Nem várt eredményt hozott a légszennyezettség és a cigarettázás összehasonlítása.

Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (T&E) megvizsgálta, hogy a légszennyezésnek milyen egészségügyi hatásai vannak a tíz leglátogatottabb európai városban. A  légszennyezettség és a cigarettázás összehasonlítását a Berkeley Earth kutatásai alapján készítették a levegőben található finom részecskék (PM2,5) koncentrációja alapján – írja  a Greenfo.

Ezek szerint például Londonban három, Párizsban kettő, Prágában pedig négy „cigarettát szív el” naponta minden turista.

„Budapesten sem lélegezhetnek fel az ide látogatók: az itt lakókhoz hasonlóan napi három cigaretta elszívásával egyenértékű szennyező anyagot lélegeznek be” – mondta el Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

„A helyzet  javításához elsősorban lakossági összefogásra van szükség, hiszen számos kutatás bizonyította, hogy minél erősebbek egy városban a civil szerveződések, annál jobb ott a környezet állapota. Fontos, hogy a lakosok tájékozódjanak a helyzetről, beszéljék meg ismerőseikkel, jelezzék a sajtónak és a döntéshozóknak, hogy itt az ideje változtatni”– tette hozzá.

(Greenfo)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mert mindig csak a nagyvárosokban telepednek meg a gyárak, így mindenki odamegy lakni.
nevemnick
Sziveskedjenek már egyszer azt is megmérni, hogy egy kamion, egy dízel mozdony indításkor mennyi káros anyagot bocsájt ki... lenne csodálkozás.
Na, ez a szívás, nem a napi négy-öt cigaretta füstje...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.