Egy nyílt levél szerint a Weinstein-ügy kirobbanásának megvolt a haszna, de a vádak túl messzire mentek.

Meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” – olvasható abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel egyetemben Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

A férfiak elleni „feljelentéskampány” csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik – olvasható a Le Monde-ban megjelent levélben, amelyet száz nő, köztük Deneuve írt alá.

„A nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió”

– olvasható a levélben.

Miközben elismerik: a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat. Az aláírók azonban úgy vélik: a vádak „túl messzire mentek.”

„Megbüntetnek férfiakat, arra kényszerítik őket, hogy felmondjanak, holott egyetlen vétkük, hogy megérintettek egy térdet vagy megpróbáltak csókot lopni”

– olvasható a szövegben. „A férfiakat meghurcolták azért, mert bizalmas témákról beszéltek egy üzleti ebéden vagy szexuális töltetű üzenetet küldtek egy olyan nőnek, aki nem viszonozta az érdeklődésüket”.

„Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbbak legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti”

– olvasható a levélben.

„Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része" – vallják a levél aláírói.

„Nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban,

amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet” – áll a levélben.

Címlapkép: John MACDOUGALL / AFP

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Sajnos ez is olyan mint a ruha divat, felkapják mindenki abban feszít ha jól, ha nem, mindenesetre a Catherine Deneuvenek igaza van ez már a ,,ló túlsó oldala,, !!!
namihami
Ezt a levelet egy igazi NŐ írta és nem egy olyan utánzat, akinek 20 év kellett ahhoz, hogy rájöjjön arra, hogy őt vegzálták (talán).
A hazai Havas-féle ""izékről""pedig szó se essék.
Nessy
Pár év múlva meg majd az lesz a probléma, hogy a pasik nem veszik észre a derékig dekoltált ruhából kilógó kebleket, az új frizurát, és nem lesz nyílt véleményük, mert az már zaklatásnak minősülne.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ha egy nőnek merészen mély a dekoltázsa vagy túl rövid a szoknyácskája akkor az igenis engem felzaklat :) Hű ,de sok hölgy zaklat.
gazdag dezső
TALÁN LEGTÖBBSZÖR AKARJÁK IS A NŐK EGYRÉSZEI FELHÍVNI MAGUKRA A FÉRFIAK FIGYELMÉT !!! MIÉRT VAN A BLÚZ DERÉKIG NYITVA? MIÉRT KELL BUGYI NÉLKÜL MUTAGATNI NÉMELYEKNEK MAGÁT... VAGY ÍGY TOVÁBB .HÁT NE PANASZKODJON AZ ILYEN ,ÉS FŐLEG NE SOK ÉV MÚLVA !!!
Desischado
Catherine Deneuve-nek igaza van, nem normális már amifelé ez elment. Mindenki zaklatásról beszél, eddig meg hallgattak. Vannak azért módok, hogy egy nő megvédje magát ezek ellen. Lassan már odajutunk, hogyha egy férfi ránéz egy nőre, az zaklatás. Jól mondja Madame Deneuve, átestünk a ló túl oldalára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél