A francia tüntetők nem szórakoznak. Targoncával törtek be egy minisztériumi épületbe a sárgamellényes tüntetők Párizs központjában szombaton. A kormányszóvivőt és a stábját úgy kellett kimenekíteni. A mintegy 3-4 ezer sárga mellényes közül többen kiváltak, megdobálták a rendőröket, Szajna-hidakat vontak blokád alá, szemeteseket, motorbicikliket, barikádokat gyújtogattak fel. A rendőrök könnygázzal válaszoltak, és többeket őrizetbe vettek.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
MIndeközben a derék origo.hu rendőrök túlkapásairól értekezik.
Hiába no.
Egyébként a témába vág egyik ma reggeli elmélkedésem:
Sikerült a lényeget félreérteni,

persze ez sem véletlen, meg egyébként is

„The devil is in the detail, too” – hangzik az állítólag a híres építész Ludwig Mies van der Rohe –tól származó mondás, amiről időközben az „is” lemaradt. Pedig a kiváló építész csak utalt Gustave Flaubert egy gondolatára „Le bon Dieu est dans le détail"”.
Szóval akár így, akár úgy a részletek sok mindenre alkalmasak, különösen, ha ügyesen válogatják ki.
Nincs ez másképp – persze nem csak manapság, hisz eklatáns példa a 2006-os Deák-téri csetepaté, amiről sajnálatosan elkeveredtek a HÍRTV-s közvetítés felvételei és mára csak azt tudjuk róla, hogy: Gyurcsány vadállati rendőrei rontottak rá a békésen sétálgató emberekre! – a napokban közre szánt videókkal sem, legyen az hazai Soros-bérenc tüntetők, „önkényeskedő” képviselők, vagy erőszakos francia rendőrök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.