Az észak-koreai rakétabázisokon semmi rendkívüli nem történik – írta Twitter-bejegyzésében kedden Donald Trump amerikai elnök, reagálva egy előző nap megjelent elemzésre, amely szerint az észak-koreai rakétaprogramot nem állították le.

Az elnök "pontatlannak" nevezte az észak-koreai rakétaprogramról hétfőn nyilvánosságra hozott elemzést, és leszögezte: "teljes mértékben tudomásunk van a vitatott bázisokról, nincs ebben semmi új (információ) és nem történik semmi abnormális".

Trump: az észak-koreai rakétabázisokon semmi rendkívüli nem történik

Fotó: wikipedia Public Domain/Twitter/Dan Scavino Jr.

Trump hozzátette: "én leszek az első, aki tudatja, ha a dolgok rosszul alakulnak".

Hétfőn a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) washingtoni agytröszt nyilvánosságra hozta részletes elemzését – amelyből a The New York Times című lap is részleteket közölt – az észak-koreai fegyverkezési programról. A tanulmányt a CSIS Észak-Koreával foglalkozó kutatási programjának munkatársai készítették, annak a Victor Cha szakértőnek a vezetésével, akinek dél-koreai nagykövetté történő kinevezését a Trump-kormányzat tavaly fontolóra vette.

A tanulmány műholdas fotókkal igazolta, hogy Észak-Koreában nem semmisítették meg a rakétabázisokat. A kutatók szerint háromféle rakétabázis szolgálja Phenjan atomfegyverkezését. Ezeken a rövid hatótávolságú, taktikai atomfegyverektől kezdve a Dél-Koreát, Japánt és az Egyesült Államok csendes-óceáni bázisait is elérni képes közepes hatótávolságú rakétákon át az Egyesült Államok partvidékét is elérő interkontinentális, stratégiai rakétákig több típusú atomfegyver is található.

Donald Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az idén júniusban Szingapúrban tartott csúcstalálkozóján állapodott meg az észak-koreai fegyverkezési program leállításáról, a nukleáris robbanótöltettel felszerelhető rakéták és bázisaik felszámolásáról. A megállapodás azonban csak szóbeli volt, írásban nincs nyoma, mint ahogyan annak sem, hogy Washington megadta volna a cserében megígért biztonsági garanciákat.

Trump és az amerikai kormányzat eddig azt hangoztatta, hogy Phenjan az amerikai diplomáciának köszönhetően megkezdte atomfegyver-, és rakétaprogramjának felszámolását.

A múlt szerdán, a félidős választások után a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén Donald Trump újságírói kérdésekre válaszolva Észak-Koreáról hangsúlyozta: "a szankciók érvényben vannak, a rakéták felbocsátása leállt". Donald Trump Twitter-bejegyzése a kormányzat részéről az első regálás volt a hétfőn megjelent elemzésre.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Trampli téged úgy szopat az óvodás, ahogy akar, CSECSEN VAGY HA NEM VENNÉD ÉSZRE BALFASZ !!!
durbincs
@papa.49: ja csak mint magát kulacsimbok ?
bencemacska
Ez a trampli hülyébb és aljasabb, mint a sokéves átlag.
"Amerika first " Egy őrülttel az élén!!!
Sandor33
---Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Amyranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Szeparepa2
Nyilván lekötelezte magának valahogy Trump ezt az elmebeteg eszkimó kamaszlány pofájú hájfejt... A tippem az, hogy szállít/elad neki fontos dolgokat (főleg lőszer és kaja nyilván) olcsón illetve kedvezményes hitelre vagy ingyen, és amit kell azt titokban, cserébe viszont, ha netán eljön az az idő, akkor USA mellé kell álljon... valami ilyesmi lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. May 27., 06:31
Pataky Attila: a táltos dobommal űztem el a felhőket
Itthon - 2019. May 27., 05:35
Most az a baj, hogy sok az eső