Az amerikaiak támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd vezetésű szervezet tagjai elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet két keresett brit tagját – jelentette be Washingtonban egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő.

A két terrorista annak a négytagú csoportnak volt a tagja, amelyet Beatles néven tartanak számon, és amely arról vált hírhedtté, hogy megkínozta és lefejezte túszait. Több mint két tucat ember lefejezése szárad a lelkükön, köztük James Foley és Steven Sotloff amerikai újságíróké, akikkel 2014-ben végeztek, illetve a 2013-ban lefejezett, szintén amerikai, segélymunkás Peter Kassigé. Ez a csoport fejezett le két brit segélymunkást és egy japán újságírót is.

Elfogták a túszokat lefejező brit terroristákat

Az AP hírügynökséggel közölték, hogy El Shafee Elsheikhet és Alexanda Amon Koteyt még január elején fogták el Szíria keleti vidékein. Elfogásukról először a The New York Times című lap adott hírt, s ezt erősítette meg csütörtökön este az amerikai hírügynökségnek a hadsereg tisztségviselője.

Az elfogás körülményeiről részleteket nem, csupán annyit közöltek, hogy az SDF átadta a terroristákat az Egyesült Államoknak és a terrorellenes harcban részt vevő koalíciós partnereinek.

A The New York Times információi szerint a brit állampolgárságú Elsheikh 2012-ben utazott szír földre, s először az al-Kaida terrorszervezethez, majd az Iszlám Államhoz csatlakozott. Ő az, aki vízbe fojtásos kínzással és keresztre feszítésekkel vált ismertté – fogalmazott korábban az amerikai külügyminisztériumi közlemény. Kotey a megalapozott gyanú szerint nagy valószínűséggel szintén részt vett a kínzásokban és kivégzésekben, valamint több száz külföldi terroristát toborzott az Iszlám Államnak.

A CNN hírtelevízió állandó Pentagon-tudósítójának információi szerint az amerikai és a koalíciós erők a többi között azt remélik, hogy az elfogott terroristáktól megtudják, hol lehetek a terrorcsoport több lefejezett áldozatának földi maradványai.

A Beatles néven hírhedtté vált csoport legismertebb terroristája az arab származású brit Mohammed Emwazi volt, akit Dzsihád John néven ismert meg a világ. 2015-ben, Rakka városának ostromakor, dróntámadásban végeztek vele.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez jó hír!!! Csak remélni lehet, hogy ők is arra a sorsra jutnak!
pécsi
Ezeket az állatokat karóba húzni és leadni a fotót az Arab félszigeten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.