Többen keresztre feszíttették magukat a Fülöp-szigeteken a vallási odaadás jeleként és a nagypénteki szertartás szokásos megnyilvánulásaként. A "pampangai Jézus Krisztusként" becézett Ruben Enaje lassan kiöregszik a hagyományőrzésből.

Nem akar több keresztefeszítést a pampangai Jézus Krisztus

Mintegy 20 ezer hívőt, kíváncsiskodót és turistát vonzott az esemény az Ázsia legnagyobb katolikus országa, a Fülöp-szigetek északi részén található San Fernando de Pampangába, ahol nagy buzgalommal tartják életben a húsvéti nagyhét gyakran véres vallási szokásait.

Az esemény főszereplője ezúttal is a "pampangai Jézus Krisztusként" becézett Ruben Enaje volt, aki 1985 óta minden évben Jézust "alakítja" a via crucis (keresztút) megelevenítésekor. Az említett évben történt ugyanis, hogy karcolás nélkül megúszta, amikor kiesett a harmadik emeletről. A férfi az isteni gondviselésnek tulajdonította a történteket, és eldöntötte, hogy hálája jeléül minden nagypénteken megeleveníti Krisztust, és keresztre feszítteti magát. E hagyomány egyik úttörője volt egyébként Enaje nagyapja.

"Valóban fájdalmas, de amikor már ott vagy és meglátod az emberek várakozásokkal teli tekintetét, minden fájdalom elszáll" – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek az 59 éves Enaje, aki nyolc percig volt keresztre feszítve.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Há' égyetek inkább tormás sunkát meg főtt tojást az én émékezetimre. dikk!
(Jézus Krisztus)
Eriksson
1985 óta éppen elégszer rótta le "háláját" az Úrnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.