Autó hajtott gyalogosok közé Londonban szombat délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint többen megsérültek, de egyikük állapota sem súlyos.

Gyalogosok közé hajtott egy autó Londonban, többen megsérültek
Kép: BBC videó

A rendőrség egy embert őrizetbe vett. A Scotland Yard közölte, hogy egyelőre vizsgálja az incidens körülményeit.

A hatóságok által jelenleg gyalogosgázolásként meghatározott eset London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerületben lévő Természettudományi Múzeumnál történt, ahol a jármű fordulás közben felhajtott a járdára.

A környéket azonnal fegyveres rendőri egységek lepték el, a környező utcákat lezárták.

Lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást és a múzeumot is.

A kiürítés szervezetten zajlott, pánik nem tört ki a helyszínen tartózkodók között.

A Downing Street szóvivője közölte, hogy a történtekről tájékoztatták Theresa May miniszterelnököt.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. Ez a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Idén három gázolás volt Nagy-Britanniában

Március vége óta öt terrorcselekmény történt Nagy-Britanniában, ezek közül háromnak az elkövetői gyalogosokat gázoltak el.

Március 22-én egy magányos támadó bérelt járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni parlament mellett ívelő Westminster híd zsúfolt járdáján, ezután kiszállt, és megkéselte a parlament bejáratát őrző rendőrök egyikét, aki életét vesztette.

Ennek a merényletnek a meggyilkolt rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A parlament fegyveres őrsége a támadót agyonlőtte.

Májusban egy manchesteri popkoncert helyszínén egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

Június elején három terrorista egy furgonnal a London híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt.

Ebben a támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek.

A kiérkező fegyveres rendőri egység a három merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.

Néhány nappal később egy angol férfi furgonjával az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének tagjai közé hajtott. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba vittek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
@1magyar: Latom, nagy ur a felelem, talan egy szakerto orvos segithetne levetkoznod muszlim fobiadat. :-)))))
kopacsijanos
A koránban meg van írva amikor többen vannak és már elég erősnek érzik magukat akkor kötelesek támadni és megölni a hitetleneket és más vallásúakat!Most hogy a mocsok merkel hívja őket számolatlanúl úgy érzik eljött az idő és ki akarják irtani az európai őslakosokat!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Mirol beszelsz, milyen "biztos echte angol"-rol?
Felelmedben latomasaid vannak? Ujabb kezelesre szorulo muszlim fobias beteg... :-)))
F_Viktor
@kopacsijanos: Oszt hova vagyon irva ez a "koránban"? Biztosan pontosan ideztel?

Ha most ezek a muszlimok "tamadasra" adtak a fejuket, mikoris nincsenek "tobben", mint a "hitetlenek es mas vallasuak" a maguk 45 millio letszamukkal (6 szazalek), akkor most sutba vetettek szent "korán"-jukat?
Te is mehetsz a tobbiek utan kezelesre!
cs.n.
Nem ártana update-elni, már egy fél napja közölték, hogy baleset volt, nem terrortámadás.
1magyar
@F_Viktor: A muszlim fóbiám csak másodrendű amellett, hogy nekünk európaiknak halálunkig kell dolgozni míg a sok szapora, segélyezettet eltartatják velünk.
A gyerekgyártáshoz az európai is ért, csak már a semmire nem akar segélyezettet szülni.
karma1
@cs.n.: Mar a Palinkas Pal -fele belinkelt cikkben a ket legerosebb szemtanu is mondta, hogy a pasi teljesen lathatoan elvesztette az uralmat a kormany folott, kiporgott az elso utkozestol, es ugy csapodott meg bele mas autokba.
Ma estere pedig egyertelmuve valt, hogy a pali nem terrorista.
karma1
@1magyar: Na, azt, hogy menekult-fobias vagy, az mar nem ujsag nekem. De abban most mar teljesen biztos vagyok, hogy te a budos eletben a lakohelyeden kivul meg a szomszed jarasban sem voltal, nem hogy kulfoldon, kulonben tudnad, hogy minden harmadik ember indiai, fekete vagy sarga nyugaton, mert a nagy reszuk MAR ODA SZULETETT. Elfelejtetted - vagy nem is tudtad - , hogy a Brit Birodalom orszagaibol rengetegen mentek tanulni, elni, dolgozni Angliaba, mert joga van hozza, teljes erteku brit allampolgar.
Lehet, hogy ez a te fejedben ossze fog mosodni azzal, hogy akkor meg Magyarorszagon a romak lehetnek ilyenek, de akkor azt is tudod, hogy a romak eppen olyan magyarok, mint te, vagy a szomszedod. Ez ellen meg te sem tudsz tenni semmit.
Maximum roma- es menekult-fobiad is van, egyszerre...:o((
Szoval nyugodj meg, NEM terrorista akcio volt, barmennyire is szeretned igy beallaitani.
kokopelli
@1magyar: ..fejtsd ki,hogy melyik európai ország polgárainak kell életük végéig dolgozni!
Azoknak,akik a fele bért zsebbe kapták,vagy azoknak akik és alig kerestek valamit az ala-
csony képzettség miatt ?..általásotítani a legegyszerűbb!
human
@1magyar: A tévében volt egy riport egy angol fiatal párral. A családfő nyilatkozta, hogy nem keres munkát, mert az állami támogatásból kényelmesebben megél mint szakmunkás fizetésből. Nem migráns vót, hanem echte sápadt bőrű angol.
karma1
@human: A sapadtboru angoloknak valoban a legkisebb vagya a szalagmunka, avagy az epitoipari munka, esetleg kamionsoforkodes telen-nyaron.
Inkabb elmennek tanulni, kozepes eredmennyel atmenegetnek esetleg egy kozgaz egyetemen, aztan elmennek tozsdei brokernek, esetleg programironak, - mar tanarnak se tulsagosan - , vagy ugyvednek, szoval minden olyan melot hajlandoak elvegezni, amihez nem kell hajnalban kelni, nem kell azni-fazni , nincs fizikai igenybevetel, viszont jo magas fizu van. A tobbit meg csinaljak a gyarmatrol szarmazo polgarok, vagy eppen a keletrol bearamlott melosok.
Hallottam hasonlot.
Itteni kislany (20 eves) ment Angliaba egy ugyved hazasparhoz baby sitternek...
human
@karma1: Egy darabig mehet ez, de idővel egyre több bevándorló vagy már Angliában született gyerekeik is dolgozni fognak a az angoloknak fenntartott zsíros állásokban. Például London polgármestere Sadiq Khan pakisztáni származású politikus, aki ráadásul muszlim vallású.
karma1
@1magyar: 19.10 re: Bar ne tetted volna fel ezt a kerdest: hogyne volnanak feketeboru muszlimok. Nekem New Yorkban egy feketeboru zsido volt a szomszedom. (Bar ez eleg ritka, mert o attert zsido volt, de siman jart a zsinagogaba szombat reggel.)
karma1
@human: Tudom, en nagyon csipem Sadiqot. O volt az elso higgadt eloljaro, aki megnyugtatta a magyarokat meg a lengyeleket, hogy ne feljenek, nem kell hazamenniuk, megtarthatjak a munkahelyeiket.
kokopelli
@karma1: ..sőt sokan már a kerteszténységről is áttértek! Mohammad Ali,al. Cassius Clay
pl.a vietnami háború miatt (is)!A gyerekei ismár moszlemek!A dicsőséges háború a szent-
földön sem volt egy jó reklámja a kereszténységnek! Maga a kath.egyház egy évzsázados
bűnös maffia!A Föld melyik részén nem "tömeggyilkoltak" még?Melyik mocskos háború-
ban nem áldották meg a fegyvereket!Nem akarom ezt a muszlem vallás mentségére fel-
hozni,mert ahol azok is gyilkolnak,az csak azt jelenti,hogy az egyik KUTYA a másik EB!
kopacsijanos
@F_Viktor
www.youtube.com/watch?v=XZ88Q5epgRQ
Az anyád picsája után közvetlenül van irva a korában!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.