Az ENSZ-ben szólalt fel Donald Trump amerikai elnök, aki szerint az észak-koreai rezsim öngyilkos vállalkozásba kezdett a rakétázással. Ha kell, az USA elpusztítja őket. 

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) New York-i ülésén szólalt fel Donald Trump amerikai elnök (ez volt első felszólalása a szervezetben megválasztása óta) kedden. 

Trump az Index cikke szerint felszólalásában először az amerikai gazdaságot és az amerikai haderőt dicsérte, majd arról beszélt, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania a határokat (ezzel Kínának és Oroszországnak üzent a cikk szerint elsősorban).

Trump Észak-Korea elpusztításáról beszélt az ENSZ-ben

FotóEPA/Andrew Gombert

Az amerikai elnök hosszú felszólalásában – melyet a globális béke és stabilitás fenntartásának szentelt – kitért Észak-Korea kérdésére is. 

Mint elmondta, a világ nem nézheti ölbe tett kézzel, amíg "ez a banda nukleáris fegyverekkel és rakétákkal" fegyverezze fel magát. Trump szerint az USA erős és türelmes, ám ha arra kényszerítik, hogy magát és szövetségeseit védje, akkor 

nem lesz más választásunk, mint hogy totálisan elpusztítsuk Észak-Koreát.

Trump szerint "a rakétás ember" (ő maga aggatta ezt a "becenevet" Kim Dzsongun koreai diktátorra a sorozatos rakétatesztjei miatt) olyan vállalkozásba kezdett, amely mind a maga, mind pedig rezsimje számára öngyilkos lehet. 

Az Egyesült Államok mindenre elszánt, de Trump kijelentette, reméli, hogy erre nem lesz szükség, mert az ENSZ az ilyen helyzetek elkerülésére lett létrehozva. 

Lássuk, hogy mit csinálnak

-tette hozzá.

Trump az Index cikke szerint Iránnak is nekiment, a még Obama elnök által levezényelt 2015-ös megállapodást (amely szerint Irán befagyasztja katonai fejlesztéseit, cserébe több gazdasági embergót is megszüntetnek az ország ellen) szégyenteljesnek nevezte, mert Irán lopva továbbra is fejleszti hadseregét, valamint több terrorszervezetet is támogat a Közel-Keleten.

Szíriát és annak vezetőjét, Bassár el-Aszadot is kárhoztatta, hogy vegyi fegyverekkel vív háborút saját lakossága ellen, Törökországot, Jordániát és Libanont viszont kiemelte, mint a menekülteket segítő államokat. 

Trump szerint a világ számos pontján vannak súlyos konfliktusok, ezek közül jó néhány helyen nem lesz szép a végkifejlet. De ezeket a problémákat az ENSZ és a világ vezető hatalmai meg tudják oldani, ehhez viszont az ENSZ reformjára van szükség, mert az USA egymaga állja a szervezet költségvetésének 22 százalékát. 

(Címlapi kép: AFP/Jewel Samad)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Equus1: az emberiség ritkulása mindennél, MINDENNÉL fontosabb az emberiség 50 de akár húszéves túlélése érdekében.

Nem azt mondom, hogy erre észak korea kiirtása a legszerencsésebb módszer de ha az emberiség létszáma nem csökken drasztikusan a nagyonis közeljövőben akkor világméretű háborúkkal kell szembenéznünk, mert az emberek milliárdjainak nem lesz vize akinek lesz az meg belefullad az emelkedő tengervízszint miatt. A sivatagok terjeszkedése és a népességburjánzás miatt máris egymásnak estek a népek és megindult a világméretű népességvándorlás, a hatását kezdjük felérni ésszel. Bár elég lassan.

Már bőven túl vagyunk az egyensúlyvesztésen, az emberiség a vesztébe rohan. A hatás exponenciálisan és kontrollálhatatlanul nő. Máris lelaktuk a Földet.

Ennek egyetlen oka van, a mértéktelen túlszaporodás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Equus1: az emberiség ritkulása mindennél, MINDENNÉL fontosabb az emberiség 50 de akár húszéves túlélése érdekében.

Nem azt mondom, hogy erre észak korea kiirtása a legszerencsésebb módszer de ha az emberiség létszáma nem csökken drasztikusan a nagyonis közeljövőben akkor világméretű háborúkkal kell szembenéznünk, mert az emberek milliárdjainak nem lesz vize akinek lesz az meg belefullad az emelkedő tengervízszint miatt. A sivatagok terjeszkedése és a népességburjánzás miatt máris egymásnak estek a népek és megindult a világméretű népességvándorlás, a hatását kezdjük felérni ésszel. Bár elég lassan.

Már bőven túl vagyunk az egyensúlyvesztésen, az emberiség a vesztébe rohan. A hatás exponenciálisan és kontrollálhatatlanul nő. Máris lelaktuk a Földet.

Ennek egyetlen oka van, a mértéktelen túlszaporodás.
cikicakk55
@Peller Anikó: Így van Anikó! Ami még borzasztó a népszaporodásban,hogy nem a fejlődésre alkalmas,modern civilizált lakosság szaporodik,hanem a törzsi szintnél megrekedt,sámánokkal gyógyító, írni ,olvasni nem tudó analfabéták. A tömeges ivartalanítás lenne talán a legjobb megoldás,de ezt a liberális oldal és a papok nem engednék. Valahogy bele kéne verni abba a sötét fejükbe,hogy a gyermekeiket is kínozzák azzal,hogy megszülik őket.Nincs borzasztóbb dolog mint egyenlőre szerencsére csak a filmeken látható éhező gyermekek.A higiénia miatt a rengeteg vírus,amit elterjesztenek és ebbe is a legyengült gyermekek halnak bele több hónapi szenvedés után.A kínai népet sajnálom,mert ez a túlfejlett csecsemő teljesen kimosta az embert belőlük.Már csak gépek,tapsoló automaták,őrjöngve dicsőítik az agyalágyult vezetőjüket.Szerintem ezek annyira rettegnek,hogy még saját maguknak sem merik bevallani,hogy ez így nem jó.Abban sem vagyok biztos,hogy ha likvidálnák a dedósvezért,a nép képes lenne önállóan megélni.Ezek már úgy hozzá vannak szokva,hogy még ásítani is parancsra lehet,hogy ha magukra maradnak éhen,szomjan fognak halni. Persze majd Kína,vagy az Oroszok a segítségükre akarnak sietni,de abból is csak háború lesz.
wagabund
méghogy lelaktuk a földet? pfff...még bőven lehetne bármilyen állati, és növényi élelmet termelni saccperkábé +5 milliárd embernek...
csakhogy ki termelje meg? és nem az a kérdés, hogy hol? mert qurvára nem akar dolgozni senki, csak zabálni, meg töcskölni..

több százmillió egészséges, munkára fogható ember szédeleg világszerte..csakhát nincs aki befektessen olyanba, ami soha nem térül meg...ugyanis nincs fizetőképes kereslet a termékekre...

ugye emlékszünk arra, hogy több ezer tonna vajat, margarint gyújtottak fel, mert lejárt a szavatossága a terméknek... ötöd áron sem vitték el... ingyen követelték.

ugye tudjuk, hogy a boltok, piacok, áruházak húspolcain integető nyers, és feldolgozott húsok sosem kelnek el...pedig mossák vízben, ecetben, bármiben...aztán ha már eladhatatlan, akkor viszik feldolgozni...hadd ne részletezzem, mi van, ha annak is lejár a szavatossága?

nem...nem viszik a dögkútba..a további útját...inkább nem..
wagabund
valamennyien láhattuk a napokban, hogy az elképzelhetetlen szegény, de igen kiváló természeti adottságú pápua új-ginea területén mi történik, ki, és hogy élnek, mit tesznek egymással?

egyet nem akarnak...dolgozni...
várják a segélyt, mert ki vannak okosítva...
Peller Anikó
@wagabund: Le. És ez semmilyen körülmények között nem egyenlő azzal, hogy tudnánk e élelmiszert termelni a jelenlegi vagy az elkövetkezendő földlakóknak.

A problémát az egyensúlyvesztés okozza. Többet termelünk (ki) mint amennyi pótolható, minden téren. A nyersanyagokat már kvázi kitermeltük, nézzük csak a hazai példát,
Komló, szén elfogyott, Pécs, urán elfogyott, Bakony, bauxit elfogyott, Zala, olaj elfogyott, Algyő, gáz elfogyott, Recsk, réz elfogyott, MNB, arany elfogyott. Az őserdők elfogynak, gleccserek elfogynak, tavak kiszáradnak.

Az ember nemcsak étkezni akar, hanem autókázni, repülőkézni, légkondicionálni, pelenkázni, tévézni.

És szétdobálni a szemetet. Az összes kitermelt nyersanyag a szemétre kerül. Szerencsés esetben egyszer még újrahasznosítódik, aztán elég vagy szétszóródik.

A további részben igazad van, az ember elszokik a munkától, lusta tanulni, lusta dolgozni, elkényeztetett gyermekeket nevelünk. Ahol van ennivaló ott a gyermekek kövérek, betegre elhízottak. Ahol nincs, mert ez a több, hát ott a nyomor van, egész Afrika jönne Európába ha ez az idóta vezetés hagyja. Na az arabokat azt hagyjuk.
wagabund
@Peller Anikó: a Föld kincsei több száz évig még gond nélkül ellátják az igényeket...illetve a szükségletet(mert a kettő nem ugyan az)
olyan gazdag még a természet, legyen az gáz, szén, olaj, tenger,és folyóvíz, hogy értelmetlen erről riogatni bárkit is.

mégegyszer: egy átlagos utasszállító repülő nagyjából kb 50 tonna kerozinnal száll fel. egy C5-ös100 tonnával, a célállomásig el is ég..a nagyobb teherhajók, kompok, utasszállítók ezertonnás üzemanyagfogyasztását nem is említem.

..és a kútnál olcsóbb a benzin, mint pár éve...tehát semmi köze az árnak az elfogyott kőaljhoz

én szeretném ha erről itt nem kellene irogatni, mert a valóságról sem neked, sem nekem igazából fingom sincs, tehát értelmetlen minden szó...

élvezettel olvasom a kommentjeidet, hadd ne kelljen törölni, hogy ne lássalak...köszönöm.

cserében én sem írok ilyen marhaságokat. a Nap úgy is felkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél