Már nagyon közel volt a határidő. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco közötti korábbi megállapodásban foglalt határidő utolsó napján a szakszervezet kiadott egy közleményt, amelyben bejelentette, hogy az áruházlánc elfogadta a béremelésre vonatkozó követeléseket. Szeptember 1-jétől bruttó 179. 000 forintra emelkedik a legkisebb keresetű munkavállalók bére. Szeptember 8-án pénteken 16 órától 24 óráig, illetve 9-én szombaton 10 órától 24 óráig nagyszabású sztrájkot tartottak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói, miután korábban nem sikerült megállapodni a vezetéssel a munkavállalói fizetések, illetve a létszám emeléséről. Mintegy ezren vettek részt a megmozdulásban, a kezdeményezéshez az egész ország területéről csatlakoztak, az elmúlt 27 év legnagyobb versenyszféra-sztrájkjává téve az eseményt. A céget több milliárdos kár érte a munkabeszüntetés miatt. 2017. 09. 10 13:30 Kitartanak a Tesco dolgozói - Ilyen sztrájk 27 éve nem volt Magyarországon...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem a mi derekunkat adta be? Mi fizetjük az árát.
Kookas
majd ha a bkv esetleg a máv nál lesz sztrájk akkor 27évezzen ez a szpíker!
CsipkeRózsa
Nem a mi derekunkat adta be? Mi fizetjük az árát.
eszegfu
@Horizont: tegnap 16:01 Pont erről irtam "A kormány belengette a nyugdijprémiumot" c. cikknél. A nyugdij az egyetlen "fix" és ha még tudunk dolgozni, akkor a megtakaritott pénzünkkel a gyerekeinket és a családját segitjük... hiába van ma állásuk, lehet, hogy holnapra már nincs.:( Teljesen átérzem aggódásotokat.
1magyar
Bruttó 3 ezer ft-al lesz több. Ez aztán nagy fizetésemelés! Ennek mennyi a nettója?176-ról 179 ezerre.
1magyar
@durbincs: Az anyaországban dolgozna nekik valaki ennyiért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.