Lapértesülés szerint az amerikai kormányzat január tizedikéig akarja megtartani az újabb csúcstalálkozót, amelynek helyszínét még nem jelölték ki.

Ekkor várható Trump és Kim Dzsing Un újabb találkozója

Január elején találkozhat ismét Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – írta hétfőn egy dél-koreai újság washingtoni diplomáciai forrásokra hivatkozva.

A Csoszon Ilbo című lap úgy értesült, hogy az amerikai kormányzat január tizedikéig akarja megtartani az újabb csúcstalálkozót, amelynek helyszínét még nem jelölték ki.

Korábban John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó közölte, hogy Kim Dzsong Un és Trump az elkövetkező hónapokban találkozhat.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter október elején a kínai és az észak-koreai fővárosban járt. Az amerikai diplomácia vezetőjének az úton sikerült megállapodni az észak-koreai vezetővel abban, hogy munkacsoportok hoznak létre az atommentesítés kérdéseinek megvitatására, valamint egy második csúcstalálkozó megrendezésének lehetőségéről.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök júniusban Szingapúrban találkoztak. Kim akkor ígéretet tett arra, hogy a Koreai-félsziget atommentesítése érdekében fog dolgozni, Trump pedig hosszú távú biztonsági garanciákat és az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok felfüggesztését helyezte kilátásba az észak-koreai nukleáris arzenál felszámolásáért cserébe.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/The Straits Times/Kevin Lim

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nem leszünk jóba, ha a nevét se tudják, ráadásul a főcímben! "Kim Dzsing Un"
sokanvagyunk
Majd egyezményt kötnek egymással - amit Trump rutinból másnap felmond.
fekete
Kim Jong Un nem xarta ossze maga't Hollywoodtol,mint a fe'l vilag! Trumpe'k reszketnek,hogy
ha'tha odaporkol Hollywoodba ,vagy Wall streetre egy ke't raketa'tt,foleg most,hogy Trump
belerugott az atom sorombo egyezmenybe is. Tudjuk,hogy egesz Europa"t is semibe veszi,
DE Kina nem lesz Hollwood bohoca,e'pp ugy mint az Oroszok.Ro"v: A vilag butitojai is
USA't-es North Koreat is jeloltek a nobel dijra,(mivel be'ke't kotott Trump N,Koreaval) de Ha'la az egnek nem jott be nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.