Az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek képviselői azt szorgalmazzák, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Románia hozzon létre magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetemet.

Erdélyi magyar pártok: Románia hozzon létre magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetemet
Fotó: Youtube

Az Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői Szili Katalin miniszterelnöki megbízott vezetésével üléseztek pénteken Temesváron. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint fontosnak tartották, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Románia ebben az időszakban olyan meghatározó jogszabályokat fogadjon el, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar közösség fejlődéséhez. Példaként említették egy erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozását.

A résztvevők áttekintették az időszerű politikai eseményeket, a közelgő európai parlamenti választások ügyét, és rögzítették az idei ülésezési tervet. Döntöttek arról, hogy a következő üléseken áttekintik a román parlamentben több mint egy évtizede elakadt kisebbségi törvénnyel kapcsolatos javaslataikat, és egyeztetik álláspontjaikat.

A közleményt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nevében Székely István ügyvezető alelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) nevében Sándor Krisztina ügyvezető elnök, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nevében Toró T. Tibor ügyvezető elnök, valamint Szili Katalin miniszterelnöki megbízott írta alá.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@kereső: ezt úgy, ahogy orbán ráhel és tiborcz istván is képviselheti a magyar kormányt hivatalos közel-keleti üzleti tárgyalásokon. Románia tűrőképessége határtalan, pedig a miniszterelnök és a miniszterelnöki megbízott az ott élő magyar kisebbséget többféle módon kihasználva és megvezetve folyamatosan beleavatkozik az ország belügyeibe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: ezt úgy, ahogy orbán ráhel és tiborcz istván is képviselheti a magyar kormányt hivatalos közel-keleti üzleti tárgyalásokon. Románia tűrőképessége határtalan, pedig a miniszterelnök és a miniszterelnöki megbízott az ott élő magyar kisebbséget többféle módon kihasználva és megvezetve folyamatosan beleavatkozik az ország belügyeibe.
Nessy
Már megint egy újabb milliárdos beruházás Romániában?
Tényleg fejős tehénnek néznek bennünket.
RonaGyuri
Még jó hogy van itten nulla tolerancia

a köz-TV műsorában nagyot bezzegeznek

Naná, hogy az „arcát vesztett” Jobbikot gyalázzák a műsorban. Amiben persze semmi új, az M1 osztja rendesen azokat, akik nem elég NER-kompatibilis-ek.
Ultima rációként a vendég és a műsorvezető unisonóban anyázik, hogy ezek a gazok „nem álltak ki” Szili akciója mellett „egy erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozását” követelendő.
Miközben a CEU-t megvédték! =))
staro2
Vicces kedvében van a köpönyegforgató kató.
Nem értem miért ilyen kisigényúek?
Miért ne legyen magyar nyelvű fogorvosi, állatorvosi, jogi, közgazdasági, agrár-kertészeti és medvészeti egyetem is ??
ittott
erkölcstelen büdös kurva. elárult a múltját.
tulipan
Mit vártok egy ilyen Kretén Katitól?? Havonta hány ilyen kötelező benyögés van előírva BEOSZTÁSÁBAN???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. April 22., 16:49
Nagy a torlódás Hegyeshalomnál
Itthon - 2019. April 22., 16:34
Leégett egy cukrászda Leányfalun
Nagyvilág - 2019. April 22., 14:53
Mi történt Katy Perryvel? Rá sem lehet ismerni