A venezuelai katonák "haldoklanak az éhségtől" és a hadsereg állapota "romlott", noha jelenleg a katonák még lojálisak Nicolás Maduro elnökhöz – jelentette ki Craig Faller tengernagy, az amerikai hadsereg Latin-Amerikáért felelős főparancsnoka egy szenátusi bizottsági ülésen csütörtökön.

Az admirális arról tájékoztatta a törvényhozókat, hogy az amerikai hadsereg szorosan figyelemmel követi a venezuelai fejleményeket, és készen áll arra, hogy "amennyiben szükséges", megvédje az amerikai állampolgárok és diplomáciai képviseletek biztonságát.

Mindazonáltal Washington jelenleg a diplomáciai erőfeszítésekre összpontosít – szögezte le Craig Faller. Az admirális kifejtette, hogy Washington figyel a Maduro elnökhöz még hűséges hadseregen belüli esetleges "repedésekre", de erről további részletet nem kívánt mondani, mivel a bizottsági meghallgatás nyilvános volt.

Faller beszámolt arról is, hogy látogatást tett a kolumbiai-venezuelai határon, ahol egy amerikai egészségügyi hajó katonái orvosi sátrakat állítottak fel.

Elliott Abrams, az amerikai külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja csütörtökön sajtóértekezleten bejelentette: az Egyesült Államok megvonja a vízumot a venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlés tagjaitól. A nemzetgyűlést ugyanis az Egyesült Államok illegitimnek, azaz törvénytelennek tekinti. "Nem adunk ki új vízumokat, a már kiadott engedélyeket pedig visszavonjuk" – fogalmazott Abrams. Szerinte a jelenlegi venezuelai nemzetgyűlés a demokratikus intézmények tönkretételének a jelképe, s ezért Nicolás Maduro a felelős.

Abrams egyúttal bírálta az Európai Unió és néhány latin-amerikai ország által létrehozott úgynevezett "kapcsolattartó csoportot", amely azon dolgozik, hogy párbeszédre bírja Nicolás Maduro elnököt és az unió által is ideiglenes államfőként elismert Juan Guaidó ellenzéki politikust.

"Ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, hogy párbeszédet szorgalmazzanak Maduro és Guaidó között, ezeknek az országoknak el kellene ismerniük Guaidót ideiglenes államfőnek."

Hozzáfűzte: megítélése szerint Nicolás Maduro már bebizonyította, hogy képes a saját javára fordítani minden felhívást a tárgyalásokra, és a párbeszédre felszólítást is csak időnyerésre használja ki.

A Maduróval folytatandó párbeszéd ideje már lejárt

- fogalmazott az újságíróknak Elliott Abrams.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

arcmás
Sajnos ez jól mutatja, hogy mennyire meg lehet hülyíteni az embereket.
Teljesen kivéreztette az ország ez az állat fartúró Maduro, és próbálja kitalicskázni az ország összes vagyonát, és ennek ellenére még vannak támogatói, akik védik, és dicsőítik.
Bakker!

Orbán semmiben nem különbözik Madurotól (sem), csak itt Európában nem tudja teljesen szabadjára engedni a benne tomboló primitíven aljas gonoszságot.
Orbánnak csak egy valami fáj: Hogy Magyarország nem Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában van, ahol semmi nem korlátozná zsarnoki mivoltát.

Ennyit a hazaszeretetről !!!
arcmás
Orbán hazaszeretete: Kihasználja az embereket mindenféle módon, és használja az ország erőforrásait a maga hasznára.
Ennyi
staro2
Ez az állítás netto hülyeség és propaganada.
Ha a katona az éhhalál szélén áll, akkor otthon a családja már éhen halt.
Olyankor pedig már nincs lojális katona.
Az ostoba átlag amerikai talán még el is hiszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. April 22., 16:49
Nagy a torlódás Hegyeshalomnál
Itthon - 2019. April 22., 16:34
Leégett egy cukrászda Leányfalun
Nagyvilág - 2019. April 22., 14:53
Mi történt Katy Perryvel? Rá sem lehet ismerni