek a feljegyzésnek a létezéséről, sőt, azt is elmondták, hogy Comey minden Trumppal folytatott beszélgetéséről (akár szóban, emailen, telefonon történt) leiratokat készített magának. Ezek egy része titkosított.

Comey és Trump egy nappal Flynn lemondása után beszélgettek, ekkor mondta azt az elnök az FBI vezetőjének, hogy Flynn jó ember, és nem csinált semmi rosszat.

A Fehér Ház tagadja, hogy bármi ilyen történt volna, mint amit a cikk állít, az FBI ideiglenes igazgatója pedig nemrég a szenátus előtt arról beszélt, nincs tudomása arról, hogy bárki befolyásolni akart volna bármilyen nyomozást kormányzati részről.

Comey múlt heti kirúgását egyelőre semmilyen indokkal nem sikerült még megmagyaráznia a Fehér Háznak, és elég nagy botrány kerekedett belőle, amit csak ideiglenesen nyomott el az újabb botrány, hogy Trump minősített információkat adott át az oroszoknak. Comeyt egyébként Trump azzal is megfenyegette, hogy ha bármiről kitálal, akkor előveszi a kettejük beszélgetésiről készült felvételeket.

(New York Times, 444)

(Címlapi kép: en.wikipedia.org/www.fbi.gov)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@bencemacska: Valoszinu csak p@cse, mert ez a ketto erdekli: a penz es a nok... Azt hitte, hogy a hatalomban nem kell dolgoznia, csak reprezentalnia.
Mar eddig annyi szart kavart, amennyit az elotte elt elnokok osszesen sem tettek...:o(( A baromsagaival siman beleviszi a haboruba az amcsikat, es mellesleg az egesz vilagot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Szerintem ez a trampli még azt sem tanulta meg, milyen jogai és kötelezettségei vannak egy amerikai elnöknek!
A pénzen kívül mije van még???
Csizmás Kond
@bencemacska: Szerintem meg többet tud mint itt mindnyájan...és ide trumpli vagy oda trampli szét kell nézni az előző elnökök viselkedésén, tettein és már nem is tűnik olyan ijesztőnek.
...ja és mije van...hát sokmindene...pl hatalma ami páratlan.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 08:43
"..pl hatalma ami páratlan. "
Ebben tök igazad van, és teszi őt ijesztővé.
Ő üzletember, és az is marad. Ha ez párosul egy kapzsi, önző hajlammal, akkor nemcsak Amerikának jaj, hanem a világnak is!!!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...üzletember...a többi mi volt ?
karma1
@bencemacska: Valoszinu csak p@cse, mert ez a ketto erdekli: a penz es a nok... Azt hitte, hogy a hatalomban nem kell dolgoznia, csak reprezentalnia.
Mar eddig annyi szart kavart, amennyit az elotte elt elnokok osszesen sem tettek...:o(( A baromsagaival siman beleviszi a haboruba az amcsikat, es mellesleg az egesz vilagot.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 09:12
Nem vagyok sem politológus, sem történlem tudós, de úgy emlékszem, hogy valamilyen államigazgatási gyakorlatuk volt. Pl szenátor, kormányzó, pártfunkcionárius. Tudtommal Trump nem vett részt a közéletben, csak az üzletiben!
Ja, és nagyon szereti a modelleket. Főleg a külföldieket!
karma1
@bencemacska: Trump kepes volt meg az apjatol orokolt milliokkal egyutt is csodbe vezetni az uzletet, pedig konyvelok hada dolgozhat neki egy akkora uzleti birodalomban, mint ami neki van. Elmeletileg nincs akadalya annak, hogy penzugyi szakemberbol politikus legyen, de egy uzletember mas: lehet, hogy nagyon jol kitalal egypar kolnit, vagy kozmetikai cikket, es kitalalja, hogy kinek adja el, de az uzletnek a penzugyi reszet legjobb, ha szakemberre, konyvelokre es ugyvedekre bizza. (Ezek ugyis mindig fel labbal a bortonben vannak, akkor is, ha betartjak az osszes szabalyt).
Ha azt nezzuk, akkor a sajat csokonyossege, akarnoksaga vitte a bankcsodbe is: az o mentalitasa megegyezik orbaneval: egyikuket sem lehet szakmailag meggyozni, mert egyik sem fogad el szaktanacsokat. (A mienknel lathatjuk, hogy kikbol all a tanacsado garda, meg is latszik a politikankon)
karma1
@bencemacska: Nalunk John Key volt az allamfo 11 even keresztul, es o egy amerikai bank-konzorciumnak volt a penzugyi tanacsadoja, sajat munkajabol dollarmilliardos. (HSBC Bank), es trump uralomra jutasa utan lemondott, es atadta a helyettesenek a kormanyzast: minden zokkeno nelkul, ugyhogy itt szeptemberben lesznek a valasztasok...
O 11 even at nem vett at egy fillert sem a miniszterelnoksegi allasa utan, az mind ment jotekonysagra.
trump meg orul, ha megelozheti az adofizetest, az o nevevel soha, semmilyen jotekonykodasrol nem hallottam. Hat ez van...
Ördögvadász
@karma1: gyüttment a gyarmaton! magányos mákvirág.
Ez nem a te területed, bojtár haver. A nyáj körül biztosan kiismered magad, de.. únatkozunk, zagyvaságokat maszatolunk?
Mit ír a New York Times mai száma gyüttment? Ah, ott nálad a tanyán a pósta...ejnye, gyüttment!
nemfideszes
@Ördögvadász: Te önszorgalomból vagy ekkora kretén vagy fizetnek érte?
teuton
@Csizmás Kond: Trump "üzletember"??? Haaat... ha a magyarokkal összehasonlitjuk, akkor igen! Nem fizetett 20 ev ota 1 filler adot sem, pedig milliardos. Alvallalkozok tucatjait tette tönkre, több 1000 ember lett miatta munkanelküli, mert nem fizette ki a szamlakat. Több sajat ceget is csödbe vitt. Folytassam? A nagyapja katonaszökeveny volt es Alaszkaban borbelykent csak aranyrögökert dolgozott. NEKED bizonyara ilyen a peldakeped, mint a gazszerelö, akinek univerzalis zsenialitasa folytan ORANKENT milliokkal nö a vagyona...
nemfideszes
@Csizmás Kond: még egy kis kiegészítés @teuton által leírtakhoz.
A nagypapi a borbélykodás mellett kuplerájt működtetett. A papi elsikkasztotta a veteránok lakásépítésére kapott állami támogatást. Trump amellett, ahogy teuton is írta, közel 20 éve nem fizet adót, az adóbevallását sem hajlandó nyilvánosságra hozni. Miközben a bevándorlók ellen uszít, ő maga is bevándorlók leszármazottja, ahogy a feketén, éhbérért dolgozó munkásainak nagy része, vagy éppen a felesége aki szintén bevándorló és aki szintén feketén "dolgozott", pontosabban vetkőzött jó pénzért, mielőtt ágyba bújt a vén kecskével.
A bevándorlók leszármazottja pedig most éppen olajvezetéket épített az őslakos indiánok földjein, illetve olajfúró tornyokat északon, természetvédelmi területeken. Mert "üzletember"... ezért számára a pénz fontosabb, mint a környezetvédelem, azaz a föld jövője. Arról nem is beszélve, hogy Trump az ingatlan piacon ugyanúgy "játszik", mint Soros a pénz piacokon. De sok a hasonlóság a csutival is. Ugyanúgy az alternatív tények világában él, és ugyanúgy hülyének nézi a szavazóit...
"Ha elindulnék, republikánusként tenném. Ők a szavazók leghülyébb csoportja az országban. Bármit elhisznek a Fox News-nak. Csak hazudnék és megennék. Fogadok borzasztó sok szavazatom lenne." - Donald Trump, People magazin, 1998
... talán nem véletlenül.
bencemacska
@nemfideszes: ma, 13:54
És még kihagytad az első feleségét a cseh síbajnokot!!!
Csizmás Kond
@bencemacska:...kacorka...és Ferenc mi volt ?...na nem azért mert nem tudnám...
Csizmás Kond
@teuton: ...nekem nem példaképem egyetlen migráncs sem...érted ???
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 16:53
Gy.F. volt valamilyen miniszter, és MSZP valami is volt! Hogy ki a kacorka azt nem tudom.
ma, 16:55-höz:
Nem méltatod sem II. Rákóczi Ferencet, sem Kossuthot? És még sok társukat, pl '56-osok?
Csizmás Kond
@bencemacska: ..de épp akartam sőt...Mátyást...de gondoltam te nem értékelnéd...
A vezető mindegyik úgy jut oda hogy valaki előtte kisikálja a lépcsőt vagy ő nyalja fel személyesen...ez mindig is így ment.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma:17:08
Minő dőreség, hogy kihagytam Mátyást, a migráncst!!!-:)))
Biztos nem voltál olyan olyan úttörő táborban, ahol reggeli és esti zászló fel-le vonogatásnál azt kellett mondta a "parancsnok": "a dolgozó népért, a hazáért, " és nekünk azt kellett ordítani:
"Rákosival előre"!
És mivel hülyeségnek tartottam az egészet, egy hét szobafogságot kaptam (az összes tábor 10 napos volt!)
teuton
@Csizmás Kond: Biztos vagy benne, hogy jozan vagy, vagy nem vettel be gyogyszert a piara? Mert az 5 percenkent irt 1soros hsz-eid valami mast mutatnak... Valami peldakepekröl irsz nekem, de tulajdonkeppen en kerdeztelek teged erröl. Valszeg mar az olvasas is nehezedre esik, csak baromsagokat tudsz beirni. Szoval neked kik a peldakepeid? Mert rendes, normalis emberek törtenelmileg jelentös szemelyisegek biztosan nem, pl. Kossuth, Deak, Wesselenyi, Szechenyi NEM,mert ök liberalisok voltak. Igaz, Orban is volt többek között mar liberalis (mi nem volt ö meg a kommunistatol a nemzeti szocialistaig, csak akasztott ember nem, de az meg lehet!), csak most valahogy nem tud mar ra emlekezni... Ja, apropo migrancs... Szoval a legnagyobb magyar nem MO-on született, nem tudott magyarul es nem MO-on halt meg. Nemetül beszelt, irt es gondolkodott... Ennyit a "migrancsokrol"... Meg a te hatalmas NEMtudasodrol... Ra se rants, hülyeknek is kell lenni, hogy az okosak mellett meglegyen a közepes atlag...
Csizmás Kond
@bencemacska: Mitől is volt migrács ?
..a táborok és az ott zajló hazafias marhaságok mindig is a táborvezető elkötelezettségétől volt olyan amilyen
Csizmás Kond
@teuton: 5 perc...nálam nem hűl ki a mosogatóvíz, tehát akkor és annyit írhatok ahogy a kedvem tartja...ellentétben veled.
...a többi meg marhaság a nagymagyaroddal együtt.
teuton
@Csizmás Kond: Az irogat 5 percenkent, akit ezert fizetnek. De ha megnezzük a te hsz-eid, teged nem a minösegert, hanem a mennyisegert fizetnek. Szanalmas vagy, valaszra nem is melto, ezt mar megallapitottak rolad itt többen. A kedveltseged sem döntöget rekordokat, nem te vagy a nagy lajkgyüjtö. Igy van ez a fizetett trolloknal,kikoptok lassan, ha mar nem fizetnek eleget, mint nehany mas volt tarsad, pl. a drotszamaras meg a freewolf. Inkabb a sajat zsebükbe dugjak a fideszesek a penzt, mert ilyen szanalmasan primitiv alakokra mint ti, meg ök is sajnaljak...
Csizmás Kond
@teuton: na idefigyelj te hamis tót, nem azért írogatok, hogy lajkotgyűjtsek, hogy valakinek kedveskedjek, hogy mennyiségit vagy minőségit produkáljak, vagy hogy veled vagy a hozzád hasonló félnótásokkal vitázzak, vagy hogy fizessenek...csak írok mert itt van helye a véleménynek.
teuton
@Csizmás Kond: Amit te irsz, az nem velemeny, hanem egyreszt masok sertegetese, provokalasa, masreszt meg legbölkapott hazugsagok, mindenfele bizonyitek es adat nelkül. Mert ilyenekkel meg többszöri utankerdezesre sem tudtal szolgalni, csak nyomod tovabb a primitiv egybites dumat. Aztan kapod ra a reakciokat. Mint mar irtam, nem te vagy az egyetlen ilyen idiota, volt mar nehany hasonlo itt, aztan vagy nem fizettek többet öket, mert nem hoztak semmi ertekelhetöt, vagy nem tudtak ötszazadszorra ismetelni magukat. Na de akkor itt egy friss mai adat, megcafolva azt, amit csak ugy allitasz, hogy a menekültek nem akarnak dolgozni. A nemet munkaügyi mnszterium szerint az elismert menekültekböl mar 135ezren dolgoznak. (A nem elismertek nem dolgozhaznak!) Menekültekröl van szo, nem bevandorlokrol! Persze te csak migrancsozol, de meg azt sem tudod, mit jelent az pontosan, mert Bastya elvtars nem adta ki utasitasba...
Csizmás Kond
@teuton: ...unod magad mi ?...sajnállak...ezért elmigrálni nem éri meg.
Amúgy nem érdekelnek a szösszeneteid, irigy, egylövetű szarakodó alak vagy aki folyton a mások írásaiban piszkálódik. Fújod a menekültábrándjaidat mert hozzád közel áll különben épp olyan hevesen támadnád mint másokat. Nem érdekelnek a hozzám intézett taknyolásaid, tehát ha akarod abba is hagyhatod mert ezután nem válaszolok.
Ördögvadász
@Csizmás Kond: beszolunk a teuton féle seggfejeknek:

A nagy vén marhák, hátúl! Neked hátul a helyed, selejt! Majd kezdõdik a selejtezés!
Muuuu...
kokopelli
@karma1: ..még az apjától örökölt milliókkal sem "kufárkodott" nyereségesen! A legjobb példa
rá (amit már más helyen írtam) Atlantic City (New Jersey) csődje! Bevette a vállalkozókat
az üzletbe,és röviddel a csőd előtt kiugrott a ß@rból! A nagy álma,hogy Las Vegasnak
konkurenciát csinál lement a klotyóba! Az üzleti társainak a milliárdjaival játszotta a nagy
mágust! Más farkával verte a csallánt! Méghogy üzletember? Las Vegasban is csak egy
hotelt sikerült neki felhúznia,mivel ott "igazi" vállalkozók építettek Casino-kat! Egy lapát
ß@r az ő üzleti érzéke! Az apja biztos forog a sírjában! 1983 óta rendszeresen látogat-
tam az "államokat és láttam ill. hallottam a nagy sikereiről (Cleveland,New York,Atlantic
City...) Egy rakás fekália a fószer!
karma1
@kokopelli: En ugyanezt mondom mindenhol...:o))) Nem hogy Amerikat, de a sajat uzletet se tudja elvezetni normalisan, hibatlanul...:o)))) Csak ugyebar egy orszagot nem lehet buntetlenul csodbe vinni, mert azt mar hazaarulasnak hivjak...:o(
teuton
@Ördögvadász: IQ-d 10 alatt? Többre nem futja? Mondjuk nem masokrol, hanem a temarol velemenyt mondani, nem mocskolodni? Persze birkaknak nem kell sok, nekik eleg a tömondatos plakatlozung, a kolompszo, meg a 10ezres utalvany karacsonyra a seggnyalashoz...
kokopelli
@karma1: ...mivel én 1983 óta rendszeresen utazgatok az államokba a saját és a nejem 1945-48-
ig engedéllyel kiutazott (über Hamburg-Bremen) rokonainkhozeleget hallottam a kinti
politikáról! Pár év múlva önállósítottuk magunkat, és a gyerekekkel,vagy egyedül bók-
lásztunk keresztül-kasul nyugaton ,kelete ill. délen!
Soha nem akartam kintmaradni,de mindíg érdeklődtem az ottani helyzetről!
Elég sok Németországban szolgálatot teljesítő valamikori katonával tudtam útközben
németül beszélgetni!Minden esetben bérautóval bolyongtunk a legszebb helyeken,és
mindig ők voltak kiváncsiak,hogy mi honnan jöttünk! A legszimpatikusabb nép,termé-
szetesen ezt az egyszerű halandókra értve!...az utca emberei!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.