Ilyesmire korábban még soha nem volt példa.

A Wall Street Journal szerint orosz hackerek elég súlyos támadást intéztek a vezető amerikai nemzetbiztonsági szervezet (National Security Agency – NSA) rendszere ellen. Megtudták, hogy az Egyesült Államok kibervédelmi szervezetei milyen módon szivárognak be külföldi számítógépes hálózatokba, s milyen a kibervédelmi stratégiájuk. 

Vírusirtóval lopták el az amerikaiak adatait az orosz hackerek

Fotó és nyitókép: Pixabay.com cco

A hackerek az orosz kormánynak (milyen meglepő) dolgoztak, és kifejezetten titkosított dokumentumokat loptak el. Az adatlopás lehetővé tette Oroszországnak, hogy kivédhesse az NSA nyomozását, és az egész támadás észrevétlen maradjon. Félig-meddig be is jött: maga a támadás még 2015-ben történt, de csak 2016 tavaszán fedezték fel.

A gyanú szerint az ügyben kiemelten érintett az orosz bázisú biztonsági vállalat, a Kaspersky is. A Wall Street Journal szerint maga az adatlopás úgy történhetett meg, hogy az NSA egyik külsős munkatársa kivitte az épületből, és feltöltötte saját otthoni gépére. A biztonsági szervezetnek dolgozó szakember az otthoni gépén az orosz Kaspersky Lab vírusirtóját használta, amely indexelte a titkosított fájlokat, és így szereztek tudomást a létezésükről az orosz kormányzati hackerek. Az újság szerint ez az első ismert eset, amikor az orosz hackerek a Kaspersky szoftvereit használták ki információszerzésre és felderítésre.

A Kaspersky hivatalos közleményben visszautasította a vádakat.

(nuus.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
orosz hackerekről ömlenek a hírek...orosz kamu twitteroldalakról, választások befolyásolása amcsiknál meg ami kell...ez az idióta vigánypáva meg ott áll kuncsorogni ellopható pénzért.
F_Viktor
@Hellcat: Sot, az oroszok tobbet tudnak a levutobbi orbani konzultaciorol, mint a magyar polgarok. Az csak hab a tortan, hogy naluk vannak a konzultacioban resztvevo magyar valasztok adatai. Aminek birtokaban egyszeruen manipulalhatok jovore a valasztasi eredmenyek is.
F_Viktor
Megint bebizonyosodott, hogy az ITbiztonsagi rendszerekben a leggyengebb lancszem a user.
cikicakk55
Jól jósolta meg valaki,még az internet előtti időkből,hogy a számítógép hamarosan nem szórakozás lesz,hanem fegyver. Persze ez várható is volt. Teller Ede sem azért találta fel az atomot,hogy öljenek vele. A vírusokat is gyógyítás céljára gyűjtik, meg is biológiai fegyvernek( is) használják. Az én gépemen kutakodhatnak,csak ne tegyék tönkre. Jó sok legálisan letöltött Marios játék van rajta az unokám miatt és Mahjong játékok miattam.Semmi banki titok és politikai sumákolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.