A német kancellár felsorolta A-tól Z-ig, hogy mit jelent németnek lenni. Fotó: AFP Angela Merkel a Bildnek közel 100 szót sorolt fel, hogy mit jelent szerinte a német életérzés. Természetesen megjegyezte, hogy minden bizonnyal ahány ember, annyiféle válasz létezik, de azért felsorolta az általa legfontosabbnak vélt szavakat. Az ábécé sorrendbe szedett listán természetesen szerepelnek olyan alapvető dolgok, mint a sült kolbász vagy az Oktoberfeszt, de egyes szavak nagy vitát keltettek a németek körében is. A kancellár szerint a német identitás részét képzi például az egyházi adó, ami az jelenti, hogy a vallásos emberek fizetésének 8-9 százalékát levonják az egyház részére. Ide sorolta még a német alkotmány első cikkelyét is, amely szerint az emberi méltóság abszolút és az államnak ezt kötelessége tiszteletben tartani és védelmezni. Természetesen nem a fentebb említett szavak okoztak meglepetést a németeknek, hanem olyan kifejezések, amelyek pár éve még eszükbe se jutottak...

Forrás: 888.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...vazzzeee...Merkel meg a német érzés...a banya a kommunista dogmáktól ráncosodik és az érzelmekről papol ???...még a listával sem tud megfelelően érvelni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...vazzzeee...Merkel meg a német érzés...a banya a kommunista dogmáktól ráncosodik és az érzelmekről papol ???...még a listával sem tud megfelelően érvelni...
kamazuka
A német identitás része,hogy elmeháborodott emberek vezetik az országot..
Ennek németországban már tradíciója van.
cikicakk55
@durbincs
Nem szoktam a 888 és a 444 oldalakat sem olvasni,vagy csak akkor ha itt be rak valaki egy linket. Most hülye fejjel rákattintottam a forrásra és ha már ott voltam,gondoltam bele olvasok a hozzászólásokba.Te egy leányneveldés szűz kislány vagy ahhoz képest ahogy ott írnak.pedig ha beindultok te és a haverod,most nem jut hirtelen eszembe a neve,ti is tudjátok ám passzolgatni egymásnak. Részemről ezt már úgy megszoktam köztetek,hogy fel sem tűnik. Ám amit ott művelnek az tényleg sok.Nem értem,hogy ott nincs moderátor? Jó,tudom nem kötelező olvasni és garantálom,hogy ezután még véletlen sem fokok oda belépni,de nagyon durva ami ott megy.
cikicakk55
@durbincs: Megtaláltam,azt akivel olyan jól elszoktatok csevegni.( Pedig mind a ketten jól gondolkoztok és értelmesen,csak mikor egy cikkbe kerültök akkor történik veletek valami. Mindentől függetlenül mind a kettőtöket csíplek.Tudom,hogy ez neked nem dobja fel a napodat,de én jól elszoktam mulatgatni rajtatok..@quadrocopter Így hívják a vitapartnered.
quadrocopter
@durbincs: Mi a hír - büdösbogár? Még valami, amitől összeszarod magad?
quadrocopter
@reagens: Lett volna rá alkalom - de nem volt semmi! Álmodozzatok csak!
cikicakk55
@durbincs: : Köszi a választ. Nagyon keveset tudok az angol kisasszonyokról,de azt a jelzőt rád akasztottam,nem a vitapartneredre.Rólad írtam,hogy te kifejezetten szelíd vagy ahhoz képest ami a 888.on megy. Annyira nem értek a számítógépekhez,hogy rájöjjek,hogy klón valaki vagy sem.,csak annyit vettem észre,hogy ha nem találkoztok egy cikknél,akkor mind a ketten kifejezetten jó dolgokat írtok .Ám ha összetalálkoztok,akkor tök mindegy mi a cikk témája egyből egymásnak ugrotok.Most is csak azt tudom írni,hogy engem nem zavar,mind a kettőtök a propellerhez tartozik és ezért számomra mind a ketten kedvesek vagytok.
cikicakk55
@durbincs: A keletit én a tévében láttam,viszont két éjszakát és 3 napot pont akkor töltöttem egy déli határ mellett kis faluban,mikor arra vonultak át.A mai napig rémálmaim vannak attól amit ott láttam és átéltem.Sajnos sokan nem hiszik el.Azt megértem,hogy arra cirka 20.000 ember élte át amit csináltak,az ország lakossága meg 9,5 millió,tehát jóval kevesebb embernek van velük kapcsolatban kézzel fogható " élménye. Szia,sok szerencsét a további napodhoz.A több nick névhez nem tudok mit írni,mert én magam mindenhol ugyan ezt használom,és egyetlen egy email címem van csak.
cikicakk55
@Pálinkafőző Rézüst: nem tudom ez mit jelent részedről,de számomra azt,hogy oda soha többé nem fogok belépni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.