Bukarest 81 irányított rakétasorozatvető rendszert, taktikai rakétarendszereket, precíziós csapásmérés végrehajtására is alkalmas fegyverzetet vásárolt.

Az amerikai külügyminisztérium pénteken jóváhagyta rakétarendszerek eladását Romániának. Az amerikai Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA), amely a védelmi minisztérium egyik szervezete, közleményben jelentette be a külügyi döntést – írja az MTI.

Ennek értelmében az Egyesült Államok 1.25 milliárd dollár értékben ad el önjáró tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) Romániának. Bukarest 54 ilyen, a Lockheed Martin által gyártott fegyverrendszert rendelt, a hozzávaló felszereléssel és szolgáltatásokkal együtt. A román vezetés vásárol 81 irányított rakétasorozatvető rendszert, taktikai rakétarendszereket, precíziós csapásmérés végrehajtására is alkalmas fegyvereket. A külügyminisztérium jóváhagyása után a DSCA jegyzékben értesítette a kongresszust a várható fegyvereladásról. Minden ilyen ügyletet ugyanis a törvényhozóknak kell jóváhagyniuk. A fegyvervásárlásról még Klaus Johannis román elnök Donald Trump amerikai elnökkel folytatott júniusi washingtoni tárgyalásain született megállapodás.

Címlapkép: Pixabay / Matuska CC0

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Köb Jani: Azt majd a NATO meghatározza, hogy kitől mit vegyünk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
A toldozott-foltozott 40 éves Mi-17-eseknél nincs jobb, a románok nem értenek a high-techhez!
fekete
Ki ellen kell raketa a CSuhas Nyustyuknak? ,Mar igy megfertoztek az egesz vilagot.USA pedig be penzel.Ezert kelett nekik az osszes jott,ment a nato-BA,hogy vasaroljak a Jenky fegyvereket.
pENSZT CSINALNI RAJTUK. EPP UGY MINT MERKEL hasznalja ki az egesz EU-t,a Germanok
javara.
Nessy
nem oroszt? Ejnye, ejnye? Nem is látogatja őket évente legalább kétszer Putyin!
human
Ideje nekünk is venni valami szart az oroszoktól.
Peller Anikó
Majdcsak megjön a büntetés, a kárpátaljai kámpányolások ára. Mert mi aztán nem szólunk bele más nemzetek bélügyeibe ám, posványoson meg főleg nem.
36
Csináljon a román, amit akar. Engem, a Magyar Honvédség ügye érdekel. Fejleszteni kellene! Rohamtempóban!
Köb Jani
@36: Az izraeli atomrendszert kell Magyarországon megvalósítani, hagy köhögjenek az EU vezetői, igaz a szamárköhögés nem hallatszik Izraelben..
36
@Köb Jani: Az atom kivételével, az összes izraeli fegyver jöhet. Remélem jön is.(Mármint, onnan szerzünk be fegyvert.) Az EU, meg gondoljon amit akar.
Köb Jani
@36: Nagyon Háles, de a beszerzés borzalmasan lassú, É Korea is besegít egy kis kerülővel.
Köb Jani
@36: Ugyan hagyni kell ezeket a EU bohócokat iszlámosodni, ölelgetni a gázolókat:, meg is van az eredménye barcelonai tragédia, a politikusoknak semmi nem elég megoldják egy részvét távirattal.
36
@Köb Jani: Ja. A fegyverek megrendelésétől-pl. helikopterek, repülőgépek, harcjárművek-eltelik 2-3 év, mire a politikai jóváhagyás, gyártás, átvétel, hadrendbe állítás-megtörténik. Sajnos óriási a lemaradásunk.
Köb Jani
Izraeltől vásárlás a legrövidebb szállítás légi úton, senki nem lát semmit, nem tud semmit:, szabad légi folyosón biztonságos szállítás.
TASzSz
@Köb Jani: Azt majd a NATO meghatározza, hogy kitől mit vegyünk!
quadrocopter
@TASzSz: Mintha nem szóltak volna bele a Gripenek bérlésébe és Mi-17-esek ráncfelvarrásába sem!
TASzSz
@quadrocopter: ... viszont ajánlatot tettek ANNO, ha F-16 nyer, akkor elhalmozzák hazánkat úthálózattal!
quadrocopter
@TASzSz: A svédek is befektetést ígértek!

-Autóipari beruházó a Gripen-tervben mno.hu/migr_1834/autoipari-beruhazo-a-gripentervben-811609

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.