A neandervölgyi emberek több mint 300.000 évet töltöttek a Földön Európa és Ázsia területén, majd teljesen kihaltak, miután az emberek elkezdtek özönleni Afrikából. Hogy történhetett, hogy eltűnt egy egész faj? Ennek járt utána Oren Kolodny, és Marc Feldman, a Stanford két professzora.

Egy fontos kérdés: miért haltak ki a neandervölgyiek?

Fotó: Pixabay

A neandervölgyiek 400.000 éve jelentek meg Európában, és békésen éltek addig, amíg ezelőtt körülbelül 51.000 évvel megjelentek az első, anatómiailag modern emberek, és folyamatosan egyre többen érkeztek Afrikából. Ezután több mint 10.000 évig egymás mellett éltek addig, amíg ki nem haltak a neandervölgyiek. A két tudós ezt a jelenséget vizsgálta a szimuláció során, amit számtalanszor lefuttattak. Ezek során több lehetőséget is megvizsgáltak, változtatták a neandervölgyiek, és az emberek számát is, de a legtöbb eset a neandervölgyiek kihalásával végződött, maximum 12,000 éven belül.

A kutatás eredménye az lett, hogy a fajok természetüknél fogva nem akarták elpusztítani egymást, csak a saját túlélésükért küzdöttek – eszükben sem volt azért harcolni, hogy ők legyenek az evolúció következő lépcsőfoka.

Forrás: Nuus.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy a modern, civilizált, keresztény, felvilágosult, művelt ember miért irtotta ki szinte teljesen az amerikai indiánokat?
De kár kutatni, tudjuk.
Két oka volt, az érdek és a haszon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...feltételezést megcáfolni nagyon nagy butaság.
Rockxy
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy a modern, civilizált, keresztény, felvilágosult, művelt ember miért irtotta ki szinte teljesen az amerikai indiánokat?
De kár kutatni, tudjuk.
Két oka volt, az érdek és a haszon.
justhpeter
Ez kamu. Nem haltak ki teljesen a neandervölgyiek. A fideSSbe is jutott vagy kettő. Ne találgassatok (Kósa Lala és Rezsi Szilárd).
qxy
kihaltak? Mert a tudósok azt mondják? A tudósok mást is mondanak könyvet adtak ki a tanulmányaikról és mind meg lehet cáfolni. Emberi eredet? Nem is az első kihalás volt a földön.Most is ez lesz mert az ember az egy gyarló teremtmény nem is kell bele avatkozni mert a sok ész csak arra való hogy kiírtsa ön magát.Egyszer egy rendezvényt adtam a MTA nál. Sok nagy okos és mindent tudtak. mivel ott voltam, meg kérdeztek engem is kissé mosolyogva egy témába. Teljesen más volt a véleményem és el mosolyodtak hogy ez lehetetlen. Három hónappal később a fizikusok alá támasztották az én elképzelésemet és ezek a mosolygós emberek meg kérdezték.- De te ezt honnan tudtad, .- Onnan barátom hogy én nem olvastam a könyvedet.és én mosolyodtam el. Nem igazán tetszett nekik hogy egy hentes, aki hobbiból rendezvényeket csinál lepipálja a bandát. de ez van.Most is megyek decemberbe. Nem tudom mit fognak szólni az űr utazással kapcsolatos gondolataimra.
laszlobihari
@justhpeter: A neandervölgyiek agya nagyobb volt mint a mienk, már ez kizáró ok, hogy a fitymaSS a soraiba engedje!
justhpeter
@laszlobihari: Most összezavartál. Ha ez igaz, akkor a Kósa Lala és a Rezsi Szilárd honnan szabadultak ide ? Valami más fajta előemberek lehettek ?
Nessy
Ne tessenek meglepődni, de genetikai kutatások szerint a génjeinkben kb.3 % található meg a neandervölgyi ősöktől.
Vannak akiknél ez úgy látszik meghatározóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.