A kutatások szerint a brit szigetek első lakói sötét bőrű, fekete, göndör hajú emberek voltak.

A londoni Természettudományi Múzeum kutatói az 1903-ban felfedezett, Cheddar-ember névre keresztelt ősember DNS-ének elemzése szerint a brit szigetek első lakói fekete, göndör hajú emberek voltak.

A londoni Természettudományi Múzeum kutatóinak sikerült DNS-mintát venni a fül melletti koponyaterületről, a University of London kutatói pedig genomelemzéssel rekonstruálták az arcot.

A rekonstrukcióból az derült ki, hogy a kőkorszakban élő britonoknak sötét hajuk, kék szemük és valószínűleg sötétbarna vagy fekete bőrük volt.

A Cheddar-ember genomja arról árulkodik, hogy szoros rokonságban lehetett más mezolitikus egyedekkel, a nyugati vadászó-gyűjtögető emberekkel,

akik maradványait Spanyolországban, Luxemburgban és Magyarországon találták meg.

Korábban azt is feltételezték, hogy az első britonok fehér bőrűek és szőkék voltak, erre cáfolt rá most a DNS-vizsgálat. Ebből az is következik, hogy az európaiakra jellemző világos bőrszín és haj sokkal később alakult ki.

Címlapkép: Twitter/Stuart Heritage

(BBC, MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Epp most lattam a hirekben a kepeket a fickorol: kukuljak meg, ha nem azonnal dejcstompika jutott eszembe! Kek szem, sotet bor, kozepen elvalasztott fekete lobonc... Csak az az os nem volt olyan vulgaris, mint eme leszarmazottja...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...akkor ezért tolonganak annyira a feketék a szorosnál...
karma1
Epp most lattam a hirekben a kepeket a fickorol: kukuljak meg, ha nem azonnal dejcstompika jutott eszembe! Kek szem, sotet bor, kozepen elvalasztott fekete lobonc... Csak az az os nem volt olyan vulgaris, mint eme leszarmazottja...
RonaGyuri
ne már! ez még a buta fírkászoktól is sok!
kinek az ősei? Ezt hol olvastátok? a britek épp úgy, ahogy a magyarok itt: BEVÁNDORLÓK!!! =))
feleselek
Az afrikai őslakók, meg szőke, fehérbőrü emberek voltak és mászkáltak össze-vissza, mint zsidóban a fájás, aztán helyet cseréltek...!
karma1
@RonaGyuri: Az itteni hirekben azt mondtak. hogy "Igy nezett ki az os brit embertipus" Semmi mas megjegyzes nem volt, hogy honnan jottek, hova eredeztetik vissza oket - semmit. Szoval ez is csak egy ketperces hir volt.
RonaGyuri
@karma1: bocs, de a hír a brit szigetek első ismert őslakóiról szól
wagabund
..."A kutatások szerint a brit szigetek első lakói sötét bőrű, fekete, göndör hajú emberek voltak."..

aki látta az " AO, az utolsó ősember" című megrázó filmet, az nagyjából sejtheti mi is történhetett a Neandervölgyi eltűnése, és a homo sapiens megjelenésekor itt Európában. Ezek az emberek fehér emberek voltak, csak baromi koszosak, tetvesek, büdösek és örökké éhesek.. Ök voltak a mi eleink, bármennyire is rémüldözünk...A film nagyjából saccperkábé negyvenezer éve történteket próbálja bemutatni...szerecsenyek közel-távol nem voltak.

A britek próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant...persze megrendelésre, jó pénzért(korpásodik)
karma1
@RonaGyuri: Britannia oslakosairol beszeltek itt, vagyis a hulye kommentarunk ugy ertelmezte, hogy az elso BRITekrol van szo... Ez egy helyi tv, jo, hogy az orszagos 1-es , a kiralyi, ezek szerint en irtam le rosszul...Kihagytam az oslakost,...:o))) Mentsegemre legyen mondva, hogy kozben ezerrel dolgoztam, es csak a fazon fejet latva jutott eszembe dejcstompika,...:o))))
Csizmás Kond
Valamikor még azt tanították, hogy a mai britt szigeteket az európából, pontosabban a kárpát medencéből kivándorló vagy kinyomott kelták népesítették be...vagyis a mi ősünk is feteke vót...kökényfeteke...és az is lehet holnap ez lesz a kötelező tananyag.
mégállnekem
Lehet, hogy valamikor régen volt egy átjáró még nem volt eltávolodva a kontinens vagy elsüllyedhetett. Azt gondolom, hogy ha valahogy sikerült átjutniuk, akkor lehettek indiánok is...esetleg több, azóta elsüllyedt sziget létezett, ami segítette őket ebben...lehetséges, hogy egy ilyen lelet félreviszi az igazságot, ha találnának egy régebbi leletet és kiderülne, hogy fehér volt, na akkor mi lenne a magyarázat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.