A 28-ból 23 tagállam aláírta, hogy részt vesz az EU védelmi kemény magjában. Ahogy arról már korábban is írtunk, az EU-nak papíron van egy közös biztonság- és védelempolitikája, de eddig nem túl sok látványos eredményt tudott felmutatni. A most beindított állandó strukturált együttműködés már 2009 óta várta, hogy végre hozzányúljanak. Többször szó is volt a kezdeményezéséről, de a gazdasági, majd a migrációs válság közben voltak ennél nagyobb gondjai is az EU-nak. A folyamatokat felgyorsította, amikor Donald Trump lett az Egyesült Államok új elnöke, aki keményen beszólt a NATO európai tagállamainak, hogy keveset költenek saját védelmükre és csak az USA-tól várják, hogy megvédje őket. Végül csak a semleges Írország és a fél lábbal már EU-n kívül lévő Egyesült Királyság, valamint Dánia, Málta és Portugália nem szállt be. A szignózott dokumentumot átadták Federica Mogherini uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek, aki szerint egy éve még az aláírók nagy része és a világ...

(Forrás: index.hu, durbincs által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Beszálltunk? Mint mik? Mert a képzettségünk, katonai vezetőink képessége és hadrafogható katonai felszerelésünk alapján legfeljebb ágyútölteléknek vagy golyófogónak kellhetünk oda.
Egy (ne adj Isten) háború esetén megint mi lennénk a Don-kanyari hősök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@CsipkeRózsa: Annak legalább lett volna ertelme. Na de pont aezert nem lépett be ebbe a fidess.
staro2
Most ugrik be: pár napja volt hír, hogy megalakult a hadsereg lovassági alakulata.
No akkor meg van mit ajánlunk mi a védelmi kemény magba.
silber13
Oszt tess mán mondani! Mi adunk be a közös staférungba? A potrohos csúti zsebwalleinsteint, vagy netán a feketeöves minikutuzovot? Meg osztán miféle arzenállal ársulunk oda? Távcsoves csúzlival meg messzehordó gulyáságyúval, eselem múzeumbol előszedett Uhatziussal?
3
silber13
de alapfelszeelésként minden katona és tiszt kapjon egy lapos pénztárcát és két-két lyukas zsebet is szegénységünket bizonyítandó, egyben megerősítheti a tarhálási hajlamunkat!
durbincs
@silber13: Tudja magtalan a kitagadott, a maga szeretteit ? fötörjék ki ? ha ennyi a válasza ?
dobálják a kukába ? ha egyáltalán vannak ? ön egy öntelt bunkó , egy tahó ? tudja ?
KEGYELETSÉRTŐ, HALOTTGYALÁZÓ ?
egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senki ??
A tapló viselkedésén meg igen jól látszik, hogy copter a Herélt kappan klónja ???
fekete
EU katonai egyesulete?? De ki ,es hol van az ellenseg? gondolom,majd kitalalnak valamit,nyugaton ez a szokas!Irqban sem volt semi,de kitalalta'k,hogy van. A sok nyulfu'lu'
pedig rohant segiteni hazudni es haboruzni,ha mar a NOTO ban vannak!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél