Román nyelvű magyarellenes falfirkák jelentek meg több csíkszeredai épület falán – közölte szerdai számában a Csíki Hírlap.

A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot, és Victor Ponta volt román miniszterelnöktől idézik, hogy "Székelyföld nem létezik".

A városi távhőszolgáltató igazgatója a társaság résztulajdonában levő épület falára festett feliratok kapcsán elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatallal, hogy tegyenek-e feljelentést ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: mást nem tehetnek, mint hogy letakarítják a magyargyalázó falfirkákat a falról.

Amint a Csíki Hírlap közölte, 2016 decemberében román nemzeti színű, kék-sárga-piros falfirkák jelentek meg a zömében magyarok lakta város több épületén, s ezeket az épületek tulajdonosai takarították le.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta:

eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet.

Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ismét meglett az eredménye az állandó uszításnak, pénzküldözgetésnek, nyári táborozásoknak és voksolásra való bujtogatásnak.
Ez nem véletlen. már ismét várható volt.Az a csoda, hogy egyáltalán volt némi szünet benne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ismét meglett az eredménye az állandó uszításnak, pénzküldözgetésnek, nyári táborozásoknak és voksolásra való bujtogatásnak.
Ez nem véletlen. már ismét várható volt.Az a csoda, hogy egyáltalán volt némi szünet benne.
Nessy
Várható volt ez a reakció! Min lepődtek meg? Ennyi pénzért tessenek elviselni!
Veleda
Addig -addig szórakozik az Orbán kormány ezzel a nagy Erdélyi magyarság tudattal, még a másik nacionalista banda megelégeli ezt. A székelyföld még azt is elveszti ami eddig meg volt neki. Fölösleges beleavatkozni egy másik ország belügyeibe.
papa.49
A csutigeci csak a békétlenségben érzi magát jól, neki ez a lételeme !!!
quadrocopter
Igenis, székelyföld nem létezik, ergo: szavazzanak a hazai pártjaikra ott!
szép új világ
A csuti patkány leszarja, hogy mi történik az erdélyi magyarokkal. Neki csak a szavazatukra van szükség. A választások után - amit a jelenlegi állás szerint nagy eséllyel megnyer a fide$$ - esnek majd pofára a felcukkolt erdélyi "magyarok" a fide$$ hívő hazai nyuggerekkel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.