Az ENSZ Biztonsági Tanácsának 15 tagja szombaton egyhangúlag elfogadott egy határozatot, amelyben újabb szigorú büntetőintézkedésekkel sújtotta Észak-Koreát annak nukleáris és rakétaprogramja miatt. Kína – szokatlan módon – nem vétózta meg a határozatot.

A szankció nyomán Phenjan évi 1 milliárd dollárnak (több mint 255 milliárd forintnak) megfelelő összegű forrásoktól eshet el.

Az új intézkedéscsomag a vas- és szénexportot, illetve a halászatot érinti leginkább. Donald Trump amerikai elnök januári beiktatása óta ezek az első BT-szankciók, amelyeket amerikai kezdeményezésre léptettek életbe Észak-Koreával szemben.

A kínai vétó hiánya azt mutatja, hogy jelentősen változott a határozott nyomásgyakorlástól eddig ódzkodó Peking hozzáállása a phenjani rezsimhez, amelynek kizárólagos szövetségese.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Szíjjas majd odarepül gyorsan és nyit egy kereskedőházat náluk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Szíjjas majd odarepül gyorsan és nyit egy kereskedőházat náluk.
Eladott Ország
@lampa laz: Maradt még az 5 millió darab kukorica- és 1,5 millió magozott meggykonzervből?
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--978ezUwT--/c_limit,w_1160/6u8yi0ub3hyFCG6ua.gif
Egy ilyen csapatba kell egy Nógrádi György kamuprofesszor is.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--zvYac2eg--/w_1160/6mITqvGC191RCG9js.jpeg
wagabund
@lampa laz: csak várd ki a végét... lehet, hogy már ott is van..nem lennék meglepve (a nagyhatalmak igen)
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/12/orbanszijj.jpg
Öröm és boldogság, hogy 2017 a lázadás éve lesz, és számíthatunk sűrű pofára esésekre, amelyekben a nagyotmondó, nagypofájú illiberális Orbán-Szijjártóknak minden bizonnyal részük lesz, bár sajnos ez elsősorban Magyarország nemzetközi megítélését illetően
szar ügy. Az minden esetben nevetséges, amikor a sehol nem jegyzett törpe óriásnak képzeli
magát, és már csak azt nehéz eldönteni, hogy melyik a kínosabb. Ha Kim Dzsong Un típusú
buggyant figurák kíváncsiak arra, hogy ki a franc az a Szijjártó Péter, vagy ha Donald Trump-féle ripacs idióták szerint Pakisztánhoz hasonlóan fontos és megkerülhetetlen világpolitikai tényezők vagyunk. Tulajdonképpen mindegy is. A van még lejjebb csak ezután kezdődik
wagabund
@Horizont: asszem ezt a kívánságod nem fogják teljesíteni...még nem tudom miért, de nem..olyan makacs népnek tűnnek.
wagabund
@Horizont: nagyon is...hogy' nézne ki a művelt világ szemében, ha Kína kipróbálás céljából lövöldözne össze-vissza?...
így meg éjjelente áttolják a próbálnivaló cájgot, oszt elhitetik velünk, hogy a kis kövér volt...mi meg elhisszük, mertugye Kína arra sem járt... megasztán ők ilyen csúfságot nem csinálnának..

taps..
lampa laz
@Eladott Ország: + a zorbán familia cider almalevéből...mélyxaros bacon szalonnájának is kell a piac.
lampa laz
@wagabund: Lehet, h a V4-ek helyett már a VD-(világ diktátorai) egyesület tagjai vagyunk csak még nem tudunk róla. Választások utáni meglepi lesz, ha nyernek.
wagabund
@Horizont: azért nem lájkolom a tecciket, mert most hozzád igen méltatlant kérdeztél..úgy veszem, hogy nem is te voltál(mint kína a próbával)

méghogy atomháború? nemááá..igény az lenne rá, mint itt a kocsmában néhány alkesz megemlítette, de ezek már az asztal alatt vannak...
wagabund
@lampa laz: tegnap este a tévében egy kemény ellenzéki azt találta mondani: - nyernek!
Fradigege
255 milliárd, nem egy nagy összeg ezen a szinten. Magyarország költségvetése 36 ezer milliárd évente, kb. Egy kisebb minisztérium költségvetése. Az egészségügy 600 milliárddal működne, de csak kb. ennyit kap, amit Észak-koreát megszívatta Kína. Lufi az egész. Majd csencselnek Iránnal és Pakisztánnal. Tengeren nem blokkolják őket. Az cumi lenne nekik.
fekete
.Hollywoody szineszek,Csodalom,hogy Kina ossze csinalta magat Trump elott,ki no"csa'basz,
hazudik,az egesz stabjaval egyutt.A ket fia sem kulomb,Ivankat is beultetti a G-20 emberei koze,
Mikor fogalma sincs a dolgokrol.A BBC-es tobb TV ado is be szolt! Az Yvanka vegett,hogy semi
keresoje sem volt ott.
wagabund
@Horizont: 19.33 azért, mert ettől sokkal okosabb vagy, hogy ilyen bulváros atomháborúnak bedőlj..

az nem helyi pukkangatás lenne. mint Csernobil óta tudjuk, mi is élveznénk a sugárfelhő jótékony hatását.

ezt tudják arrafelé is. Ha ennyire elfajulna a helyzet, nem lenne ideje a kikövérnek kiadni az utasítást..így még hadd játszadozzon..
cikicakk55
Tényleg úgy őszintén! Párszor már leírtam ezzel a Un Csiim dolgaival kapcsolatos véleményem .Nektek nem úgy tűnik első ránézésre,mint egy szellemi fogyatékos? Már a haja is hogy néz ki? Egyébként is ronda,meg bamba a képe és ehhez még feltesz egy ilyen ribizli díszt a fejére. Az a vigyor is a képén,amii akkor látszik,mikor sikerül egy rakétát kilőni,azokat a szerencsétlen fogyatékos embereket juttatja az eszembe,akiket évekig ápoltam.Ők tudtak olyan bárgyún örülni Ha sikerült elkapniuk egy labdát,vagy ha kaptak egy almát. Mit a bánattal tudja sakkba tartani egész Észak-Koreát? Persze tudom,hogy Hitler is kicsi volt és csak egy piktor,agyilag kb ott volt ahol ez az Észak Koreai előember,de akkor is furcsa,hogy egy ilyennek őrjöngenek a népek és éltetik és meghalnak érte.Nálunk is van egy ilyen törpe,de neki legalább nem mindenki dől be.Ő nem tudja megvezetni az egész országot,pedig több esze van mint a piktornak és ennek a vigyorgó majomnak összesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.